Beste Apple Watch bandjes

Bijgewerkt: 30 januari 2022

Je bent de gelukkige bezitter van een Apple smartwatch. Wat zijn de beste Apple watch bandjes? Je komt dan bij kwalitatieve smartwatch bandjes uit. Deze zijn ideaal ter vervanging van versleten bandjes, maar ook om het sporthorloge naar je eigen stijl aan te passen.

Je eigen look

Waarom zou je voor de beste Apple Watch bandjes gaan? Omdat je hier een geheel eigen look mee creëert. Bijvoorbeeld mysterieus zwart, opvallend roze, vrolijk blauw of natuurlijk groen. Maar ook stijlvol goud of zilver.

Normaal gesproken wordt een Apple smartwatch met een standaard kleur bandje geleverd. Soms heb je keuze uit meerdere kleuren, maar zit hier net niet bij wat jij wil. Of het bandje voldoet niet aan je eisen. Dan is het wel zo handig wanneer je dit aan kunt passen.

Wat is het beste Apple Watch bandje?

Je kunt niet zomaar zeggen dat het een het beste Apple Watch bandje is en het andere niet. Wel kun je naar populaire producten kijken. Zo blijkt dat de nylon bandjes van het merk Apple goed verkopen. Terwijl die van roestvrij staal een uitstekende kwaliteit bieden. Dan heb je ook nog het Apple Watch bandje van echt leer, ook dit heeft een lange levensduur.

Er is ontzettend veel keuze in sport horlogebandjes. Het is hierbij wel belangrijk dat het bandje goed op het horloge aansluit. Kies daarom voor originele Apple bandjes of eentje die compatibel met je smartwatch is. Bekijk hieronder enkele voorbeelden.

Apple Watch sportbandje van siliconen

Ben je sportief aangelegd en heb je hiervoor de Apple Watch aangeschaft? Het beste Apple Watch bandje heeft een sportief design. Bovendien is deze van vochtafstotend materiaal. Zweten of in de regen lopen, het bandje moet hier goed tegen bestand zijn. Een siliconen sportbandje is dus zeker geen gek idee.

Voordeel van een siliconen bandje is dat deze waterbestendig is en ook nog eens voordelig. Aan de andere kant kan dit materiaal in de warme zomermaanden wat zweterig aanvoelen. Een en ander hangt dan wel van de kwaliteit af. Daarom kun je beter voor een iets duurder siliconen sportbandje gaan.

Veel van deze bandjes zijn compatibel met Apple Watch 42/44 mm of de Apple Watch Series 1 tot en met 6/ SE/ 38 tot en met 40 mm. Kijk dus even welk type je moet hebben.

Bekijk Apple Watch sportbandjes

Lederen bandje

Je kunt natuurlijk ook voor een bandje van leder gaan. Behoort dit tot de beste Apple Watch bandjes? Leder heeft een aantal voordelen. Het is vochtbestendig (tot in beperkte mate) en slijtvast. Het heeft dan ook een lange levensduur. Bovendien heeft leder een mooie, luxe en natuurlijke uitstraling. Aan de andere kant kan leder in het begin stug aanvoelen en is het wat duurder geprijsd.

Een leren bandje is verkrijgbaar voor verschillende modellen van de Apple smartphone. Je hebt ze in verschillende kleuren waaronder bruin en zwart (standaard). Wil je een specifieke kleur leer dan moet je soms wat verder zoeken. Een aantal modellen is voorzien van vrolijke opdruk.

Naar lederen bandjes

Apple Watch bandje van metaal

Ga je voor de beste Apple Watch bandjes? Dan moet je zeker eens naar de metalen varianten kijken. Metaal is ontzettend stevig en in veel gevallen van roestvrijstaal (RVS). Let hierbij op termen als RVS of Stainless Steel. Het bandje kan geschakeld zijn, je kunt hem in veel gevallen makkelijk inkorten. Je hebt ook bandjes die een combinatie vormen van echte leder en RVS-schakels, ook weer eenvoudig op maat te maken.

Voordeel van een metalen bandje is dat het een zeer lange levensduur heeft. Vocht heeft geen tot nauwelijks invloed op de kwaliteit. Aan de andere kant kun je de bandjes langer of korter maken. Korter maken doe je door wat schakels te verwijderen. Het langer maak je moet juist door schakels toe te voegen, eventueel los bij te kopen.

Metalen Apple Watch bandjes zijn ongeveer net zo duur als echte leder. Verkrijgbaar vanaf ongeveer € 25.

Bekijk metalen Watch bandjes

Het gevlochten bandje

Wil je met je Apple smartwatch opvallen? Ga dan voor een gevlochten bandje. Dit ziet stijlvol, modern en ook nog eens apart uit. Dit sportieve bandje is in verschillende kleuren en modellen verkrijgbaar. Bijvoorbeeld zwart, blauw of in regenboogkleuren.

Het materiaal voelt comfortabel aan. Afhankelijk van het model is er wel of geen sluiting aanwezig. Zonder sluiting is het materiaal elastisch en past het goed om je pols. Let dan wel goed op de maatvoering. Het gevlochten bandje met gesp is geschikt voor verschillende polsmaten.

Beste Apple Watch bandjes: eindconclusie

Je hebt nu kunnen lezen welke bandjes allemaal verkrijgbaar zijn. Wat zijn nu de beste Apple Watch bandjes? Dit hangt een beetje van het gebruik en je eisen af. Ben je sportief aangelegd en gebruik je de smartwatch voornamelijk tijdens het sporten of buiten, ga dan voor een waterdicht model zoals metaal, leder of siliconen.

Zoek je een aparte vormgeving? Denk dan aan een gevlochten bandje, leder of metaal. Is een lange levensduur belangrijk, dan moet je voor metaal of leder gaan. Terwijl je een goedkope prijs terugvindt in het siliconen bandje, gevolgd door de gevlochten bandjes. Je ziet, voor elke situatie is er een gepaste oplossing. Kies daarom het juiste Apple Watch bandje dat bij jou past.

Onderhoud van het sportbandje

Hoe houd je een Apple Watch bandje zo lang mogelijk mooi? Wanneer het bandje nat wordt is het belangrijk om deze daarna te drogen. Vooral bij leder of het gevlochten bandje is dit belangrijk. Metaal kun je beter ook drogen, de combinatie metaal en vocht kan op je huid een nadelige invloed hebben. Bovendien is niet al het metaal roestvrij. Overigens bestaat roestvrij niet, we spreken eigenlijk van roestvast.

Maak het bandje regelmatig schoon. Aan de binnenkant verzamelt zich niet alleen zweet maar ook huidvet. Hierdoor ontstaan er vettige plekken die je met een vochtige doek makkelijk verwijdert. Heeft het vet zich flink opgestapeld dan kun je eventueel wat afwasmiddel gebruiken. Dompel je smartwatch nooit onder water, al helemaal niet wanneer je afwasmiddel of een ander schoonmaakmiddel gebruikt. Een waterdichte smartwatch kan natuurlijk wel onder water maar kan slecht tegen schoonmaakmiddelen.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste Apple Watch bandjes
Schuiven naar boven