Beste goedkope smartwatch

Bijgewerkt: 19 maart 2022

Een smartwatch is populair maar natuurlijk ook hartstikke praktisch. Ontvang berichten vanaf je smartphone, houd je hartslag bij, zet de wekker en maak gebruik van andere functies. Helaas zijn veel smartwatches nogal duur. Daarom vind je hier de beste goedkope smartwatch met een maximale prijs van € 35.

De prijs van een smartwatch

Voor een Apple smartwatch betaal je al snel meer dan € 400 (Watch Series 7). Dit is ontzettend veel geld. Andere merken zijn iets goedkoper maar kosten ook nog steeds meer dan € 200. Bijvoorbeeld de Samsung Galaxy Watch4, hiervoor betaal je rond de € 300.

Vind je dit soort prijzen belachelijk? Je bent niet de enige. Daarom zijn veel mensen op zoek naar de beste goedkope smartwatch. In dit overzicht vind je een aantal modellen die minder dan € 35 kosten. Bekijk de specificaties en of de kwaliteit goed is.

Xiaomi Haylou (Solar)

Xiaomi is een merk dat bekend staat om zijn goedkope smartphones. Van ditzelfde merk vind je ook de beste goedkope smartwatch. De Xiaomi Haylou of de Haylou Solar is verkrijgbaar voor een bedrag van ongeveer € 35. Wil je een los siliconen bandje in een bijzondere kleur, dan ben je nog eens € 15 tot € 20 extra kwijt. Geen verplichting en je kunt hem later altijd nog bijbestellen.

Is dit de beste goedkope smartwatch? Wanneer je naar de specificaties kijkt dan presteert het horloge verrassend goed. Hij is geschikt voor Android en iOS en hiermee multifunctioneel. De batterij houdt het anderhalve dag vol, hierna moet je hem toch echt opladen.

Je ontvangt notificaties en oproepen vanaf je smartphone, dit zie je dus gewoon op de smartwatch verschijnen. Verder is dit model geschikt voor verschillende activiteiten waaronder wandelen, hardlopen, fietsen, zwemmen en fitness. Hij beschikt niet over een gps-functie en hij houdt ook niet je slaapprestaties bij. Dit vind je alleen bij de hele dure modellen terug.

Bekijk Xiaomi Haylou (Solar)

Denver smartwatch

Een andere aanrader is de goedkope smartwatch van het merk Denver. De prijs begint vanaf € 24, oplopend tot ongeveer € 55. Je hebt dus keuze uit verschillende modellen. Bijvoorbeeld die met hartslagmeter en een batterijduur van 15 dagen, maar die kost wel rond de € 50. Ga je voor de beste goedkope smartwatch van dit merk dat moet je eens bij de SW-152 kijken. Deze is geschikt voor Android en iOS. De batterij gaat tot 10 dat je mee, iets dat vrij lang is.

Een aantal van deze modellen is ook voorzien van bloedzuurstofmeter en temperatuurmeter. Blijf op de hoogte van je sportieve sociale activiteiten, allemaal dankzij deze goedkope smartwatch.

Naar Denver smartwatches

Smartwatches uit Aziatische webshops

In Aziatische webshops zoals AliExpress vind je zeer goedkope smartwatches. Op zich werken deze apparaatjes redelijk goed. Wel is de kwaliteit slecht, de meeste van deze modellen gaan vroegtijdig kapot. Ook kan het dat de smartwatch een slechte connectie met de smartphone heeft. Of dat er bepaalde functies ontbreken.

Het probleem met elektronica kopen buiten Europa is dat dit niet is voorzien van een Europees keurmerk. Hiervoor voldoet het niet aan de hoge Europese kwaliteitseisen. Bovendien zit het met de garantie vaak lastig, want contact met de verkoper verloopt moeizaam. Ook is het terugsturen vaak duurder dan de aanschaf van een nieuwe goedkope smartwatch.

Conclusie: je kunt beter de beste goedkopere smartwatch binnen Europa kopen. Zowel in een fysieke winkel of online. Bestel je iets online dan heb je sowieso recht op een zichttermijn.

Kun je bellen met een smartwatch?

Met een goedkope smartphones kun je vaak niet bellen, dit geldt overigens ook voor de duurdere modellen. Wel kun je inkomende oproepen beantwoorden door het versturen van een sms. Wil je toch bellen met een smartwatch dan heb je hier een speciale app voor nodig. Ook moet de smartwatch voorzien zijn van een luidspreker. Houd er rekening mee dat de meeste smartwatches niet geschikt zijn om mee te bellen.

Gps-functie: wel of niet nodig

Je bent op zoek naar een goedkope smartwatch met gps. De gps-functie is vooral praktisch wanneer je de smartwatch voor sportieve doeleinden gebruikt. Bijvoorbeeld wandelen, hardlopen of fietsen. Dankzij gps zie je de afgelegde route eenvoudig terug. Hiermee zou je hem dus met een sporthorloge met gps kunnen vergelijken.

Niet iedereen heeft behoefte aan een gps-functie. Wil je alleen de tijd bijhouden of notificaties vanaf je smartphone ontvangen, dan is een model zonder gps ook prima. Met gps moet je zeker rekenen op een hogere aanschafprijs. Meestal begint dit dan vanaf € 50 en loopt op naar € 100 of meer.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste goedkope smartwatch
Schuiven naar boven