Gratis producten ontvangen

Bijgewerkt: 15 maart 2023

Je hoort vaak van mensen die gratis producten ontvangen, maar hoe doen ze dat toch? Mogelijk heb je hier interesse in, want wie wil nu niet gratis verzorgingsproducten, elektronica of cadeautjes krijgen. Gratis producten ontvangen regel je via onderstaande drie methoden.

Gratis babyproducten (verzorging en voeding)

Ben je zwanger of heb je een jonge baby? Dan kun je gratis babyproducten ontvangen. Denk hierbij aan een speentje, babyzalf maar ook proefverpakkingen omtrent verzorging en voeding. Dit soort gratis producten ontvang je via de speciale babyboxen (babydoos). Een babybox vraag je tijdens de zwangerschap aan. Je krijgt tijdens de zwangerschap een box boordevol gratis spulletjes, maar vaak ook een vlak na de geboorte van het kind.

Hieronder vind je enkele gratis babyboxen. Meld je aan en ontvang de box bij je thuis, of je moet hem bij een winkel ophalen.

  • De blije doos
  • Ouders van Nu Zwanger- en Babybox
  • Kiekeboebox
  • Jumbo Hallo Mama Babypakket
  • Babypoint Zwangerschapspakket & Geboortepakket
  • Tasbaby.nl cadeautas
  • Baby Dump cadeaupakket
  • Jan Linders Babypakket
  • Hoogvliet babypakket
  • Kruidvat babypakket

De aanbieders wisselen regelmatig. Zo komen er nieuwe aanbieders bij maar verdwijnen er jaarlijks ook weer. Bovenstaande aanbieders zijn al jarenlang actief, hier kun je dus zeker gratis producten ontvangen.

Producten testen

Wil je gratis producten ontvangen waaronder elektronica, kantoorartikelen of verzorgingsproducten? Meld je dan aan als producttester. Dit kan via verschillende aanbieders waaronder Hettestpanel of Trnd. Houd er rekening mee dat dit soort aanbieders ook regelmatig wisselt.

Een andere manier om gratis producten te ontvangen en te testen is influencen. Zorg dat je een social media account met veel volgers hebt. Hierbij is het wel belangrijk dat het om echte volgers gaat, niet van die Indische gekochte volgers.

Vaak weten bedrijven je vanzelf te vinden en bieden ze je gratis producten aan, in ruil voor een eerlijke review of een foto of filmpje. Je kunt ook bloggen en op deze manier reviews over producten schrijven.

Werk je in ruil voor producten? Officieel moet je de waarde van de producten als inkomsten bij de belastingdienst opgeven. In de praktijk doet bijna niemand dat, maar dan weet je dat het eigenlijk wel zou moeten.

Proefmonsters aanvragen

Een andere methode om gratis producten te ontvangen is het aanvragen van proefmonsters. Vooral grote bedrijven delen regelmatig gratis proefmonsters uit. Die vraag je online aan, maar soms worden ze ook op straat of in winkels uitgedeeld.

Proefmonsters aanvragen kan regelmatig via grote merknamen. Denk hierbij aan verzorgingsproducten, diervoeding of voeding of drank voor jezelf. Houd er wel rekening mee dat je vaak één proefmonster per adres aan kunt vragen.

Bonus: twee voor de prijs van een

Je ontvangt nu een bonustip met betrekking tot gratis producten ontvangen. Vaak zijn er acties waarbij je twee producten ontvangt en slechts eentje hoeft te betalen. Dit betekent dat je het tweede product dus gratis krijgt. Natuurlijk moet je wat geld neerleggen maar je bent op de eindstreep wel voordelig uit.

Als alternatief zijn er de aanbiedingen met kortingen die oplopen tot wel 70%. Stel dat een product € 10 kost en je krijgt 70% korting. Koop je nu twee producten, dan betaal je € 6 voor die twee. Waar je normaal € 20 kwijt zou zijn. Dat is ook een vorm van gratis producten krijgen.

Bekijk kortingen tot 70%

Dit soort kortingen zit op van alles, van mode tot sport en van huishouden tot speelgoed. Maar ook woonaccessoires, schoolspullen, kantoorartikelen en nog veel meer. Zelf even snuffelen en je komt de beste aanbiedingen tegen.

Mag je gratis producten ruilen of terugsturen?

Wanneer je iets gratis ontvangt is dit voor jou. Je hoeft dit niet te ruilen of terug te sturen. Vaak is dit ook niet mogelijk, er is immers geen sprake van een koopovereenkomst. Koop je iets met flinke korting? Dan geldt er wel een overeenkomst, zelfs wanneer deze korting 70% of meer bedraagt. In dit soort gevallen mag je het product altijd ruilen of terugsturen (geld terug).

Je krijgt uiteraard alleen geld terug over datgene wat je betaald hebt. Kost een product € 10 en heb je met 70% korting slechts € 3 betaald? Dan ontvang je na het terugsturen ook € 3 terug en niet de oorspronkelijke prijs van € 10. Eerlijk is eerlijk.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Gratis producten ontvangen
Schuiven naar boven