Huisbed voor peuter of kleuter

Bijgewerkt: 15 maart 2023

Een huisbed is een bed in de vorm van een huis. Hartstikke leuk voor peuters en kleuters, maar ook tieners kunnen hier hun voorkeur voor hebben. Hieronder vind je een aantal prachtige huisbedden. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en modellen. Lees ook de tips met betrekking dat de inrichting van dit bijzondere bed.

Een bedhuisje voor je kind

Wat is er zo leuk aan een bedhuisje oftewel een huisbed? Het is de vorm die tot de verbeelding spreekt. Een huisbed bestaat uit een lattenbodem, (soms) een ombouw en een frame. Dat frame heeft de vorm van een woning. Er zijn vier wanden en een puntdak aanwezig.

Afhankelijk van het model is het huisbed helemaal compleet of ontvang je alleen het frame. In dit laatste geval ziet het bedhuisje er wat kaal uit. Het is dan de bedoeling dat je het huis zelf voorziet van aankleding, maar dit hoeft natuurlijk niet. Je kunt het ook gewoon laten zoals het is. Hoe dan ook, een bedhuis is hartstikke avontuurlijk en voor veel kinderen geeft het ook een geborgen en veilig gevoel. Dat is dus zo leuk aan een huisbed.

Huisbed: de beste leeftijd

Een huisbed voor je peuter, dat is altijd een aanrader. Ook kleuters vinden dit helemaal te gek. Is je kind ouder dan acht jaar, bedenk dan of je nog aan een huisbed gaat beginnen. Rond de leeftijd van 10-12 jaar zijn de meeste kinderen hier wel op uitgekeken. Toch is het geen probleem wanneer een ouder kind nog steeds een bedhuisje heeft. Je kunt het bedhuis namelijk gemakkelijk ombouwen tot een normaal bed.

Dit is het beste huisbed

Laten we eerst eens gaan kijken wat het beste huisbed is en wat dit moet kosten. De prijs kan namelijk een grote rol spelen bij de aanschaf van de bed. Let op want hieronder vind je informatie over het bed huis met frame. Zoek je een compleet bed huis met gesloten dak en wanden, dan vind je dat een hoofdstuk verder.

Een huisbed kan iets duurder zijn dan een normaal bed. Gemiddeld betaal je voor het bed huisje tussen de € 160 en € 350. Voor een bedrag variërend van € 160-€ 200 heb je al een heel mooi en degelijk exemplaar. De duurdere modellen zijn niet direct beter, alleen de vorm kan je misschien meer aanspreken.

Bekijk huisbedden

Het is niet zo dat een bepaald merk beter verkoopt dan een ander. Kijk je naar de best verkochte modellen dan valt op dat de goedkopere huisbedden beter lopen. Gaat het om de kwaliteit dan krijgen de modellen met een prijs tussen de € 200 en € 300 de beste beoordelingen.

Het gesloten huisbed

Ga je niet alleen voor het frame maar het complete huisbed, dan kom je bij het gesloten model uit. Deze heeft een echt dak en halfopen of volledig gesloten wanden. Uiteraard is er altijd een opening om in en uit het bed te stappen. Ook is er aan voldoende ventilatie gedacht. Er zijn veel verschillende modellen verkrijgbaar.

Een mooi voorbeeld is het huisbed Viking Choice dat voorzien is van een half dak en uitvalbeveiliging. Dit ziet ontzettend romantisch en veilig uit. Voor dit bed betaal je ongeveer € 195.

Bekijk huisbed Viking Choice

Het boomhut bed heeft juist weer dichte wanden waardoor het veel meer op een huis lijkt. Wel zijn er voldoende openingen en een raam aanwezig. Dit bed in de vorm van een woning ventileert dus goed. Hij kost ruim € 2100 maar het is de droom van elk kind.

Naar boomhut bed

Bepaal de kleur en vorm

Over het algemeen lijkt elk huisbed op elkaar. Toch zijn er wel degelijk verschillen met betrekking tot kleur of vorm. Je hebt bijvoorbeeld het twijfelaar huisbed met een afmeting van 120 x 200 cm. Ideaal voor kinderen of volwassenen die wat meer ligruimte willen hebben. Dit huisbed is ook wat hoger. Veel andere modellen hebben een totale hoogte van ongeveer 135 cm.

Zoek je een huisbed voor peuter of kleuter, kies dan zeker voor een model met uitvalbeveiliging. Er is dan een extra hekje aanwezig waardoor het kind niet uit bed kan vallen. Bepaal ook de kleur want deze bedden zijn in het wit, zwart of houtkleur verkrijgbaar. In sommige gevallen kun je ook nog uit andere kleuren kiezen.

Aankleding van het huisbed

Bij een compleet oftewel gesloten huisbed hoef je niet veel aan de aankleding te doen. Het huisbed heeft al een gezellige uitstraling. Koop je een huisbed dat alleen uit een frame bestaat? Dan kun je hier toch een echt huisje van maken. Dit kan op heel veel verschillende manieren. Je kunt bijvoorbeeld planken op het frame bevestigen. Zo creëer je een dicht dak en wanden. Zorg er wel voor dat er voldoende ventilatie aanwezig is. Ook moet het kind in geval van nood via twee kanten eruit kunnen.

Een goedkopere optie is het gebruik van lakens, dekens of grote kleden. Die draperen je over het dakframe waarna je ze aan de zijkanten laat afhangen. Eigenlijk creëer je hier een soort tentje mee. Goedkoop, effectief en ook nog eens kleurrijk. Bevestig alles wel goed want het mag ‘s nachts niet losraken en op je kind terechtkomen.

Hier moet je rekening mee houden

Een huisbed ziet er niet alleen leuk uit, ook je kind slaapt hier heerlijk in. Wel zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Bijvoorbeeld met het kind in of uit het bed tillen. Doordat het huisbed een frame of wanden bevat kun je wat moeilijker bij je kindje. Dit is natuurlijk heel logisch maar veel ouders staan hier niet direct bij stil.

Houd ook rekening met het verschonen van het bed. Je moet continu bukken anders stoot je het hoofd tegen het frame of het dak. Ook kan het wat lastiger zijn om het bed te verschonen. Na enkele keren krijg je hier vanzelf handigheid in.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Huisbed voor peuter of kleuter
Schuiven naar boven