Goedkope vloer: dit kost het

Bijgewerkt: 31 mei 2022

Een goedkope vloer die helemaal binnen je budget past. Maar dan wel een vloer waar je ook écht tevreden over bent. Er zijn verschillende methoden en middelen om je vloer te bekleden. Denk maar eens aan een houten vloer, vloerbedekking, stenen of tegels, een los tapijt of vinyl. Bekijk de 5 beste tips met betrekking tot een goedkope vloer (en wat de goedkoopste optie is).

Een goedkope vloer uitzoeken

Het is nog niet zo eenvoudig om een goedkope vloer uit te kiezen. Je moet namelijk rekening houden met verschillende zaken. Ga je voor een houten vloer, vind je tegels fijner of toch een tapijt? Al deze vloeren zijn weer in verschillende kwaliteiten en prijzen verkrijgbaar.

Een goedkope vloer vind je niet bij de kleine vloerspecialist: dit zijn vaak de duurste zaken. Maar bij de bouwmarkt kun je wel voor een goedkope vloer terecht. De kwaliteit is vaak prima, maar je moet ze vaak wel zelf leggen. Hier bespaar je in ieder geval een hoop kosten mee. Je ontvangt nu vijf tips voor een goedkope vloer.

Tip 1: laminaat is goedkoper dan een echte houten vloer

Natuurlijk is een echte houten vloer de droom van iedere huizenbezitter. Toch kan niet iedereen deze droom realiseren, simpelweg omdat een echte houten vloer ontzettend duur is. Wil je een goedkope vloer maar dan wel een van hout? Ga dan voor een laminaatvloer.

Voor een laminaatvloer betaal je tussen de € 12 en € 20 per vierkante meter. Voor dit bedrag heb je ook nog eens een laminaatvloer die geschikt is voor normaal tot zwaar gebruik.

Bekijk goedkope laminaatvloeren

Tip 2: een vinylvloer ziet er heel echt uit

Het voordeel van een vinylvloer is dat deze om weinig onderhoud vraagt. Bovendien ziet een vinylvloer er ook nog eens echt uit. Ze zijn tegenwoordig in veel varianten verkrijgbaar bijvoorbeeld met de look van een houten vloer of klassieke tegeltjes. Wist je dat veel vinyl vloeren ook nog eens lang meegaan?

Zoek je een goedkope vloer dan moet je zeker voor vinyl gaan. Dit is namelijk goedkoper dan laminaat. Bovendien is vinyl voor verschillende ruimtes geschikt, zelfs voor de badkamer of het toilet. Maar let op, er mag geen vocht onder een vinylvloer komen, dan gaat het schimmelen.

Tip 3: PVC vloer is duur maar heeft een lange levensduur

Een PVC-vloer behoort zeker niet tot de goedkope vloeren, je betaalt namelijk tussen de € 40 en € 50 per vierkante meter. Toch is een PVC vloer een goede investering voor de lange termijn. Zo gaan PVC-vloeren ontzettend lang mee. Deze vloer is namelijk sterker dan laminaat of vinyl.

Door de sterkte ontstaan er ook nauwelijks beschadigingen in de vloer. Bovendien is een pvc-vloer geluiddempend en eenvoudig in onderhoud. Ook belangrijk om te weten: PVC is geschikt voor vloerverwarming en laat de warmte goed door. Bovendien kun je deze vloer strak tegen de muur verlijmen. Zo heb je geen plakplinten nodig.

Bekijk PVC vloeren

Tip 4: keramische vloertegels als goedkope vloer

Velen staan er niet bij stil maar keramische vloertegels dienen goed als goedkope vloer. je betaalt namelijk tussen de € 12 en € 20 per vierkante meter. Natuurlijk zijn er ook duurdere keramische vloertegels maar vaak hebben deze een apart design of zijn geschikt voor zwaar gebruik. Voor normale bewoning kom je met bovenstaande prijs prima uit.

Keramische vloertegels zijn vooral geschikt voor de keuken, bijkeuken, badkamer en het toilet. Je kunt ze ook in de woonkamer of slaapkamer leggen maar houd er rekening mee dat dit koud onder de voeten aanvoelt. Mogelijk moet je dan toch aan de vloerverwarming of voor een extra tapijtje kiezen.

Naar keramische tegels

Tip 5: vloerbedekking voor een zachte ondergrond

Misschien wat ouderwets naar sommige mensen kiezen toch voor vloerbedekking. Dit voelt namelijk altijd warm en zacht aan. Je hebt verschillende kwaliteiten vloerbedekking. Zo kun je voor een hele goedkope vloer gaan maar het ook net zo duur maken als je wil en kunt betalen.

Bedenk dat vloerbedekking een groot nadeel heeft: het vraagt veel onderhoud. Vooral wanneer je huisdieren en kleine kinderen hebt ben je toch wel dagelijks met schoonmaken bezig. Je gaat er niet even snel met een bezem doorheen maar moet echt een goede stofzuiger hebben. Bovendien krijg je vlekken niet zo makkelijk uit vloerbedekking.

Voor de woonkamer en keuken is een vloerbedekking minder geschikt, voor slaapkamers is het wel een goede keuze.

Goedkope vloer voor tuinhuis, schuur of overkapping

Op zoek naar een goedkope vloer voor bijvoorbeeld het tuinhuisje, de schuur of overkapping? Dit kan met PVC kliktegels, deze zijn zeer stevig maar wel wat duurder. Zoek je een goedkope vloer zonder onderhoud dan zou je de betonnen vloer natuurlijk ook kunnen verven. Zo werk je hem op een goedkope manier af.

Kijk ook eens of iemand misschien een rol vinyl over heeft: vaak kun je dit gratis of tegen een kleine prijs ophalen. Houd er wel rekening mee dat het in de schuur of garage vochtig is en vinyl uiteindelijk aan de onderkant kan gaan schimmelen.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Goedkope vloer: dit kost het
Schuiven naar boven