Beste haarlak voor fijn haar

Bijgewerkt: 30 januari 2022

Heb jij ook zulk fijn haar en blijft het nooit in model zitten? Met de beste haarlak voor fijn haar zit je kapsel in ieder geval veel langer goed. De betere haarspray zorgt er zelfs voor dat je met je kapsel door de wind kunt fietsen.

Toegeven, een storm kan zelfs de sterkste haarlak niet overleven maar het is in ieder geval een begin. Ontdek de beste haarlak voor fijn haar, natuurlijk inclusief tips om perfect voor de dag te komen.

Andrélon Verrassend Volume Haarspray
Bekijk voordeelverpakking

Dit is fijn haar

Wanneer noem je iets fijn haar? Fijn haar noem je ook wel dun haar. Normale haren hebben een doorsnede van 0,06 mm. Fijn haar is veel dunner en heeft een doorsnede van 0,03 mm tot 0,04 mm.

Door fijn haar lijkt het ook alsof je minder haar hebt, maar dat is natuurlijk niet zo. Iemand met fijn haar kan juist meer haren hebben. Goed, er zijn wat trucjes om fijn haar dikker eruit te laten zien. En er is natuurlijk haarlak dat ervoor zorgt dat je kapsel niet uit model raakt.

Beste haarlak voor fijn haar

Laten we eerst eens beginnen met de beste haarlak voor fijn haar. Een feestje, op stap, uit eten of naar het werk: je haar moet gewoon goed zitten. En het liefst de hele dag. Je hebt vast al verschillende soorten haarsprays geprobeerd, allemaal met teleurstellend resultaat.

Hieronder vind je een overzicht van de beste haarlak voor fijn haar. Wat overigens niet garandeert dat je kapsel de hele dag goed blijft zitten. Een en ander is afhankelijk van het soort kapsel, of je veel of weinig haar hebt en of je nog andere hulpmiddelen gebruikt.

Andrélon Verrassend Volume Haarspray

Met fijn haar is het een probleem om hier volume in te krijgen. Dit is met de Andrelon haarlak voor fijn haar (volume haarspray) in ieder geval geen probleem meer. Deze haarlak is speciaal voor slap en futloos haar, waaronder ook voor fijn haar. Het geeft je haar een volle uitstraling en zorgt ervoor dat je kapsel lang in model blijft.

Dit is zeker de beste haarlak voor fijn haar, ook nog eens van een bekend en goed merk. Breng je haar in model, til lok voor lok op en spray kort bij de haaraanzet. Houd altijd een afstand van ongeveer 20 cm aan. Voordeel van deze haarlak is dat het niet plakt en goed droogt.

Naar Andrelon Volume haarspray

Wella Super lift Haarspray

Het merk Wella is heel goed voor mensen met fijn haar maar ook met beschadigd haar. Ze hebben namelijk goede verzorgingsproducten waarvan je haar sterker wordt en gaat glanzen. Zo ook deze Wella volume haarspray van een goede kwaliteit.

Deze haarlak verzwaart niet en zorgt voor maximale volume. Spray hiervoor bij de haaraanzet, dan bereik je het grootste effect. De haarlak helpt ook goed tegen uitdroging en beschermt tegen Uv-straling. Wanneer je een niet al te zwaar kapsel maakt dan houdt deze haarlak tot wel 48 uur.

Plakt niet, is van een goede kwaliteit en verstevigt meer dan goed. Met betrekking tot de beste haarlak voor fijn haar is dit echt een aanrader.

Bekijk Wella Volume Haarspray

L’Oréal expert potionzer

Van het bekende merk L’Oréal een haarspray voor fijn haar. Let op want dit is geen haarlak dat je haar fixeert maar een spray die fijn haar verzorgt. Ik heb zelf fijn haar en ik vind dit een heel goed product, je haar wordt er gezonder en glanzender van. Oké, het is niet de allergoedkoopste haarspray maar het belooft wel wat het doet.

Ten eerste zorgt het voor luchtig doorkambaar haar, dat is goed want fijn haar raakt snel in de klit. Bovendien herstelt L’Oréal het haar, hydrateert het en zorgt het voor glans en bescherming. Je hoeft er maar een klein beetje van te gebruiken dus het product gaat lekker lang mee.

Bekijk L’Oréal expert potionzer

Fijn haar dikker maken: een aantal tips

Wil je fijn haar dikker maken? Er is geen product dat je haar blijvend dikker maakt. Wel zijn er veel goede producten die een laagje om het haar leggen en voor meer volume zorgen, hierdoor ziet het zeker dikker uit. Met bovenstaande haarsprays moet dit absoluut lukken.

Er zijn natuurlijk nog een aantal trucjes om fijn haar dikker te laten lijken. Bijvoorbeeld door de shampoo alleen op de wortels aan te brengen. De conditioner breng je juist alleen op de lengte van het haar aan. Gebruik nooit conditioner op de hoofdhuid, hierdoor krijg je haar wat slap gaat hangen. Weg volume!

Touperen voor volume

In de jaren ‘80 toupeerde iedereen zijn haar. Dit is een effectieve manier om meer volume in je haar te krijgen. Hierbij gebruik je een toupeerkam maar het kan ook met een normale kam waarbij de tandjes dicht op elkaar staan.

Verdeel je haar in lokken, houd een lok omhoog en kam de lok richting de hoofdhuid terug. Haarlak erop en je hebt het gefixeerd. Dit doe je ook met alle andere lokken. Toupeer niet te vaak want het is helemaal niet goed voor je haar, het raakt hierdoor beschadigd.

Een knotje bovenop je hoofd

De perfecte manier om veel volume in je haar te krijgen. Na het wassen van je haar zorg je dat dit voor 80% tot 85% droog is. Nu maak je een hoge knot en zet deze bovenop je hoofd vast, het liefst zo dicht mogelijk bij je voorhoofd.

Laat dit zitten totdat je haar helemaal droog is. Wanneer je de knot loshaalt heb je direct meer volume in je haar. Nog even fixeren met de beste haarlak voor fijn haar en je kan er de hele avond tegen.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste haarlak voor fijn haar
Schuiven naar boven