Happening app: chatten, gamen en nog veel meer

Bijgewerkt: 15 maart 2023

Regelmatig komen er nieuwe apps op de markt. Een leuke trend is de happening app. Hier kun je best veel mee waaronder chatten met anderen, leuke selfies maken of gamen. Het gaat hier vooral om de sociale interactie want je doet al deze dingen samen met anderen. Denk maar eens aan het bijhouden van een gezamenlijke agenda. Hoe dan ook, je moet Happening zeker eens uitproberen.

Nederlandse WhatsApp concurrent

Happening is niet nieuw, het bestaat al sinds 2015. Deze app is van Nederlandse bodem, en dat maakt het misschien wel extra leuk. Happening wordt als een WhatsApp concurrent gezien. Een tijdlang werd gedacht dat het WhatsApp zou kunnen verslaan, maar dit is niet gebeurd. In de periode 2019-2021 verdween Happening naar de achtergrond. In 2022 is hij terug van weggeweest.

Toe aan een nieuwe smartphone? Van voordelig geprijsde modellen (€ 150) tot de topmodellen, er is altijd een smartphone die bij jou past.

Bekijk de nieuwste smartphones

Functies van de Happening app

Op zoek naar een goed alternatief voor WhatsApp, Facebook of Instagram? Dan zou je Happening zeker uit moeten proberen. Hieronder vind je de belangrijkste functies op een rij.

Selfies maken en delen

Met vrijwel elke social media app kun je selfies maken en delen. Bij Happening werkt dit net wat anders. Voeg je vrienden in een groep toe en geef aan dat het selfie-time is. Iedereen maakt een selfie en deelt deze in de groep. Zo zie je wat anderen doen. Goed om te weten want de selfies zijn niet voor anderen zichtbaar.

Ranking game

Een andere leuke functie binnen Happening is de ranking game. Vrienden kunnen elkaar beoordelen. Je kunt ook vooraf voorspellen welke beoordeling je krijgt. Wie zit er het dichtbij?

Split the bill

Samen een avondje stappen of een cadeau voor iemand kopen, vaak neemt één persoon de kosten op zich. Deel de kosten via Happening. Verreken alles en laat weten wat je vrienden bij moeten dragen. Dit kan eenvoudig via de Split the bill functie.

Gezamenlijke agenda

Staat er binnenkort een evenement op de planning? Deel dit evenement met je vrienden in de Happening app. Of maak gebruik van de gezamenlijke agenda, bijvoorbeeld voor verjaardagen of avondjes stappen. Maar ook voor vergaderingen of workshops. Je kunt het zo gek niet bedenken maar die gezamenlijke agenda is hartstikke handig.

Ook erg praktisch, Happening geeft je de mogelijkheid om verschillende lijstjes te delen. Bijvoorbeeld cadeauwensen, boodschappen of notities. Maar ook taken, hartstikke fijn wanneer je Happening samen met gezinsleden gebruikt.

Sketchy

Je gebruikt Happening ook voor het maken van tekeningen. Hierbij is het de bedoeling dat je vrienden raden wat je tekent. Uiteraard maken vrienden ook een tekening en probeer jij te raden wat het voor moet stellen. Zie het dus als een spelletje.

Betrayal

Over spelletjes gesproken, die speel je uiteraard ook via Happening. Niet alleen maar samen met je vrienden. Betrayal lijkt nog het meest op het bekende spel Risk. De uitleg is een beetje lastig maar gaandeweg leer je hoe het spel werkt.

Locaties van vrienden opvragen

Wil je weten waar je vrienden zijn of wat ze doen? Vraag eenvoudig hun locaties op. Geen paniek want dit is alleen voor je vrienden mogelijk, en je moet hier zelf toestemming voor geven. Je privacy is dus gewaarborgd.

Probeer dit eens uit: het vriendenboek voor volwassenen. Geef het boek aan vrienden, collega’s of familie en krijg het terug met openhartige antwoorden en leuke anekdotes.

Bekijk vriendenboek voor volwassenen

Problemen met Happening

Helaas is deze app al een tijdje niet meer voorzien van een update. Gebruikers merken soms dat ze niet meer kunnen inloggen. Vraag je een inlog link dan komt deze niet aan. Wanneer je inlogt via Facebook werkt het ook niet altijd. Waarschijnlijk is er sprake van een bug en moet het bedrijf dit fiksen. Dit kan pas tijdens een volgende update.

Conclusie: Happening is leuk maar verouderd

Ondanks dat mensen gebruik willen maken van Happening blijven updates uit. Hierdoor is de app verouderd en werkt niet altijd naar behoren.

Mocht je op zoek zijn naar een vergelijkbaar alternatief, dan zijn onderstaande apps zeker aan te raden:

BuddyMe – herontdek je stad of dorp, deel activiteiten of motiveer ideeën. Leer anderen via chats kennen waarbij uiteindelijk mensen in het echt ontmoet. In 2021 voor het laatst bijgewerkt dus redelijk actief. Let op want deze app is een Duits initiatief.

NMLK Nieuwe Mensen Leren Kennen – je bent past verhuisd, zoekt een nieuwe baan of kunt wel wat vrienden gebruiken. NMLK is een uitgaanscommunity voor Nederlanders. De app is in 2018 bijgewerkt. Dit betekent dat hij ook niet meer zo actueel is, net als Happening. Hartstikke zonde want juist in deze tijd kunnen we dit soort initiatieven goed gebruiken.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Happening app: chatten, gamen en nog veel meer
Schuiven naar boven