De goedkoopste JURA koffiemachine

Bijgewerkt: 19 maart 2022

JURA koffiemachines staan altijd voor een goede kwaliteit. Ze brengen niet alleen koffiemachines voor thuis op de markt, ook zijn ze er voor professioneel gebruik. Bijvoorbeeld voor op kantoor of de werkplek. Je kunt je voorstellen dat het hier niet om de allergoedkoopste apparaten gaat. Voor een professionele koffiemachine betaal je al snel meer dan € 3000. Gelukkig heb je ook de goedkope JURA koffiemachine.

Goedkoop wil niet direct zeggen dat het slechter is, want je blijft vasthouden aan dit bekende merk. De goedkoopste JURA koffiemachine kost minder dan € 1000. Je hebt ook een aantal modellen die onder de € 700 duiken.

Over het merk JURA

Waarom zou je voor een JURA koffiemachine gaan? Vooral omdat je voor kwaliteit en professionaliteit gaat. Deze koffiemachines kom je dan ook voornamelijk op kantoren en bij de grotere bedrijven tegen. Er zijn verschillende modellen koffiemachines verkrijgbaar. Deze zijn onderverdeeld in de volgende series:

  • GIGA serie
  • Z-serie
  • S-serie
  • E-serie
  • D-serie
  • A-serie
  • ENA serie

De goedkoopste JURA koffiemachine is die van de A-serie of de D-serie. Laten we eens gaan kijken wat er allemaal mogelijk is.

De goedkoopste JURA koffiemachine (particulier of professioneel gebruik)

Je bent op zoek naar een goedkope JURA koffiemachine. Hieronder enkele modellen die minder dan € 1000 kosten. Inclusief belangrijke specificaties en wat je er echt aan hebt. Het is namelijk zonde om enkele honderden euro’s uit te geven en er weinig voor terug te krijgen. Maar goed, met het merk JURA ben je in ieder geval wel verzekerd van een uitstekende kwaliteit. Bekijk maar eens hieronder wat de goedkoopste JURA koffiemachine is.

Jura D4 – Espressomachine (2 kopjes)

Qua prijs verschilt deze niet van het vorige model, maar wel met betrekking tot prestaties. Deze goedkoopste Jura koffiemachine zet namelijk twee kopjes koffie tegelijk. Ideaal voor grotere gezinnen, op kantoor of de werkplek. Het betreft hier een full-size volautomaat met een aantal bijzondere functies.

Natuurlijk is deze ook voorzien van de speciale aroma G2 molen waardoor je koffiebonen perfect bereidt. Ook de bediening is eenvoudig en makkelijk te begrijpen. Alles is namelijk weergegeven in symboolvelden, iedereen kan deze koffiemachine bedienen. Over bediening gesproken, dit verloopt ook via de app op je smartphone of tablet. Hiermee voldoet de Jura D4 aan alle moderne eisen.

Dit is een zeer stille espressomachine, vooral wanneer je deze vergelijkt met andere merken of modellen. Pluspunt is dat je niet hoeft te ontkalken, dat doet het apparaat zelf (automatisch). Nog een voordeel is dat de Jura D4 je favoriete koffie onthoudt, wel zo praktisch. Natuurlijk kun je ook alles instellen, bijvoorbeeld de sterkte of de temperatuur.

Ook weer een veel verkocht model aan consumenten of bedrijven. Hij kost minder dan € 700 en ontvangt zeer goede beoordelingen. Een absolute topper.

Naar Jura D4

JURA D6 – Espressomachine (2 kopjes)

We blijven onder de € 1000, dat is een ding wat zeker is. Nu de goedkoopste Jura koffiemachine onder de € 800. Dit model is geschikt voor een tot twee kopjes per keer, aan jou de keuze. Je stopt er koffiebonen in en hiermee ben je een echte barista. Je maakt namelijk de lekkerste espresso, cappuccino of café lungo. Hij heeft een verstelbaar watervolume, het maalniveau is aanpasbaar net als de maalgraad. Ook is deze voorzien van temperatuurinstellingen.

Je hebt keuze uit maar liefst acht verschillende programma’s. Er zit ook een automatische melkopschuimer ingebouwd (met slangetje). Beter kun je de koffie niet krijgen. Uiteraard is er gebruik gemaakt van de nieuwste technologieën waardoor je in slechts enkele stappen het perfecte kopje koffie zet. Geschikt voor thuisgebruik, op kantoor en voor dagelijks professioneel gebruik. Bijvoorbeeld in de horeca, hier is dit apparaat echt geschikt voor.

Zoals gezegd kost deze minder dan € 800. Hoe zit het met de beoordelingen van deze goedkoopste Jura koffiemachine? Perfect, gebruikers vinden hem helemaal geweldig. Natuurlijk is het een investering maar je krijgt er heel veel voor terug.

