Beste Halloween kostuums (2022)

Bijgewerkt: 19 maart 2022

31 oktober: Halloween. Niet alleen kinderen maar ook volwassenen verkleden zich. De straat op, naar een pretpark of een halloweenfeest, met de beste Halloween kostuums laat je een griezelig goede indruk achter. Wat zijn de beste Halloween kostuums van dit moment? Ontdek het snel.

De traditie achter Halloween

Waarom bestaat Halloween en wat vieren we? Dit feest komt oorspronkelijk uit Amerika, Canada, het Verenigd Koninkrijk en Ierland. Inmiddels is Halloween overgewaaid naar Azië, Europa en andere delen van de wereld.

Halloween valt op 31 oktober en is dus de avond voor Allerheiligen. Volgens de Keltische kalender was 31 oktober oudejaarsavond. De Kelten geloofden dat op die dag de geesten van de doden bezit probeerde te nemen van levende lichamen. Om deze boze geesten af te weren werden maskers gedragen.

Tegenwoordig gaan kinderen ‘s avonds verkleed langs de deuren om zo snoep te verzamelen. Ze bellen alleen bij deelnemende huizen aan, herkenbaar aan de Halloweenversieringen. Halloween feesten voor volwassenen zijn ook erg populair, daarnaast werken veel pretparken met een Halloweenthema.

Beste Halloween kostuums

Kijk je naar de beste Halloween kostuums dan vind je zowel voor volwassenen als kinderen van alles. Zeer populair zijn de zwarte capes (vampier) maar ook het zombiepak of Addams family kostuum scoort altijd goed. Lekker griezelen, kijk maar eens naar het overzicht van de beste Halloween kostuums.

Zwarte cape – one size

Praktisch, simpel en voordelig: de zwarte cape. Deze cape is op nagenoeg elke outfit te combineren. Draag er een zwarte broek en schoenen onder, een beetje schminken en je ziet er al eng genoeg uit. De cape maakt het namelijk helemaal af.

De zwarte cape is van 100% polyester en heeft een lengte van 180 cm. Geschikt voor mannen en vrouwen en hiermee ontzettend universeel.

Bekijk zwarte cape

Addams family kostuum

Zeg je Halloween dan zeg je ook de Addams family. Een van de hoofdrolspelers is Mortica Addams, de vrouw van Gomez en moeder van Wednesday en Pugsley.  Het Addams family kostuum is bedoeld voor vrouwen/meisjes en beeldt Mortica uit. Een prachtige jurk die tot aan de voeten valt, voorzien van kleine zwarte sluiers. Er zit ook nog een pruik bij, dit maakt het natuurlijk helemaal af.

Het kostuum is geschikt voor Halloween maar ook voor carnaval of andere feesten.

Naar Addams Family kostuum

Zombiepak

Zombies doen het ook altijd goed, een zombiepak behoort dan ook zeker tot het beste Halloween kostuum. Wie of wat zijn zombies? Dit is een figuur die door magische krachten uit de dood is teruggebracht. Het gaat dus om een dood iemand die weer tot leven komt, daarom ziet het lichaam van een zombie er altijd half vergaan uit.

Zombies zijn mythische wezens (fictief, ze bestaan niet echt). Vanwege de vele zombiefilms worden ze als enge figuren gezien. Het zombiepak sluit hier natuurlijk helemaal op aan.

Dit pak is donkergrijs gevlekt en heeft rafels, precies zoals het hoort. Het pak bestaat uit een broek, shirt, handschoenen en masker. Het gaat om een one size waardoor het iedereen past. Wel nog even oefenen met dat typische zombie loopje. Armen naar voren en één been achter je aanslepen.

Bekijk zombiepak

Halloween Kostuum Skelet

Natuurlijk, onder de beste Halloween kostuums behoort ook het skelet kostuum. Dit kostuum is zwart van kleur met een aftekening van een skelet (botten). Het skelet kostuum is verkrijgbaar voor mannen, vrouwen of kinderen. Onder de vrouwen kostuums heb je ook nog eens de keuze uit een pak of jurkje.

Om het Halloween kostuum helemaal compleet te maken draag je een masker of schmink je het gezicht. Ook een pruik, handschoenen of accessoires kunnen het helemaal afmaken.

Zoek tijdig naar het beste Halloween kostuum

Ongeveer een week van tevoren begint iedereen naar de beste Halloween kostuums te zoeken. Het probleem is dat er zoveel vraag naar is dat de beste Halloween kostuums al uitverkocht zijn. Begin dus tijdig met je zoektocht, het liefst een maand van tevoren. Dan weet je zeker dat je alles op tijd in huis hebt en kun je nog eventueel ruilen.

Mocht je er echt niet eerder aan gedacht hebben, bekijk dan hierboven wat nog verkrijgbaar is. Zoek anders in de webshop naar Halloween kostuums of carnavalskleding.

Halloween kostuum maken

Kun je ook zelf een Halloween kostuum maken? Wanneer je een beetje handig bent en een naaimachine hebt is dit heel goed zelf te doen. Op het internet vind je voldoende voorbeelden, tips of handleidingen. Houd er wel rekening mee dat je eerst stoffen in huis moet halen of oude kleding gebruikt. Vervolgens ben je wel even bezig, gemiddeld toch wel een aantal uren tot dagen.

Kijk ook eens op Pinterest, daar vind je ook hele leuke voorbeelden van zelfgemaakte Halloween kostuums. Misschien haal je hier de juiste inspiratie uit. Begin op tijd want zelf een kostuum maken kan soms knap lastig zijn.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste Halloween kostuums (2022)
Schuiven naar boven