Beste grondverf voor buiten

Bijgewerkt: 19 maart 2022

Grondverf noem je ook wel primer. Dit is een hechtingslaag tussen de ondergrond en de uiteindelijke verflaag of laklaag. Ga je buiten schilderen, dan is het belangrijk om voor de beste grondverf te gaan. Deze garandeert een goede hechting op diverse ondergronden. Bovendien heeft de beste grondverf voor buiten vullende eigenschappen. Alles voor een mooi en strak resultaat.

Is grondverf nodig?

Niet altijd heb je grondverf nodig. Bij kaal hout of een kale ondergrond is grondverf wel aan te raden. Dit zorgt voor een betere hechting. Verder vult de grondverf het hout, hierdoor heb je minder van de afwerklaag nodig.

Gebruik je op kaal hout geen grondverf? Dan trek de verf of lak te snel in het hout. Hierdoor gaat de beschermende werking verloren en wordt het hout te vochtig. Bovendien ziet de afwerklaag er minder mooi uit.

In deze situaties gebruik je grondverf:

  • Kaal hout
  • Geschilderd houdt dat in slechte staat is
  • Op onbehandeld metaal (grondverf voor metaal)
  • Op onbehandeld kunststof (kunststof hechtprimer)

Is grondverf nodig op een bestaande verflaag? Nee, wanneer dit al beschilderd is hoef je het alleen maar licht te schuren. Vervolgens breng je een nieuwe laag verf aan. Grondverf is in deze situatie niet nodig.

Beste grondverf voor buiten

Ga voor de beste grondverf voor buiten. Wanneer je een merkloos of zeer goedkoop product koopt dan dekt deze niet voldoende. Hierdoor krijg je geen strak resultaat. Bovendien trekt de afdeklaag toch nog in het hout of metaal, dit wil je ook niet. Hieronder ontdek je de beste grondverf voor buitenschilderwerk.

Rambo grondverf buiten (dekkend)

Een van de beste grondverven voor buiten is die van het merk Rambo. Hij is geschikt voor alle houtsoorten en verwerkbaar bij een temperatuur tussen 10 en 25 °C. Deze grondverf is op terpentinebasis. Hij is na ongeveer 16 uur overschilderbaar waarbij je kunt starten met de afdeklaag. Schilder altijd in de richting van de houtnerf mee.

De Rambo grondverf heeft een optimale hechting en een hoge dekkracht. Bovendien is hij goed vochtregulerend en makkelijk schuurbaar. Kortom, een van de beste grondverf producten die je kunt krijgen. Je hebt keuze uit grondverf voor hout maar ook voor steigerhout, metaal of kunststof. Per 750 ml betaal je tussen de € 12 en € 16, afhankelijk van de soort.

Bekijk Rambo grondverf (buiten)

Sikkens primer

Ook weer de beste grondverf voor buiten: iedereen kent het merk Sikkens wel. De topverf van dit merk wordt veel door professionele schilders gebruikt. De Rezisto primer is een echte aanrader, deze is op waterbasis. Je gebruikt hem op pleisterwerk, hout, beton, hard pvc en andere materialen. Hiermee is de Sikkens primer erg veelzijdig.

Wanneer je bij een temperatuur van 20 °C werkt dan is de eerste laag al na een uurtje stofdroog en kleefvrij. De tweede laag kun je na ongeveer 6 uur aanbrengen of je begint direct met schilderen. Voor de Sikkens primer betaal je ongeveer € 32-€ 45 per liter. Dit is weer een beetje afhankelijk van het product dat je kiest.

Naar Sikkens primer

Histor grondverf

Ook weer voor verschillende ondergronden maar dit keer van het merk Histor: een uitstekende grondverf. Geschikt voor buitendeuren en kozijnen, tuinhuisjes en schuttingen maar ook muren. Je hebt namelijk keuze uit verschillende grondverven op terpentinebasis of op waterbasis. De prijs ligt tussen de € 14 en € 18 per 0,75 l. Van hetzelfde merk heb je ook de One grondverf die je in een gewenste kleur laat mengen.

Bekijk Histor grondverf

Alabastine voorstrijk

Voor binnen en buiten is er de voorstrijk van het merk Albastine. Dit gebruik je wanneer je een muur wil verven. Dankzij voorstrijk voorkom je aanzetten en kleurverschillen. Dit betekent een egale en betere dekking van de muurverf of structuurverf. Ook zorgt het voor een betere hechting waardoor verf niet makkelijk loslaat of gaat bladderen.

Voorstrijk van Albastine is de beste grondverf voor buiten op muren. Het is sneldrogend en overschilderbaar na ongeveer 3 uurtjes (bij een temperatuur van 20 °C). Dit product moet je zeker hebben wanneer je de stenen muur van het schuurtje, garage of de woning gaat schilderen. Of wanneer het om een stenen schutting gaat.

Naar Albastine voorstrijk

Is grondverf hetzelfde als primer?

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen wordt grondverf ook vaak primer genoemd. Zijn deze twee hetzelfde? Ja, het gaat namelijk om de Nederlandse en de Engelse benaming. Toch wordt met primer soms ook een bescherming tegen roest en UV-stralen bedoeld. Moet je een ondergrond lakken of verven, dan is een primer hetzelfde als grondverf.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste grondverf voor buiten
Schuiven naar boven