Gekke kersttrui: de meest foute truien voor kerst

Bijgewerkt: 25 november 2022

Doe dit jaar eens anders dan normaal. Ga voor een gekke kersttrui. Dit wordt soms ook wel de foute kersttrui genoemd. Waarom hij zo fout is? Omdat je hier eigenlijk niet meer rond kunt lopen, maar we doen het lekker toch. Bekijk de leukste ideeën voor deze kerstperiode.

Het idee achter de foute kersttrui

Bij een feest hoort een passende outfit. Veel mensen dragen met kerst kleding in het zwart, zilver of met glitters. Een maatpak, mooie jurk of schitterende blouse, het hoort er allemaal bij. Wie in een normale trui op het kerstdiner verschijnt wordt al snel scheef aangekeken.

Kinderen liepen vroeger altijd in een foute kersttrui rond. Op de trui stond een afbeelding van de kerstman, een rendier of sneeuwpop. Dat kon gewoon want je was tenslotte een kind. Die traditie is doorgetrokken naar de volwassenen. De foute kersttrui voor volwassenen is tegenwoordig helemaal de trend.

Dit heeft ook een beetje met de film Bridget Jones’s Diary te maken. In deze film werden zowel Bridget als Mark Darcy door hun ouders in een gekke kersttrui gehuld.

Gekke kersttrui: enkele leuke ideeën

Noem het een foute of een gekke kersttrui, je moet er eigenlijk een hebben. Gewoon omdat het (niet) kan. Je wil er tenslotte (niet) bijhoren.

Een gekke kersttrui ziet er niet alleen grappig uit, hij zit ook nog eens lekker. Niks geen stropdassen, knellende bloesjes of afzakkende jurkjes: je gaat gewoon voor wie grappige trui. Weet je niet wat je moet kopen? Hieronder enkele ideeën voor aankomend kerstseizoen.

Kersttrui met de kerstman

Je wil eigenlijk wel een gekke kersttrui maar ook weer niet te veel opvallen. Een kersttrui met afbeelding van de kerstman doet het altijd goed. Dat het hier om een kerstachtige trui gaat, dat is wel duidelijk. Aan de andere kant val je niet teveel op. Je hoort er gewoon bij, mits de anderen ook een gekke kersttrui aan hebben.

De meeste van dit soort truien zijn blauw of blauwwit gekleurd met de kerstman in zijn rode tenue erop afgebeeld. Je hebt ook rode of groene truien maar die vallen weer net wat meer op.

Bekijk kersttruien met kerstman

Gekke kersttrui met licht (lampjes)

Feestje in een kroeg, op de werkvloer of ergens waar het wat donker is? Kies dan voor een gekke kersttrui met licht. De trui is voorzien van een kerstopdruk waarin kleine lampjes zijn verwerkt. Deze lampjes zet je handmatig aan of uit. Het effect: een trui die in het donker hartstikke opvalt. Je bent een wandelende kerstdecoratie!

Deze te gekke kersttrui is zeker een aanrader voor hem en haar. Je hebt keuze uit verschillende kleuren waaronder roze, rood, groen of blauw. Ook de opdrukken verschillen. Bijvoorbeeld een rendier, kerstboom, kerstman of ‘foute strepen’.

Naar truien met lampjes

De truien met verlichting zijn gewoon wasbaar. Volg hier bij het wasvoorschrift op het labeltje van de trui.

De motor trui

Ben je motorfan? Dan moet je zeker voor de kersttrui met motor gaan. Een te gekke kersttrui waarbij de kerstman op een motor rondscheurt. Verkrijgbaar in verschillende kleuren en maten. Geschikt voor heren en dames dus er is meer dan voldoende keuze.

Deze gekke kersttrui valt absoluut op, want waarschijnlijk heb je hem nog nooit eerder gezien. Het gaat hier dan ook om een nieuwe aanwinst voor dit seizoen. Hebben, hebben en nog eens hebben!

Elvis has left the building

The King of Rock and Roll, zo werd Elvis Presley vaak genoemd. Deze Amerikaanse zanger en acteur zit bij veel fans diep in het hart. Hij leefde van 1935-1977.

Er is helaas geen specifieke Elvis kersttrui verkrijgbaar, maar wel een verwijzing hier naartoe. Een trui waarop een afbeelding van een kerstman met gitaar staat. Hierop de tekst ‘Santa has left the building’. Voor de echte rock- ‘n-roll-liefhebber. Neem dus zeker eens een kijkje bij deze gekke kersttrui.

Naar ‘Elvis’ kersttrui

In deze films komt de foute kersttrui voor

Je hebt eerder al kunnen lezen dat de fouten of een gekke kersttrui in de film Bridget Jones’s Diary voorbijkomt. Maar er zijn nog meer films waar de foute kersttrui een rol speelt. Bijvoorbeeld in de Home Alone film waar de twee bandieten (The Wet Bandits) een foute kersttrui dragen.  En er zijn nog wel een aantal wat onbekendere films te noemen, ga zelf maar eens op zoek.

Nu we het toch over films hebben: dit is de bekendste kerstfilm

Ga met je gekke kersttrui maar lekker op de bank zitten want hier komen de meest bekende kerstfilms voorbij:

  • Home Alone (1990)
  • Santa Claus (1985)
  • Miracle On 34th Street (1947)
  • The Nightmare Before Christmas (1993)
  • Elf (2003)
  • The Muppet Christmas Carol (1992)
  • The Christmas Chronicles (2018)

Elk jaar komen er weer nieuwe kerstfilms uit maar bovenstaande zijn echte klassiekers. Die blijven altijd leuk. Wist je dat de leukste kerstfilms op dvd verkrijgbaar zijn? De meeste mensen hebben een dvd-speler. Heb je hem (onlangs) de deur uitgedaan? Geen probleem, via de diensten Netflix en Videoland kun je ook kerstfilms kijken, hoewel hier niet altijd de klassiekers tussen zitten.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Gekke kersttrui: de meest foute truien voor kerst
Schuiven naar boven