Vlog camera: dit zijn de beste vlogcamera’s

Bijgewerkt: 19 maart 2022

De beste vlog camera hoeft niet gelijk de duurste te zijn. Er is namelijk voor elk budget een goede vlogcamera verkrijgbaar. Bekijk welke merken en modellen als beste naar voren komen en wat ze kosten. Maar ook welke vlog camera het vaakst wordt gebruikt.

Verschil vlog camera en camcorder

In principe kun je met elke camera vloggen, dus ook met je smartphone. Toch is het beter om voor een goede vlog camera te gaan. Let op want er is een duidelijk verschil tussen een vlogcamera en een camcorder. Een camcorder is puur bedoeld voor het opnemen van bewegend beeld (video’s). De moderne versie beschikt over wifi maar is niet altijd ideaal voor live vlogs.

Dit zijn de beste vlog camera’s

Welke vlog camera gebruiken vloggers? Hieronder vind je de best verkochte merken en modellen. Inclusief belangrijke specificaties en natuurlijk de prijs.

Canon M50

Zoek je de beste vlog camera dan kom je vrijwel altijd bij dit model uit. Hij beschikt namelijk over 4K videokwaliteit, een draaibaar scherm en natuurlijk wifi. Bovendien heeft deze camera een strak design. Je maakt niet alleen prachtige foto’s maar ook realistische video-opnamen.

De Canon M50 zorgt voor een haarscherp beeld, dit is allemaal te danken aan beeldstabilisatie. Naast wifi zijn er ook Bluetooth en NFC aanwezig. Je verstuurt foto’s heel makkelijk naar je telefoon. Met behulp van de app kun je deze vlogcam ook op afstand besturen. Nog een pluspunt is het razendsnelle systeem, waardoor je zelfs in slowmotion prachtige video’s maakt.

De perfecte vlogcamera voor beginners en gevorderden. Een goede prijs-kwaliteitverhouding, hoewel de aanschaf misschien wat duur kan zijn. Je betaalt namelijk vanaf € 600, de prijs loopt op wanneer je er meer lenzen bij wil. In het overzicht vind je verschillende modellen van de Canon M50.

Bekijk Canon M50

De Sony ZV-1

Sony ZV-1 vlogcamera

Een van de beste vlog camera’s, want veel bekende vloggers maken hier gebruik van. De Sony Vlogcamera ZV-1 bied je alles wat je nodig hebt. Met een 20,1 megapixel camera en 2,7X optische zoom staan je opnames garant voor kwaliteit. Sony heeft de AI1-technologie aangebracht, waardoor de camera zich continu blijft focussen op je gezicht en ogen.

Maak horizontale of verticale films, dit is geschikt voor verschillende platformen. Het scherm is horizontaal kantelbaar, ook hartstikke makkelijk. Wil je een gladde uitstraling creëren, kies dan voor de zachte-huidtinten modes. Wil je een professionele achtergrond? Ook dat regel je met deze vlogcamera.

Voorzien van 8K ondersteuning, panorama, ingebouwde flitser, wifi, bluetooth, microfoon en statiefaansluiting. De prijs ligt rond de € 640.

Bekijk Sony Vlogcamera ZV-1

GoPro Hero 9 Black

Speciaal voor reisvloggers of sporters is er de GoPro Hero 9 Black. Absoluut de beste vlogcamera want hij beschikt over beeldstabilisatie, wifi en is ook nog eens waterdicht. Maak foto’s in een resolutie van 12 megapixels of 4K video’s. Dankzij wifi stream je die video live naar bijvoorbeeld je social mediakanaal.

De GoPro Hero 9 is schokbestendig waardoor je hem overal mee naartoe neemt. Zelfs op je wildste ritten. Een aanrader wanneer je veel buitenshuis of onderweg vlogt. Kost iets meer dan € 325 dus is ook nog eens heel betaalbaar.

Naar GoPro Hero 9 Black

Vlog Video Camera – goedkoop!

Zoek je de beste vlog camera die ook nog eens hartstikke goedkoop is? Voor een bedrag van rond de € 60 schaf je deze beginnerscamera aan. Beschikt over een 16 megapixel lens met 16X optische zoom. Ook is er beeldstabilisatie aanwezig. Je legt er mooie en scherpe beelden mee vast, maar natuurlijk nooit zo professioneel als bij voorgaande modellen.

Voor deze goedkopere vlog camera betaal je zeker niet te veel. Een prima instapmodel. Er is geen geheugenkaart bij inbegrepen, die moet je nog los aanschaffen. Bovendien beschikt deze goedkopere vlogcamera niet over wifi of bluetooth.

Hoe duur is een vlog camera?

Je kunt het zo duur maken als je zelf wil. Hierboven heb je al kunnen zien dat de goedkoopste vlog camera verkrijgbaar is voor ongeveer € 60. Maar prijzen lopen snel op en dan moet je toch wel minimaal € 300 rekenen. Meestal zit je op een bedrag dat ergens tussen de € 500 en € 700 ligt.

Je hebt ook hele dure vlogcamera’s van € 1000 of meer. Deze hebben meer geavanceerde functies. Voor alleen te vloggen heb je deze functies niet allemaal nodig.

Vlogcamera’s van bekende vloggers

Bekende bloggers hebben een groter budget. Dit betekent dat ze ook voor betere en duurdere camera’s gaan. Bedenk echter dat ze klein zijn begonnen, waarschijnlijk met een heel simpel cameraatje.

Welke vlog camera gebruikt Gio? Deze vlogger is helemaal fan van het merk Canon (zie de nummer één in het overzicht). Hij is begonnen met een simpele versie van de Canon EOS, later stapte hij over op een professioneel model.

Wat voor camera heeft Enzo Knol? Enzo gaat juist voor het merk Sony, ook weer een uitstekende keuze. Hij heeft dé vlogcam van dit merk, ook deze vind je hierboven in het overzicht.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Vlog camera: dit zijn de beste vlogcamera’s
Schuiven naar boven