Beste hardloop verlichting – veilig de weg op

Bijgewerkt: 30 september 2022

De beste hardloop verlichting, hiermee ga je veilig de weg op. Belangrijk wanneer de dagen korter worden. Je moet tijdens het hardlopen goed zichtbaar zijn. Je hebt verschillende producten waaronder een hesje, speciale armband, knipperlicht en nog veel meer. Kijk maar eens wat de beste hardloopverlichting is.

Uitleg over hardloop verlichting

Hardlopen doe je vaak langs de weg. Je komt regelmatig verkeer tegen, waaronder auto’s en fietsers. Wanneer je in schemerlicht of in het donker hardloopt dan ben je niet goed zichtbaar. Dit levert gevaarlijke situaties op. Niet alleen voor jezelf maar ook voor andere weggebruikers.

De beste hardloop verlichting zorg dat je van alle kanten goed zichtbaar bent. Dus niet alleen vanaf de voorkant maar ook wanneer verkeer je van achteren nadert. Een en ander hangt wel af van welke hardloopverlichting je gebruikt.

Beste hardloop verlichting

Wat is de beste hardloop verlichting? Hieronder vijf methoden met de best verkochte producten om jezelf en anderen te beschermen. Heel eenvoudig maar zeer effectief.

1. Hardloop armband

Een absolute aanrader is de hardloop armband. Deze is niet alleen reflecterend maar ook voorzien van ledlampjes. Hierdoor ben je altijd in het donker goed zichtbaar. De hoge kwaliteit ledlampjes gaan zeer lang mee. Je bent op afstanden vanaf 15 m tot wel 25 m zichtbaar.

Op het gebied van hardloop armbanden is er veel verkrijgbaar. Het is aan te raden om voor een gele, oranje of groene armband te gaan. Je hebt ze namelijk ook in het roze of blauw maar dit is over het algemeen minder goed zichtbaar.

De meeste hardloop armbanden zijn niet oplaadbaar maar hebben een ingebouwde batterij. Deze knoopcelbatterij is vervangbaar. Overigens kost een hardloop armband niet veel, gemiddeld betaal je tussen de € 4 en € 6 per stuk. Meestal koop je hardloop sportarmbanden in een verpakking van 2-3 stuks.

Het is aan te raden om deze armband aan de buitenzijde te dragen. Loop je bijvoorbeeld aan de linkerkant van de weg dan draag je de armband rechts, zodat verkeer je direct ziet.

Bekijk hardloop armbanden

2. Hardloopvest met verlichting

De beste hardloop verlichting bestaat ook uit een speciaal sportvest. Dit is een reflecterend vest, volledig verstelbaar. Er zitten ledlampjes in waardoor je altijd goed zichtbaar bent. Het vest past iedereen, zowel man als vrouw.

Een hardloopvest met verlichting voel je tijdens het dragen echt niet zitten. Hij is namelijk licht in gewicht en zo compact mogelijk. Draag het hardloopvest in combinatie met een sport armband. Dit verhoogt de veiligheid. Een hardloopvest met verlichting is ook praktisch tijdens het fietsen of paardrijden.

Naar hardloopvest met verlichting

3. Led clip on

Een led clip on is ook een goed idee. Het gaat hier om lichtgewicht clipjes die je eenvoudig aan kleding, veters, een rugtas of de hondenriem vastmaakt. De batterij van deze led clip on gaat zeer lang mee, tot wel 70 uur continu branden.

Er zijn verschillende versies verkrijgbaar. Bijvoorbeeld in de kleur wit, blauw of rood. Je hebt ook nog reflecterende led clip ons, dit zorgt voor een dubbele veiligheid. Gemiddeld ben je tussen de € 5 en € 15 voor een- of tweemaal een clip on kwijt.

Bekijk led clip on

4. Led hoofdlamp

Tot de beste hardloop verlichting behoort zeker de led hoofdlamp. Je bent niet alleen goed zichtbaar voor anderen, ook verlicht je het wegdek voor je. Ideaal wanneer je gaat hardlopen over donkere bospaden of onverlichte wegen. Veiligheid staat boven alles.

Een led hoofdlamp is natuurlijk volledig verstelbaar, hierdoor past hij iedereen. Afhankelijk van het model is deze ook nog eens waterdicht en heroplaadbaar. In andere gevallen moet je de batterij gewoon vervangen. Voor een led hoofdlamp betaal je tussen de € 7 en € 20.

Ga voor een lichtgewicht model. Je hebt namelijk ook zwaardere hoofdlampen, die zijn meer geschikt voor werkzaamheden in het donker. Niet om mee te hardlopen.

Naar led hoofdlamp

5. Led muts

Als laatste in het overzicht beste hardloop verlichting de bijzondere led muts. Ideaal tijdens de koudere (winter)maanden. Nog even hardlopen of een lekkere wandeling maken, maar ook fietsen of de hond uitlaten. Met de warme led muts ben je altijd zichtbaar. Hierdoor hoef je geen aparte hoofdlamp te dragen.

Een muts zit natuurlijk comfortabel. Er zijn verschillende modellen en kleuren verkrijgbaar. Bijvoorbeeld grijs, zwart, wit maar ook opvallend oranje. De duurdere modellen hebben niet alleen aan de voorkant een witte ledlamp maar aan de achterkant ook nog eens een rode ledlamp. Dit verhoogt de veiligheid.

Een led muts kost tussen de € 10 en € 25. Een mooie prijs voor een goede veiligheid.

Bekijk led mutsen

Veilig hardlopen in het donker

Met de beste hardloop verlichting zorg je ervoor dat je voor iedereen goed zichtbaar bent. Veilig hardlopen in het donker is heel belangrijk. Let daarom goed op de volgende aandachtspunten:

  • Draag altijd lichtgevende hardloop kleding
  • Bekijk vooraf hoe laat de zon ondergaat
  • Denk ook eens aan reflecterende veters of accessoires
  • Ga er niet vanuit dat anderen jou zien
  • Neem altijd je smartphone mee

Laat daarnaast anderen weten dat je in het donker gaat hardlopen. Geef je route door of laat anderen meekijken via je gps signaal. Er zijn voldoende apps waarmee iemand anders je route kan volgen.

Beste hardloop verlichting – nog enkele tips

Controleer vooraf altijd of de hardloopverlichting het doet. Neem eventueel een reservebatterij mee, vooral wanneer je de verlichting al langere tijd gebruikt. Loop ook altijd tegen het verkeer in. Zo zien tegenliggers je aankomen, maar zie je zelf ook wat jou tegemoet rijdt. In geval van nood kun je sneller aan de kant springen.

Let wel op met scherpe bochten naar links. In dit geval kun je beter even aan de andere kant van de weg lopen. Of zoek de berm op, dat kan natuurlijk ook. Ga verder nooit hardlopen langs zeer drukke wegen en al helemaal niet langs de snelweg. Kies in dit geval een veilige weg, bijvoorbeeld een fietspad of voetpad (stoep) langs de drukke weg.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste hardloop verlichting – veilig de weg op
Schuiven naar boven