Beste hardloop kinderwagen

Bijgewerkt: 25 november 2022

Hardlopen met baby of peuter, dat doe je natuurlijk met de beste hardloop kinderwagen. Het wordt aanbevolen om dit niet te doen wanneer de baby jonger is dan zes maanden. Hierna kun je er volop voor gaan. Natuurlijk doe je dat niet met de eerste de beste wandelwagen. Daarom ga je voor de beste hardloop kinderwagen.

Verschil hardloop kinderwagen en normale wandelwagen

Een hardloop kinderwagen noem je ook wel een hardloop buggy of een jogger kinderwagen. Grootste verschil met een normale wandelwagen is dat de hardloop kinderwagen geen vier maar drie wielen heeft. Dit maakt hem een stuk wendbaarder. Dit is natuurlijk belangrijk tijdens het hardlopen.

Een speciale hardloop buggy is ook nog eens licht van gewicht, maar wel zeer sterk en stabiel. Hij rijdt soepel en is voorzien van een organizer. Hierdoor kun je verschillende spullen voor onderweg meenemen, bijvoorbeeld drankjes maar ook je smartphone.

Beste hardloop kinderwagen

Wanneer je kijkt naar de beste hardloop kinderwagen dan kom je een aantal goede en bekende merken tegen. Dit zijn onder andere Joovy, Moby-System en Homcom. Hieronder vind je de beste hardloop kinderwagen. Lees ook de tips die daaronder volgen, een goede voorbereiding is het halve werk.

1. Joovy hardloop kinderwagen

Het start allemaal met de beste hardloop kinderwagen van het merk Joovy. Hier zijn namelijk verschillende kleuren in verkrijgbaar, bijvoorbeeld zwart of opvallend rood. De hardloop kinderwagen van Joovy is degelijk geprijsd. De kwaliteit is uitstekend. De buggy is namelijk geschikt voor alle terreinen, dus ook voor oneffen terrein zoals bospaden. Voorzien van schokabsorberende ophanging.

Het voorwiel heeft een optimale wendbaarheid. Voor rechte stukken kun je het voorwiel ook vergrendelen, waardoor dit meer stabiliteit biedt. Het leuke is dat deze kinderwagen een hoge stoel heeft. Zo heeft het kind een perfect overzicht, dat is natuurlijk veel leuker.

Voorzien van een organizer waarin je van alles opbergt. De Joovy hardloop kinderwagens zijn ook voorzien van een bandenpomp. Zo kom je onderweg nooit voor verrassingen te staan. Het fijne is dat je het frame heel makkelijk kunt opvouwen. Kinderwagens van dit merk zijn dus ook nog eens erg compact en praktisch.

2. Hauck sportwagen Runner 2

Ook een goede hardloop kinderwagen is de Hauck sportwagen Runner 2. Goed geprijsd en van een topkwaliteit. Deze hardloop kinderwagen heeft drie wielen met grote luchtbanden. Ideaal voor oneffen terrein zoals bospaden of op het strand.

De stoel voor het kind is voorzien van een 5-punts veiligheidsgordel. Hierdoor neem je je kindje tijdens het hardlopen veilig mee. Bovendien zit het kind ook nog eens comfortabel en heeft een goed overzicht. Uiteraard voorzien van een grote mand onder de zitting, er is dus voldoende opbergruimte aanwezig.

Dit is vooral de beste hardloop kinderwagen wanneer het op prijs aankomt. Zeker goed om dit eens met andere modellen te vergelijken.

3. Mountain Buggy Terrain Jogger

Een bijzondere hardloop buggy, want hij is een van de soepelste en stevigste joggingbuggy’s. In het bos hardlopen of toch midden door de stad? Geen probleem, de Mountain hardloop kinderwagen heeft drie stevige wielen. De twee achterste wielen zijn zeer groot en stabiel. Het voorste wiel is klein en hierdoor uiterst wendbaar.

Voorzien van veiligheidsgordel, versterkte voetenruimte en een slijtvaste regenafstotende hoes. Natuurlijk ook inclusief opbergvak, een vliegenrooster en een universele koppeling. Dit laatste zorgt ervoor dat deze beste hardloop buggy geschikt is voor bijna alle fietsen.

Deze hardloop buggy/fietskar heeft een laadvermogen van maximaal 35 kg. Dit geldt voor een kind inclusief bagage. Houd er rekening mee dat je met deze hardloop kinderwagen een zeer degelijke kwaliteit koopt. Hierdoor is hij misschien wat duurder dan andere modellen maar wel een zeer goede keuze.

Hardloop kinderwagen tweedehands kopen

Voor een nieuwe hardloop kinderwagen betaal je tussen de € 100 en € 250. De Joovy is van de allerbeste kwaliteit en dus ook het duurst. Maar je hebt wel iets waar je vele kilometers mee kan maken. Met een beperkt budget kun je beter voor het model van € 99 gaan, ook deze is prima.

Een hardloop kinderwagen tweedehands kopen is natuurlijk ook een optie. Dan zijn er wel een aantal dingen waar je rekening mee moet houden.

Kijk allereerst goed naar de wendbaarheid en de kwaliteit van de banden. Na enige tijd neemt de kwaliteit af. Wanneer de vorige eigenaar de hardloop kinderwagen heel intensief heeft gebruikt dan merk je dit zeker.

Let ook op de aanwezigheid van schimmel. Vaak bevatten tweedehands kinderwagens toch wel schimmelplekken, dit is heel ongezond voor je kindje.

Een hardloop kinderwagen tweedehands vind je op websites zoals Marktplaats en Speurders. Ook via Facebook vind je voldoende tweedehands modellen.

Je kindje warm aankleden

Tijdens het hardlopen krijg je het al snel warm. Het is dan ook logisch dat je niet al te warm gekleed gaat of onderweg je vest uitdoet. Houd er rekening mee dat je kindje in de kinderwagen stilzit. Dit betekent dat je kind het niet zo warm heeft als jou. Sterker nog: door de ‘rijwind’ kan je baby zelfs sneller afkoelen.

Ga je hardlopen met de kinderwagen, zorg er dan voor dat baby of kind goed warm is aangekleed. Dit geldt natuurlijk voor de herfst en wintermaanden, maar ook in het vroege voorjaar. Neem ook altijd een regenhoes mee. Je weet nooit of je onderweg door een regenbui wordt overvallen.

Hardlopen met gewone kinderwagen, kan dat?

Je vindt de beste hardloop kinderwagen in het overzicht hierboven. Toch ben je niet van plan om dit aan te schaffen. Kun je hardlopen met ‘n gewone kinderwagen? Nee, dit is niet mogelijk. Een gewone kinderwagen heeft namelijk vier wielen en is minder stabiel en wendbaar. Voordat je het weet kiept de hele kinderwagen om.

Bovendien wordt je kind in een normale kinderwagen veel te veel door elkaar geschud, iets dat natuurlijk ook niet gezond is. Als laatste is hardlopen met een gewone kinderwagen veel te zwaar.

Wil je regelmatig hardlopen achter de kinderwagen dan heb je echt een speciale hardloop buggy nodig.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste hardloop kinderwagen
Schuiven naar boven