Amysoft waterontharder ervaring (review)

Bijgewerkt: 19 maart 2022

Een waterontharder, ook wel waterontkalker, vermindert de hardheid van het water. Een bekend merk hierin is Amysoft. Twijfel je over de aankoop van dit product? Lees dan de Amysoft waterontharder ervaring. Bekijk wat gebruikers vertellen en welke review of beoordeling ze aan deze waterontkalker geven.

Welke waterontharder werkt echt?

Het probleem met waterontharders is dat er heel veel merken en modellen verkrijgbaar zijn. Elk merk zal zeggen dat deze als beste werkt. Maar beter is om kijken naar de ervaringen van gebruikers. Die kunnen hier veel meer over vertellen, want je leest ervaringen uit de praktijk.

De Amysoft waterontharder ervaring

De ervaringen, reviews en beoordelingen zijn gebaseerd op geplaatste ervaringen van gebruikers. Deze zijn terug te lezen op websites als Radar Avrotros en Klantenvertellen.nl. Na het lezen van de ervaringen zie je ook wat alternatieven, mocht je hierin geïnteresseerd zijn.

Tip: bekijk alle Waterontharders & antikalksystemen

Koop niet zomaar een product maar kijk eerst wat er allemaal verkrijgbaar is. Vergelijk de werking van verschillende waterontharders en let ook goed op de prijs. Hiermee kun je ontzettend veel geld besparen.

Reviews op Radar van AvroTros

Op de website van radar.avrotros zijn een aantal Amysoft waterontharder ervaringen terug te vinden. Weliswaar uit het jaar 2020, maar nog redelijk actueel. Gebruikers die dit apparaat in huis hebben zijn er tevreden over. Ze geven aan dat het water lekkerder smaakt maar dat er ook minder wasmiddelen voor de vaatwasser en wasmachine nodig zijn.

Opvallend is dat er ook veel minder kalkaanslag in de badkamer plaatsvindt. Dit betekent minder hard of vaak hoeven poetsen, want hardnekkige kalkaanslag is niet of veel minder aanwezig.

Klanten vertellen

De dienst klantenvertellen.nl biedt webshops aan om klanten een review te laten plaatsen. Op deze website vind je daarom ook Amysoft waterontharder reviews. In 2022 is dit product meer dan 290 keer beoordeeld en ontvangt een aanbeveling van 95%. De totale score komt uit op 8,8 van het maximum van 10 punten.

De reviews gaan voornamelijk over het installeren van het product. Maar ook over het effect van deze waterontharder. Wanneer je de reviews doorleest dan kom je er al snel achter dat veel gebruikers er tevreden over zijn.

Amysoft waterontharder alternatief

Volgens de website van Amysoft zelf profiteer je dankzij de waterontharder van 100% kalkvrij water. Er wordt 15 jaar garantie op het product gegeven. Op de website is ook te lezen dat bestaande kalkaanslag dankzij deze waterontharder verdwijnt. Dit is een claim die niet helemaal klopt. Heb je kalkaanslag op de douchewand, dan zal dit echt niet spontaan verdwijnen door zachter of kalkvrij water.

Voor sommigen is de een Amysoft waterontharder te prijzig in aanschaf. Dat is begrijpelijk, want deze installatie kost rond de € 1400, afhankelijk van het model dat je kiest. Zijn er goedkopere alternatieven? Ja die zijn er, maar niet elk alternatief werkt ook perfect.

Verschillende werkingen

Veel waterontharders werken met bolletjes van kunsthars. Dit apparaat noem je ook wel een ionenwisselaar. Kalk in het water blijft aan deze bolletjes kleven, waardoor het water zachter wordt. Wanneer de harsbolletjes verzadigd zijn dan is het belangrijk om de waterontharder schoon te spoelen.

Andere modellen werken met behulp van een soort magneten. Dit model plaats je op de waterleiding. De kalkdeeltjes worden door de magneet weggetrokken. Deze werking is niet wetenschappelijk bewezen, maar sommigen hebben er zeker profijt van.

Magnetische waterontharder: ongeveer € 50

Dat velen voor een magnetische waterontharder kiezen, heeft vooral met een lage aanschafprijs te maken. Je bent ongeveer € 50 kwijt, een stuk minder dan de eerder genoemde € 1400. Wanneer je de ervaringen met betrekking tot dit soort waterontharders erop naleest, dan zijn ze best positief. Hieronder zie je een model dat € 45 kost (maart 2022). Onder het product staan meer dan 80 ervaringen (reviews). Lees ze gerust door.

Bekijk magnetische waterontharder

Hoe waterontharder instellen?

Hoe je een waterontharder installeert en in gebruik neemt, is afhankelijk van het type. Een Amysoft waterontharder instellen is wat lastiger dan een magnetische ontharder. In de beschrijving staat altijd duidelijk aangegeven hoe het instellen werkt. Maar ook hoe het met de spoeling oftewel regeneratie zit. Gemiddeld duurt regeneratie 15 minuten, dit is dus zo gebeurd.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Amysoft waterontharder ervaring (review)
Schuiven naar boven