Beste managementboeken 2022

Bijgewerkt: 20 augustus 2023

Management oftewel bedrijfsvoering, voor elke ondernemer onmisbaar. Wil je het goed aanpakken, lees dan een van de beste managementboeken van 2022. Ontdek hoe je het bedrijf of de organisatie op de juiste manier bestuurt. Maar ook hoe je ondernemingsdoelstellingen verwezenlijkt en aan actieve groei werkt. De management boeken zijn geschikt voor iedereen: van zzp’er tot de algemeen directeur (CEO).

Top 7 management boeken

Op zoek naar het beste managementboek voor de juiste bedrijfsvoering? Werk aan zelfontwikkeling, bedrijfsgroei en word de perfecte leider. Hieronder de top 7 managementboeken. Hiervan moet je toch wel minstens één gelezen hebben.

Lees ook: beste ondernemersboeken

1. Bezieling werkt

Een absolute aanrader is het managementboek Bezieling werkt van auteur Hans Wopereis. Het boek dateert uit 2019 maar is nog steeds heel actueel. De schrijver houdt zich bezig met integrale psychologie en begeleidt bedrijven en organisaties wanneer het op cultuurverandering aankomt.

Heb je ook zoveel last van de toenemende werkdruk en kun je niet de juiste motivatie vinden? De schrijver laat je de 8 belangrijkste bronnen zien om je organisatie goed te ontwikkelen. Dit alles op een laagdrempelige manier want het draait om leiderschap, zelfonderzoek, vertrouwen en nog een aantal bronnen. Het ideale boek wanneer je de mens binnen je bedrijf centraal stelt.

Bekijk Bezieling werkt

2. Get your shit together

In 2022 behoort deze titel zeker tot de beste managementboeken. Hoewel de titel Engelstalig is, lees je het boek gewoon in het Nederlands. Auteur Michel Vos laat je zien hoe de lifecrafting methode werkt. Je gaat actief aan de slag met persoonlijke groei en het creëren van succes.

Dit boek is niet alleen bedoeld voor bestaande ondernemers maar ook voor iedereen die nog in de startblokken staat. Het boek uit 2021 ontvangt veel positieve recensies.

Naar Get your shit together

3. Maak van coachen een gewoonte

Leidinggeven is niet altijd even makkelijk. Praat je teveel en luister je nauwelijks naar werknemers? Dan wordt het tijd om het roer om te gooien. Dit alles lees je in het boek Maak van coachen een gewoonte. Auteur Michael Bungay Stanier schreef niet alleen dit boek, maar ook het bekende boek How to Begin. Het van oorsprong Engelstalige managementboek is naar het Nederlands vertaald.

Na het lezen van dit boek gaat coachen je heel makkelijk af. Praktisch en voorzien van een heldere uitleg. Bovendien zijn alle tips direct toepasbaar.

Bekijk Maak van coachen een gewoonte

4. Invictus Library – Think and Grow Rich

Ook weer een Engelse titel maar uiteraard volledig naar het Nederlands vertaald. Dat deze titel tot de beste managementboeken behoort dat mag wel duidelijk zijn. Je leest namelijk hoe een miljonair denkt en hoe je dit in de praktijk toepast. Hoe vergaar je een fortuin en wat is de formule voor een succesvol leven?

Het is niet zo dat je na het lezen van dit boek zelf miljonair bent, maar het inspireert en motiveert wel. Je krijgt er hernieuwde energie van en haalt het mooiste uit het leven. Het kan zelfs je hele leven veranderen. Waarom dat is? Omdat je aan zelfontwikkeling werkt, waardoor je niet alleen privé maar ook zakelijk grotere successen behaalt.

5. Omdenken in communicatie

Een bekend managementboek dat je misschien ook al in de boekwinkel hebt zien liggen. Eind 2021 en in 2022 is dit boek erg populair. Geschreven door Omdenken-oprichter Berthold Gunster. Het boek staat boordevol illustraties die je laat zien hoe je in verschillende situaties anders en beter denkt. Maar ook hoe je beter communiceert.

Pas dit toe in werkrelaties of privérelaties. Je wordt er zeker een betere leider (of werkgever) van. Absoluut pluspunt is dat dit managementboek ook nog eens lekker wegleest.

6. Netto positief

Een succesvolle onderneming draait niet alleen om nemen maar ook om geven. In Net zo positief doe je het andersom: meer geven dan nemen. Aan de hand hiervan creëer je een succesvol bedrijf, dat ook nog eens duurzaam is. Auteur Paul Polman legt het allemaal perfect uit.

Dit boek is bedoeld voor (startende) ondernemers, of voor iedereen die meer over het creëren van een succesvol bedrijf wil lezen. Met vooral de nadruk op duurzaamheid, want dat is tegenwoordig heel belangrijk. Bedrijven moeten namelijk het heft in eigen handen nemen.

7. De zeven eigenschappen van effectief leiderschap

Hoewel er ontzettend veel zzp’ers zijn, krijgen veel ondernemers toch te maken met leiderschap. Bijvoorbeeld door het inhuren van een andere zzp’er maar ook wanneer je personeel onder je hebt. En dat is nu net het probleem, want personeel staat niet onder maar naast je.

Goed leiderschap begint met de juiste inzichten. Dit boek laat je zien wat de belangrijkste eigenschappen van goed leiderschap is. Een prachtige inspiratiebron voor elke ondernemer of leidinggevende. Nederlandstalig en voor het eerst verschenen in april 2010, inmiddels alweer toe aan de 48e druk. Het boek wordt nog steeds goed verkocht dus behoort zeker tot de beste managementboeken van dit moment. Al deze boeken zijn verkrijgbaar via bol.com.

Heb je genoten van het overzicht beste management boeken? Er is nog meer verkrijgbaar, maar bovenstaande boeken zijn echte aanraders.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste managementboeken 2022
Schuiven naar boven