Bekijk Jura D6

Jura A1 – Espressomachine (1-kops)

Let op, dit is een verouderd model. De JURA A1 espressomachine is de goedkoopste van dit merk. Ja, samen met de D-serie maar hier komen we later op terug. Eerst meer over de JURA A1. Dit is een 1-kops volautomaat waarmee je dus één kopje koffie tegelijk zet. Maar dan wel een kopje koffie in koffiebarkwaliteit, dat proef je direct. Deze espressomachine is voorzien van een meertraps aromamolen dat voor een perfecte maalgraad zorgt.

Voordeel is dat deze goedkoopste Jura koffiemachine effectiever en sneller werkt. Een kortere bereidingstijd, dat wil toch iedereen? Het bedieningspaneel is erg gebruiksvriendelijk. Je hoeft maar één knop in te drukken en het perfecte kopje koffie verschijnt. Bijkomend voordeel is de energiespaarmodes. Hij schakelt automatisch uit, dat is wel zo praktisch.

Zowel de sterkte, hoeveelheid als temperatuur zijn volledig instelbaar. De koffiespecialiteiten liggen bij espresso, café lungo en ristretto. De Jura A1 wordt veel gekocht door zowel particulieren als bedrijven. Hij kost minder dan € 700 en behoort daarom zeker tot de goedkoopste Jura koffiemachine. Niet meer leverbaar.

Is een duurdere Jura koffiemachine ook beter?

Je hebt kunnen zien wat de goedkoopste Jura koffiemachine is. De vraag is of je met een duurder model beter uit bent. Dat hangt er dus vanaf wat de doelstelling en het gebruik is. Is de koffiemachine bedoeld voor dagelijks gebruik binnen de horeca, dan is het zeker aan te raden om voor een duurder en hiermee professioneel model te gaan. Gemaakte kosten zijn als zakelijke investering aftrekbaar.

Een koffiemachine voor op kantoor of de kleine werkplek hoeft niet zo duur te zijn. De D4 of D6 is een absolute aanrader, vooral wanneer er veel koffie gedronken wordt. De Jura A1 is geschikt voor één kopje koffie tegelijk en hiermee meer bedoeld voor thuisgebruik of voor kleine kantoren/bedrijven.

Kijk je naar de duurste Jura koffiemachine dan kom je bij de WE8 uit. Kost ruim € 1790 maar dan heb je ook wat. Het gaat hier namelijk om een model dat geschikt is voor espresso, cappuccino, café lungo, café latte en latte macchiato. Er zit een automatische melkopschuimer met melkreservoir bij.

Iets goedkoper is de Jura Ena 8, een volautomatische espressomachine met melk opschuimer. Deze kost ongeveer € 1300.  Deze koffiemachine bevat 10 programma’s en een automatisch reinigingssysteem. Ook weer geschikt voor verschillende koffiespecials waaronder espresso, cappuccino, espresso macchiato, ristretto, latte macchiato en café lungo. En natuurlijk niet te vergeten café latte.

Bekijk Jura Ena 8

Jura koffiemachine aanbieding

Wil je niet teveel betalen en voor de goedkoopste Jura koffiemachine gaan? Dan kom je al snel bij de Jura koffiemachine aanbieding uit. Het probleem is dat je deze aanbieding niet zo makkelijk vindt. Jura hanteert namelijk vaste verkoopprijzen. Toch is het aan te raden om de prijzen voor Jura koffiemachines goed in de gaten te houden. Het zou zomaar kunnen zijn dat er eens een actie voorbijkomt.

Je kunt ook voor een alternatief gaan. Je hebt dan een goedkopere koffiemachine of espressomachine, van een goede kwaliteit maar tegen een lagere prijs.

Je zult merken dat een koffiemachine vanaf € 75 verkrijgbaar is. Natuurlijk is dit geen alleskunner maar wel eenvoudig in gebruik en onderhoud. Bovendien praktisch voor thuis of op het kantoor. Bedenk wel dat een koffiemachine van rond de € 100 minder geschikt is voor professioneel gebruik of binnen de horeca. Dit is dus een keuze die je moet maken.

Nog enkele koffieweetjes

Nu je toch voor de goedkoopste Jura koffiemachine gaat, misschien wil je onderstaande ook nog weten. Praktische koffieweetjes waar je echt wat aan hebt.

Lees ook: beste koffiezetapparaat

Verschil latte en latte macchiato

Het verschil tussen een latte en latte macchiato is dat bij latte de nadruk op melk ligt, er wordt dus melk aan de koffie toegevoegd. Bij een latte macchiato wordt een shotje espresso aan de melk toegevoegd. Het gaat hier om melkschuim, dat maakt het helemaal af.

Verschil latte macchiato en cappuccino

Dan heb je ook nog een verschil tussen latte macchiato en cappuccino. Een latte macchiato bevat altijd meer melk dan een cappuccino.

Verschil latte macchiato en koffie verkeerd

Als laatste het verschil tussen latte macchiato en koffie verkeerd. Een latte macchiato wordt zo bereid dat deze uit verschillende lagen bestaat. Eerste koffie, daarna de warme melk (melkschuim). Een koffie verkeerd bestaat uit normale koffie dat gemengd wordt met gewone warme melk, dus geen melkschuim.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

De goedkoopste JURA koffiemachine
Schuiven naar boven