Beste waterontharder (2022) – inclusief prijs

Bijgewerkt: 19 maart 2022

De beste waterontharder, maar wat is de prijs van een waterontharder? Met een waterontharder maak je hard leidingwater een stuk zachter. Dit is beter voor de wasmachine, het koffiezetapparaat en overige apparaten. Bovendien smaakt zacht water heel anders. Benieuwd wat de prijs van een waterontharder is en welke de beste aanschaf is? Hieronder het overzicht beste waterontharder inclusief prijs.

Zo werkt een waterontharder

Een waterontharder kan magnetisch werken waardoor deze onderhoudsvrij is. Maar een waterontharder kan ook voorzien zijn van een cilinder met kunstharsbolletjes. Het harde leidingwater wordt door deze cilinder geleid. Kalk en magnesium in het leidingwater blijft aan de bolletjes kleven. Zo verdwijnt kalk en magnesium en wordt hard leidingwater zacht water.

De kunstharsbolletjes zijn na enkele dagen verzadigd. Hierbij is het belangrijk om ze van kalk en magnesium te ontdoen. Dit hoeft niet handmatig maar gebeurt met een automatische ionenwisselaar. Je hebt er dus geen omkijken naar. De ionenwisselaar zal ooit verstopt raken en moet dan worden vervangen. Gemiddeld is dit na 15-20 jaar.

Prijs van een waterontharder

Wanneer je al die techniek bekijkt zou je denken dat de prijs van een waterontharder best wel hoog is. Toch valt het wel mee, de prijs van een magnetische waterontharder ligt ergens tussen de € 70 en € 150. Maar er zijn ook goedkopere en natuurlijk duurdere modellen. Ga je voor een waterontharder met ionenwisselaar dan moet je rekenen op een vanafprijs van € 700, oplopend tot wel € 2000. Dit laatste is natuurlijk vrij prijzig.

Bovenop de prijs van een waterontharder komt ook het regelmatig aanvullen van de zoutvoorraad. Dit kan niet met gewoon zout maar met regeneratiezout. Dit zout kost ongeveer € 10-€ 15 per 25 kg. Dit is voldoende voor het onthouden van ruim 50.000 l water. Sommige waterontharders werken met een magneet waardoor je geen regeneratiezout hoeft toe te voegen. Bovendien zijn deze modellen ook nog eens een stuk goedkoper.

Beste waterontharder 2022

Je weet nu wat de prijs van een waterontharder is. Dan komt nu de volgende vraag: welk model moet je kopen? Vanwege het ruime aanbod is het vaak lastig om een keuze te maken. Daarom hieronder een overzicht van de beste waterontharder 2020 / 2021 van dit moment.

1. Waterontharder Magneet Alpenwater PRO

Deze beste waterontharder stopt kalkaanslag. Al binnen enkele weken zie je dat apparaten niet meer te maken krijgen met kalkaanslag, veroorzaakt door hard water. Het voordeel hiervan is dat apparaten minder snel schade oplopen en je minder reinigingsmiddelen tegen kalkaanslag hoeft te gebruiken. Vergeet ook niet de effecten op kranen en de douchewand: ook hier ontstaat geen kalk meer.

Deze waterontharder zorgt er dus voor dat de douchewand of tegeltjes streeploos opdrogen. Installeren is zeer eenvoudig en duurt tussen de vijf en 10 minuten. Volledig onderhoudsvrij, maakt ook geen gebruik van regeneratiezout. Dit komt omdat deze waterontharder met een magneet werkt dat kalk uit het water trekt. Geschikt voor lage waterleidingen met een diameter van 10 mm tot 42 mm.

Bekijk Waterontharder Magneet Alpenwater PRO

2. ATV Waterontharder Pro 2 – Magnetisch

Ook weer een waterontharder die met een magneet werkt. Dit zorgt voor het ontharden van het water en hiermee schoon water. Je hebt minder wasmiddel nodig en bij apparaten verdwijnt binnen enkele weken de kalkslag. Ook na het douchen merk je dat je een minder droge huid hebt. Bovendien voorkomt het nieuwe kalkafzetting. Is volledig onderhoudsvrij en makkelijk te installeren. Hoeft ook niet te worden aangesloten op het elektriciteitsnet of je hoeft geen batterijen te gebruiken: deze waterontharder werkt volledig zelfstandig.

Geschikt voor koperen leidingen maar ook PVC leidingen met een maximale diameter van 22 mm. Het is aan te raden om deze waterontharder zo dicht mogelijk bij de watermeter te installeren, bijvoorbeeld in de kelder of kruipruimte. Maar ergens anders mag natuurlijk ook. Gebruikers zijn zeer tevreden over de ATV waterontharder, waarmee dit een prima aankoop is.

Naar ATV Waterontharder Pro 2 – Magnetisch

3. Waterontharder All-in-one XL

De beste waterontharder tegen kalkaanslag, maar ook nog eens erg krachtig. De producent maakt gebruik van een aantal technologieën die deze waterontharder zo bijzonder maken. Werkt met een magneet waarmee het kwalijk wordt vergruisd. Ideaal voor bedrijven en particulieren waarbij apparaten een langere levensduur hebben. Dit merk je aan de vaatwasser, de wasmachine, het koffiezetapparaat maar zeker ook aan de combiketel.

Het voordeel van deze waterontharder is dat de samenstelling van het water hetzelfde blijft, waardoor calcium en magnesium niet verdwijnen. Want dat zijn belangrijke toevoegingen in het water. Geschikt voor verschillende soorten leidingen, zolang ze maar een diameter van 12-42 mm hebben. De totale lengte van deze waterontharder bedraagt 7,5 cm. Installeren kost je nog geen 5 minuten.

Bekijk Waterontharder All-in-one XL

4. Waterontharder – Magnetische Ontkalker

Deze waterontharder is vooral een zeer goedkope oplossing en hiermee prima geschikt voor mensen met een beperkt budget. Werkt net als voorgaande modellen met een magneet en is hiermee volledig onderhoudsvrij.

Ondanks de lage prijs doet dit model wat hij moet doen, waarbij installatie heel gemakkelijk is. Uiteraard voorzien van een duidelijke beschrijving. Vanwege de lage prijs behoort ook deze tot de beste waterontharder van dit moment.

Momenteel niet verkrijgbaar

5. AquaStar-Pro® waterontharder, S-1800 HE

Ga je voor een waterontharder met ionenwisselaar, zo eentje die met zout werkt, dan ben je natuurlijk wel een stuk duurder uit. Aan de andere kant ga je voor een moderne en professionele waterontharder met de modernste technieken.

De ontharder heeft een iets grotere afmeting maar past wel nog in kleinere ruimtes. Is geschikt voor een gezin van 2-4 personen en erg gebruiksvriendelijk. Is ook nog eens voorzien van een vakantiemodus.

Door de digitale computerbesturing van dit apparaat is hij zeer zuinig in zout- en spoelwaterverbruik. Met duidelijke handleiding en goed te installeren.

Momenteel niet verkrijgbaar

Je weet nu wat de prijs van een waterontharder is en wat de beste waterontharder van dit moment is. Kun je niet kiezen tussen een waterontharder met ionenwisselaar of eentje met magnetische werking?

Uit de praktijk blijkt dat ontharders met magnetische werking net zo goed zijn maar wel een stuk goedkoper. Het ontbreekt wel aan wat technologieën bij de magnetische waterontharder waardoor deze ook wat eenvoudiger is.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste waterontharder (2022) – inclusief prijs
Schuiven naar boven