Goedkope zonnebrillen voor kind (2022)

Bijgewerkt: 19 maart 2022

Je bent op zoek naar een goedkope zonnebril voor je kind. Let op, de prijs is niet het enige aandachtspunt. Het is ook belangrijk dat de ogen van je kind goed beschermd zijn. We hebben verschillende goedkope zonnebrillen getest. Hierbij hebben we gekeken naar de prijs-kwaliteitverhouding en de bescherming. Bekijk de goedkope zonnebrillen test.

Goedkope zonnebrillen voor het kind

Het kinderhoofd is vaak een stuk smaller dan dat van de volwassenen. Hierdoor past een zonnebril voor volwassenen niet goed. Kies altijd voor een kinder zonnebril. Deze heeft een uitstekende pasvorm.

Daarnaast is de kinder zonnebril verkrijgbaar in vrolijke kleurtjes en designs. Bovendien is er ook nog eens rekening gehouden met de bescherming van de ogen. Tenminste, dan moet je wel voor de juiste goedkope zonnebrillen kiezen.

Merken of merkloos

Er is een duidelijk verschil tussen een merk of merkloze zonnebril. De meest bekende merken voor zonnebrillen zijn Ray Ban, Armani en Ralph Lauren. Uiteraard zijn er nog veel meer bekende merken verkrijgbaar. Je betaalt hier voornamelijk voor de merknaam, maar ook voor de kwaliteit.

Goedkope zonnebrillen zijn vooral geschikt voor kinderen. Dankzij de lage prijs is het niet erg wanneer de bril een keertje valt. Omdat kinderen vaak wispelturig zijn, schaf je ook sneller een andere bril aan. Vandaag een blauw montuur en morgen een montuur met vlinders, goedkope zonnebrillen maken dit mogelijk.

Goedkope zonnebrillen op sterkte

Draagt jouw kind in het dagelijkse leven een bril?  Het is een beter om te kiezen voor een goedkope zonnebril op sterkte. Zo heeft jouw kind ook in de zomermaanden een goed zicht. De goedkope zonnebril op sterkte kost wel wat meer dan de normale zonnebril. Kijk daarom ook eens bij je zorgverzekering, mogelijk heb je recht op vergoeding van de kosten.

Laat een zonnebril op sterkte altijd bij de opticien maken. Voor kinderen is het beter om de ogen vooraf op te laten meten. Dit doe je niet bij de opticien maar bij de oogarts. Maak hiervoor een afspraak in het ziekenhuis.

Onze test met goedkope zonnebrillen

We hebben verschillende goedkope zonnebrillen getest. Het gaat hier om zonnebrillen tot maximaal €50. We hebben zowel baby zonnebrillen als brillen voor het oudere kind onder de loep genomen. Zaken als uv-bescherming, polariserend, spiegelglazen en opklapbaar vermelden we in onze test.

Alle brillen met UV-bescherming

Eigenlijk is uv bescherming het belangrijkste bij goedkope zonnebrillen. Deze bril zorgt ervoor dat schadelijke uv-straling de ogen niet beschadigt. Een dergelijke oogbeschadiging merk je niet direct, maar kan later voor slechtziendheid zorgen. Een zonnebril met 100% uv-bescherming is aangeduid met uv400 of 100% UV.

De beste kinderbrillen met uv400 bescherming:

  1. Wayfarer
  2. Aviator

Bekijk kinderbrillen met UV400

Polariserende bril

De polariserende goedkope zonnebrillen bieden een ander voordeel. Polariserende glazen voorkomen hinderlijke schittering van direct zonlicht. Dit is de ideale zonnebril tijdens het autorijden, maar ook een dagje op het water. Ook tijdens een sneeuwvakantie biedt deze bril extra rust aan de ogen. Eigenlijk de perfecte bril op mee op vakantie te nemen.

Dit vind je vast de beste zonnebril met polariserende glazen en uv400 bescherming:

Naar polariserende kinderbrillen

Dit zijn de goedkope zonnebrillen met spiegelglazen

Spiegelglazen zijn niet hetzelfde als polariserende glazen. Bij spiegelglazen zijn de ogen niet door de bril zichtbaar. Het gaat hier dus voornamelijk om het design. Toch zijn sommige spiegelglazen gelijktijdig polariserend, wel zo handig! We hebben gekozen voor goedkope zonnebrillen met uv400 bescherming en spiegelglazen.

Dit zijn de beste zonnebrillen met spiegelglazen

Kinder Aviator zonnebril. Blauwe lenzen met zilveren frame. Een mengeling van kunststof en metaal.

Polaroid lichtgewicht kinderzonnebril. Geschikt voor kinderen van 3 tot 8 jaar. Polariserende spiegelglazen met CE 3 keurmerk.

Keuze met betrekking tot montuurvorm

Zonnebrillen zijn in verschillende designs verkrijgbaar. Dit noemen we ook wel de montuurvorm. De pilotenbril wordt ook wel aviator genoemd. Vooral bekend van de film met Tom Cruise. Een stoere bril voor jongens én meisjes. Met een pilotenjas maak je het helemaal af.

Dan is er nog de Wayfarer, waar je vast wel eens van gehoord hebt. Dit is een bril die uit de jaren ’50 tot ’70 komt. Het frame boven de wenkbrauw is langer dan normaal. Combineer deze bril met een klassieke of moderne outfit.

Ovale, ronde of vierkante zonnebril

De ovale zonnebril past bij veel gezichtsvormen. Een tijdloze bril voor iedereen. Past ook vrijwel op elke outfit. Dan is er nog de bril met ronde of vierkante glazen. Hierbij is het belangrijker om op de gezichtsvorm te letten.

Het ronde montuur past zeer goed bij het vierkante of driehoekige gezicht. Vierkante glazen zijn meer geschikt voor ronde en ovale gezichtsvormen.

Goedkope zonnebrillen van Ray Ban

Let een beetje op met de combinatie goedkope zonnebrillen en het merk Ray Ban. Dit bekende merk is zo populair, dat er veel namaak in omloop is. Een beetje kinderzonnebril van dit merk kost al gauw vanaf €240.

Bekijk Rayban kinder zonnebrillen

Voor minder kun je ze soms ook krijgen, maar blijf voorzichtig. Koop een goedkope zonnebril van een duur merk nooit zomaar op straat. Dit geldt trouwens niet alleen voor Ray Ban maar ook voor alle andere merken.

Wat kost een normale goedkope zonnebril? Voor het kind vind je de leukste goedkope zonnebrillen voor een bedrag tussen €8 en €50. Schaf liever geen al te dure aan: zonde wanneer de zonnebril kapot gaat. Mocht je toch voor een dure versie gaan, kijk dan of deze te verzekeren is.

Leer je kind ook omgaan met een zonnebril. Het is geen speelgoed maar een beschermingsmiddel. Maar vooral heel erg cool op die stoere broek of dat snoezige jurkje.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Goedkope zonnebrillen voor kind (2022)
Schuiven naar boven