Beste smartphone voor senioren

Bijgewerkt: 19 maart 2022

Tegenwoordig hebben we allemaal gele smartphone, ook wanneer je wat ouder bent. De beste smartphone voor senioren heeft een groot scherm. Hierdoor zie je alles wat duidelijker, want je ogen kunnen je soms in de steek laten. Natuurlijk is het belangrijk dat de smartphone gebruiksvriendelijk is. Uren naar een bepaalde functie zoeken is echt niet prettig. Snel door naar de beste smartphone voor ouderen!

Samsung A12 – bekijk de prijs

De voordelen van een smartphone

Dat iedereen een smartphone heeft wil natuurlijk niet zeggen dat deze onmisbaar is. Wat zijn de voordelen van een smartphone? Hieronder vind je ze op een rij:

  • Altijd bereikbaar
  • Mobiel (dus ook buitenshuis bellen)
  • Gebruik maken van het internet
  • Navigeren
  • Altijd een fotocamera bij je

Geavanceerdere functies zijn betalen met je smartphone, afspelen van muziek, het versturen van e-mails of het opslaan van documenten.

Dit is de beste smartphone voor senioren

Wanneer je naar de meest gangbare smartphones kijkt zitten die best ingewikkeld in elkaar. Het is bijvoorbeeld moeilijk om de instellingen aan te passen. Een klein scherm is vervelend, want hierdoor zie je niet voldoende. Een smartphone voor senioren moet vooral heel gebruiksvriendelijk zijn. Hieronder vind je een aantal voorbeelden van modellen die als beste smartphone voor senioren in aanmerking komen.

Samsung Galaxy A12

Eigenlijk heeft de Samsung A12 alles wat je als senior nodig hebt. Bijvoorbeeld een 6,5 inch scherm, en dit is vrij groot. Er zit niet te veel poespas op dit toestel waardoor je zeker niet de weg kwijtraakt. Dit model wordt aangedreven door een redelijk krachtige processor met een werkgeheugen van 2 of 6 GB.

Belangrijk aandachtspunt is de quad hoofdcamera. Je maakt hiermee de mooiste foto’s van je kinderen, kleinkinderen of huisdieren. Maar ook van de omgeving of een mooie vakantie. Sla de foto’s direct op je smartphone of op een extern kaartje. Dit hoef je slechts eenmaal in te stellen, je smartphone doet de rest.

Intern is er een opslagruimte van 32 GB tot 128 GB. Meer heb je in veel gevallen echt niet nodig. Het prettige aan deze smartphone is dat hij over een 3,5 mm audioaansluiting beschikt. Hierdoor sluit je een hoofdtelefoon aan, je hoeft dus geen gebruik te maken van Bluetooth (maar dit mag en kan wel).

De accu gaat ook lekker lang mee. Dat is zeker een pluspunt want zo hoef je de telefoon niet dagelijks op te laden. Nog een voordeel is de aanwezigheid van een FM radio, iets dat je bij veel smartphones niet tegenkomt.

Dit instapmodel is vooral heel betaalbaar. Voor minder dan € 200 schaf je de Samsung A12 aan.

Bekijk Samsung Galaxy A12

Samsung Galaxy S21

Een smartphone uit de S-serie van Samsung is altijd een goede keuze. Deze modellen hebben namelijk een ontzettend krachtige processor, lange accuduur, zeer goede camera’s en nog veel meer topspecificaties. Aan de andere kant zijn deze modellen ook duurder geprijsd.

De Samsung Galaxy S21 behoort zeker tot de beste smartphone voor senioren. Hij heeft namelijk een groot beeldscherm, namelijk 6,2 inch. Ga je voor de S 21 Ultra dan heb je er zelfs een met een beeldscherm van 6,8 inch. Deze modellen zijn voorzien van een triple hoofdcamera met telelens. Een dagje naar de dierentuin of op vakantie, je maakt ook mooie foto’s wanneer je wat verderaf staat.

Voordeel van de Samsung S21 is dat hij waterbestendig is. Bovendien is het toestel goed beschermd tegen valpartijen. De smartphone per ongeluk uit je handen laten vallen zorgt dus niet direct voor schade.

Met de stereo luidsprekers hoor je alles perfect, van telefoongesprekken tot muziek of het afspelen van een film of serie. Dit toestel beschikt over dual videofunctie. Voer videogesprekken met familie of vrienden, overal ter wereld.

Een zeer krachtige smartphone die verkrijgbaar is voor een prijs vanaf € 740.

Naar Samsung Galaxy S21

Apple iPhone 13

Ook niet de goedkoopste, de iPhone 13 is verkrijgbaar vanaf ongeveer € 900. Aan de andere kant is dit een smartphone die ontzettend lang mee gaat. Dit toestel draait namelijk op het iOS besturingssysteem. Dit betekent veel stabiliteit en veiligheid. Het crashen of uitvallen van de telefoon zal nooit of nauwelijks voorkomen.

De iPhone 13 heeft een redelijk groot scherm van 6,11 inch. Doordat hij wat compacter is past hij ook makkelijker in het handtasje, jaszak of broekzak. Uiteraard is de behuizing waterdicht en goed beschermd tegen krassen, stoten of vallen. Hoewel je natuurlijk nooit een smartphone met opzet moet laten vallen.

Het scherm heeft een heldere en kleurrijke weergave, dat is ook wel een pluspunt. De fotocamera is iets minder dan bij voorgaande modellen maar nog steeds goed. Helaas geen FM radio en ook geen 3,5 mm audio aansluiting aanwezig, dat tref je alleen bij het eerste model aan. Aan de andere kant kan dit toestel wel draadloos opladen.

Bekijk Apple iPhone 13

Wat is een senioren mobiel?

Soms kom je ergens de senioren mobiel tegen. Deze is specifiek ontwikkeld voor ouderen. Hij heeft namelijk speciale functies, extra grote toetsen (fysiek) en bepaalde eigenschappen. Aan de andere kant kan een senioren mobiel ook wat belangrijke functies missen.

De speciale senioren mobiel is verkrijgbaar vanaf ongeveer € 149 en loopt op tot meer dan € 300. Bedenk van tevoren of dit type smartphone een verstandige keuze is. Van de ene kant zijn ze zeer gebruiksvriendelijk, van de andere kant kun je er last van hebben dat niet alles aanwezig is. Bovendien verkoopt een senioren mobiel zich moeilijker door.

De ervaring leert dat veel gebruikers een senioren mobiel minder prettig vinden. De letters kunnen vrij klein zijn terwijl je dit op een normale smartphone heel eenvoudig aanpast. Houd rekening met dit soort zaken.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste smartphone voor senioren
Schuiven naar boven