Beste hangstoel voor buiten

Bijgewerkt: 19 maart 2022

Je komt ze steeds meer tegen: de hangstoelen. Niet alleen binnen de horeca of op het strand, maar ook op het privéterras. De beste hangstoel voor buiten zit (en ligt) comfortabel. Hij is stevig en heeft een lange levensduur. Maar bovenal een mooi design. Daarnaast zijn de beste modellen ook nog eens betaalbaar, en dat zie je in het overzicht hieronder.

Heerlijk schommelen

Een hangstoel is niet direct als schommel bedoeld, maar je wiegt wel lekker heen en weer. Zo kom je heerlijk tot rust. Dat is ook waarom veel mensen een hangstoel voor buiten kopen. Maar let op, niet elke stoel zit ook lekker. Er zijn namelijk kwalitatieve en hele goedkope modellen verkrijgbaar.

Dit is de beste hangstoel voor buiten

Wanneer je een hangstoel voor buiten aanschaft is het even goed op de maximale belasting letten. Sommige modellen kunnen een belasting tot 100 kg aan, terwijl anderen tot wel 150 kg kunnen dragen. Het is beter om voor een ‘zwaardere’ kwaliteit te gaan, hiermee neem je het zekere voor het onzekere.

De beste buiten hangstoel is weerbestendig. Kies dus zeker geen ‘stoffen’, materialen. Bovendien moeten de kussens uitneembaar zijn, want in de winterperiode sla je ze liever droog en stofvrij op. Benieuwd naar de beste modellen voor buiten? Kijk naar de mogelijkheden.

Vita5 Egg Hangstoel

  • Voorzien van eigen standaard
  • Maximale belasting: 150 kg

Vanwege zijn eigen standaard en de gebruikte materialen is dit de beste hangstoel voor buiten. Niet heel goedkoop want hij kost iets meer dan € 250, maar wel van een hoge kwaliteit. De standaard en het frame van de stoel bestaan uit kunststof materiaal, aangevuld met metaal. Deze materialen kunnen het hele jaar door buiten blijven.

De zitting is van een zachte en goedgevulde stof, die haal je er eenvoudig uit. Deze stoel wordt geleverd inclusief regenhoes waardoor hij altijd veilig staat. Kies uit verschillende kleuren waaronder lichtgrijs, crème of donkerbruin.

Naar Vita Egg

Sens design hangstoel

  • Metaal met polyester touwen
  • Maximale belasting: 100 kg

Dit model is vooral voordelig geprijsd. Hij bestaat uit verschillende materialen die goed bestand zijn tegen verschillende weersinvloeden. Het is misschien niet de meest comfortabele hangstoel voor buiten, maar wel een prima alternatief voor de duurdere modellen. Houd er wel rekening mee dat de zitting geheel van stof is (katoen/polyester). Dit moet je niet het hele jaar door buiten laten hangen. Haal hem bij regenweer dus naar binnen.

Verkrijgbaar in verschillende kleuren en kost ongeveer € 40. Van hetzelfde merk zijn ook wat andere modellen verkrijgbaar, maar die zijn duurder.

Bekijk Sens Design

Sortio Home hangstoelen

Zoek je een vrijstaande hangstoel voor buiten, kijk dan eens bij het merk Sortio Home. Voor deze modellen moet je wel wat dieper in de buidel tasten. Ze kosten vanaf € 400, maar dan koop je wel een design model van een topkwaliteit.

De hangstoelen van dit merk zijn geschikt voor binnen aan buiten. Vanwege het ontwerp zijn zowel het frame als de standaard ontzettend stevig en stabiel. Het design mag er ook wezen, want het is een echte eye-catcher voor in de tuin, op het terras of in de woonkamer.

Al het gebruikte materiaal bij dit merk is weerbestendig, de kussens haal je er eenvoudig uit en berg je op. Het is aan te raden om een hangstoel voor buiten in de winterperiode af te dekken of onder een overkapping te plaatsen. Hiermee verleng je de levensduur.

Naar Sortio Home hangstoel

Welke hangstoel zit het lekkerst?

Het is niet zo eenvoudig om de beste buiten hangstoel te vinden. Kijk niet alleen naar het ontwerp maar ook naar het comfort. Over het algemeen is het zo dat de hoge modellen meer comfort bieden. Je ondervindt namelijk een perfecte steun aan de rug en de nek. De lage modellen missen dit, maar zijn wel goedkoper.

Een hangstoel buiten plaatsen: enkele tips

Voor de levensduur is het beter om de hangstoel buiten onder een overkapping of afdak te plaatsen. Is dit niet mogelijk? Verplaats hem in de herfstperiode dan naar binnen toe. Als alternatief maak je gebruik van een goede regenhoes. Wel is het belangrijk om de hangstoel niet helemaal met een regenhoes af te dekken. Zorg dat er een beetje lucht bij kan, dit voorkomt schimmelvorming.

Houd rekening met verkleuring door UV-zonlicht. Na enkele jaren zal het frame van de hangstoel wat lichter kleuren. Dit voorkom je door hem op een schaduwrijke plek te hangen of neer te zetten.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste hangstoel voor buiten
Schuiven naar boven