Beste walkman (2022) – cassettespeler of MP3 spelers

Bijgewerkt: 19 maart 2022

De beste walkman is natuurlijk het klassieke model met een cassettespeler. Maar je hebt ook walkmans die mp3 afspelen. Dit zijn zelfs de meest verkochte modellen van dit moment. Lastig hè om te kiezen? Niet met het overzicht beste walkman, waarbij je de cassettespeler maar ook de mp3/ mp4 speler voorbij ziet komen.

Zo werkt een walkman

We zijn zo gewend aan het afspelen van muziek via een smartphone dat we soms niet weten hoe een walkman werkt. Een walkman is een geluidsdrager. Bij een cassette walkman is het dus nodig dat je  gebruik maakt van cassettebandjes: hier staat jouw muziek op. Een mp3-speler bevat muziek die je via een computer of smartphone op de mp3 walkman zet.

Muziek beluister je via oordopjes of een hoofdtelefoon, deze sluit je heel eenvoudig op de walkman aan. Sommige walkmans zijn ook nog eens uitgerust met een FM radio.

De beste walkman 2022

Ga je voor een moderne versie dan kom je bij de walkman MP3 uit. Hou je van klassiek dan ga je voor de walkman cassette. Overigens zijn cassettebandjes weer helemaal terug van weggeweest, waarbij je gebruik maakt van een oude techniek in een nieuw jasje.

Wil je graag weten wat de beste walkman van dit moment is? Hieronder vind je het overzicht 5X beste walkman, waarbij je voornamelijk de mp3-speler tegenkomt maar natuurlijk ook een klassieke walkman cassette.

1. Sony NW-A105 Walkman – MP3-Speler

Dit is een MP3 speler walkman met een opslagcapaciteit van 16 GB. Dit komt overeen met ongeveer 3600 muzieknummers. De Bassboost functie geeft een diep en krachtig geluid, daar zul je verbaasd van staan. Het opladen duurt slechts 3 uur (ja echt!) en volledig opgeladen gaat de batterij wel 45 uur mee. Je hebt dus echt heel veel aan deze beste walkman van nu.

Je ontvangt niet alleen een Sony walkman maar ook een hoofdtelefoon, dit product is ook voorzien van wifi, bluetooth en NFC. Met een afmeting van 55,2 x 98,9 x 11 mm ook nog eens lekker compact. Gebruikers zijn vooral tevreden over de uitmuntende geluidskwaliteit en het gebruiksgemak.

Bekijk Sony NW-A105 Walkman

2. Sony NW-ZX507 Walkman – MP3-speler

Ook weer een MP3 speler walkman maar dan met een duidelijk display. Voorzien van een opslagcapaciteit van 64 GB en een uitstekende geluidskwaliteit. Is ook nog eens voorzien van ingebouwde MF radio waarmee je 30 voorkeurszenders kunt instellen. Je luistert altijd en overal naar je favoriete radiostation.

Opgeladen gaat de accu ruim 35 uur mee, wat uitzonderlijk lang is. Het schermpje heeft een diagonaal van 4,5 cm. Speel muziek af, sleep je favoriete nummers naar de speler en houd je muziekcollectie bij. Het kan allemaal! Is voorzien van een mini USB aansluiting dus je koppelt hem gemakkelijk met andere apparaten.

Naar Sony NW-ZX507 Walkman

3. Sony NW-WS413 Walkman – sporten

Wil je tijdens het sporten muziek luisteren, dan kom je bij de beste walkman met sportief design uit. Je draagt namelijk geen apart apparaat bij je maar alleen een frame dat je om het hoofd draagt. De oortjes liggen goed tegen de oren aan (over-ear). Het voordeel van dit model is dat je omgevingsgeluiden gewoon kunt blijven horen. Ideaal dus tijdens het sporten, terwijl de sportinstructeur uitleg geeft. Of tijdens het hardlopen waarbij het belangrijk is dat je verkeersgeluiden hoort.

Voorzien van een losse USB cradle waarmee je deze walkman/MP3 speler met je pc verbindt. De batterij gaat een dikke 12 uur mee. Deze walkman is volledig stof dicht en waterdicht, je kunt er dus ook mee zwemmen. Het ergonomisch design ervoor dat deze comfortabel en stevig zit. Dit product is zeer goed beoordeeld met een 4,5 van de 5 sterren.

Bekijk Sony NW-WS413 Walkman – sporten

4. Basetech Draagbare cassettespeler

Deze beste walkman want hierin kunnen net als het volgend model echte cassettebandjes. Hij is ook nog eens voorzien van geïntegreerde FM-radio dus je luistert overal naar je favoriete zender. Speel cassettebandjes af, spoel vooruit, pauzeer of stel het volume en. Deze ouderwetse walkman werkt zoals je van vroeger gewend bent.

Voorzien van bekabelde oordopjes, maar je kunt ook een koptelefoon aansluiten. Net wat je zelf prettiger vindt. Dit apparaat werkt op batterijen maar je kunt hem ook op de netvoeding aansluiten. Voor ongeveer € 25 is de wolkmijn van het merk Basetech van jou. Leuk voor jezelf maar ook om cadeau te geven.

Naar Basetech cassette walkman

5. GPO KW938B – Walkman cassette

Eindelijk, daar is hij dan: de beste walkman cassette. Want dit model werkt alleen met cassettebandjes. Lekker terug in de tijd met een retrogevoel. Het design is ook helemaal van vroeger: met grote bedieningsknoppen. Deze walkman cassette is ook nog eens uitgerust van een FM radio.

Wil je gesproken berichten opnemen? Dit kan dankzij de ingebouwde microfoon. Het is dus een walkman en geluidsopname apparaat ineen. Uiteraard compleet voorzien van riemklep en een stereo in-ear phone. Is ook nog eens voordelig geprijsd is voor de prijs hoef je het echt niet te laten.

Houd er wel rekening mee dat de geluidskwaliteit wat tegen kan vallen in vergelijking met de moderne mp3-spelers. Je gaat voor kwaliteit of je gaat voor retro, dat is een keuze die je maakt. Maar deze cassette walkman is wel de moeite waard.

Bekijk GPO KW938B – Walkman cassette

Dit was een mooi overzicht van de beste walkman van dit moment. Walkman’s die met MP3 werken of een cassette walkman, aan jou de keuze.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste walkman (2022) – cassettespeler of MP3 spelers
Schuiven naar boven