Haarlak

Je haar fixeren en in model houden, dat doe je met haarlak. Dit is een spuitbus die je over je kapsel sprayt. Het resultaat: glanzend haar dat de hele dag in model zit. Op het gebied van haarlak is er redelijk wat verkrijgbaar. Van dure tot goedkope merken en van sterk tot mild, alles is mogelijk. Vooral bekende merken zoals als L’Oréal Paris, Wella en Kevin.Murphy zijn erg populair.

Het gebruik van haarlak

Hoe gebruik je op de juiste manier haarlak? Het is belangrijk dat je het haar eerst in model brengt. Hiervoor heb je soms haargel, schuim of wax voor nodig. Ben je klaar, dan neem je de haarlak erbij. Houd de spuitbus op een afstand van ongeveer 30 cm van het haar. Spray nu op de plekken waarvan je wil dat het hier goed blijft zitten.

Wil je het haar snel fixeren, dan kun je er nog met een föhn overheen. Het is belangrijk om aan het einde van de dag de haarlak eruit te borstelen. Gebruik je dagelijks haarlak dan zul je het haar wat vaker moeten wassen.

Beste haarlak die verkrijgbaar is

Kappers gebruiken altijd de beste haarlak. Hierdoor blijft je haar na het stijlen de hele dag goed zitten. Koop je een goedkope lak, dan zul je merken dat je haar na een uurtje alweer uitzakt. De beste haarlak is wat duurder maar fixeert veel beter. Een en ander hangt ook van de gekozen hold af. Je hebt namelijk sterk fixerende en de zwakkere haarlak.

Wist je dat je ook voor haarlak met natuurlijke ingrediënten kunt gaan? Daarnaast heb je haarlak die pH neutraal is, parabenen vrij, hypoallergeen of sulfaatvrij. Voor iedereen is er wel een geschikte lak voor de mooiste kapsels. Wat de beste haarlak is dat hangt dus van je haartype en persoonlijke voorkeur af.

Aanbieding of normale prijs

Soms kom je een haarlak aanbieding tegen. Betreft die aanbieding je favoriete merk, dan is het interessant om hier wat meer van in te kopen. Haarlak is namelijk ontzettend lang houdbaar, zolang je het maar niet aan extreme temperaturen blootstelt. Je kunt ook voor een grootverpakking gaan, naar verhouding ben je dan goedkoper uit.