Beste huisbeveiliging systeem

Bijgewerkt: 30 september 2022

Creëer een veilige woonomgeving met het beste huisbeveiliging systeem. Dit noem je ook wel een alarmsysteem maar bevat veel meer dan een geluidsalarm. Er zijn namelijk ook een of meerdere camera’s en bewegingsmelders aanwezig. Het huisbeveiliging systeem waarschuwt je bij inbrekers maar ook wanneer ongewensten zich op je terrein bevinden. Eventueel kun je dit systeem aan laten sluiten op een alarmcentrale.

Verschillende onderdelen van huisbeveiliging

Denk bij huisbeveiliging niet alleen aan een geluidsalarm of bewakingscamera’s. Er is nog veel meer mogelijk, bijvoorbeeld een glasbreukmelder of bewegingsmelder. De verschillende onderdelen werken met elkaar samen. Het is overigens niet verplicht om alle onderdelen te installeren.

Wil je het beste huisbeveiliging systeem, dan vind je hieronder een korte omschrijving van de 5 meest belangrijke onderdelen.

1. Bewakingscamera’s

Misschien wel het belangrijkste onderdeel van het huisbeveiliging systeem. Een bewakingscamera of beveiligingscamera hang je binnen of buiten. Je houdt 24 uur per dag toezicht op de woning of het terrein. Afhankelijk van het model bekijk je de beelden op een scherm, televisie of pc. De moderne bewakingscamera’s versturen de beelden ook naar je smartphone. Zo kun je op afstand realtime meekijken.

Sommige modellen hebben nachtzicht, hierdoor kun je ook in de nachtelijke uren toezicht houden. Bewakingscamera’s zijn onmisbaar wanneer je de veiligheid in en rondom de woning wil verhogen. Kies uit een model met of zonder abonnement op een alarmcentrale.

Bekijk bewakingscamera’s

2. Alarmsysteem voor de woning

Naast een of meerdere bewakingscamera’s heb je ook een alarmsysteem voor de woning nodig. Een draadloos model is wel zo praktisch omdat je die via de app op je smartphone bedient. Het betere alarmsysteem is te koppelen met camera’s, magneetcontacten voor raam en deur en bewegingsdetectors. Wanneer een van deze zaken geactiveerd wordt dan gaat het alarm af. Dit schrikt inbrekers af.

Je hebt ook het alarmsysteem met stil alarm. Je ontvangt dan een melding op je smartphone of er gaat een melding naar de alarmcentrale. Doordat er geen alarm in de woning hoorbaar is kunnen inbrekers op heterdaad betrapt worden. Kies een model dat bij je situatie past.

Naar alarmsysteem voor de woning

3. Bewegingsmelder

Wanneer iemand zich op je oprit bevindt of misschien wel achter of in de woning, dan wil je hier een melding van krijgen. Een bewegingsmelder werkt met een infraroodsignaal. Wanneer de melder beweging detecteert dan wordt er een waarschuwing naar je smartphone of de alarmcentrale verstuurd. Het kan ook dat er een alarm afgaat waardoor inbrekers worden afgeschrikt.

Je kunt een bewegingsmelder op verschillende plaatsen toepassen. Bijvoorbeeld op de oprit, bij de achterdeur maar ook in de woning zelf. Dit laatste is vooral aan te raden wanneer je tijdelijk niet thuis bent.

4. Rookmelder

Een rookmelder wordt vaak vergeten maar het is een onmisbaar onderdeel van het beste huisbeveiliging systeem. Bescherm je woning, kostbaarheden maar ook je geliefden tegen brand. Een professionele rookmelder kan zowel rook als brand melden. Er gaat een alarm af of je ontvangt een melding op je smartphone of tablet. In dit laatste geval gaat het om een wifi rookmelder.

Bekijk rookmelders

5. Glasbreukmelder

Inbrekers hebben er een handje van om een ruitje in te tikken. Hierdoor komen ze makkelijk de woning binnen. Een glasbreukmelder werkt zeer eenvoudig maar effectief. Bovendien is deze zo ontworpen dat valse alarmen eruit worden gefilterd. De melder werkt met verschillende glastypes waaronder ook veiligheidsglas, gelamineerd glas of gecoat glas.

Het mooie aan de moderne glasbreukmelder is dat je hem via de app op je smartphone aanstuurt. Daarnaast is hij de koppelen aan een compleet huisbeveiliging systeem.

Naar glasbreukmelders

Overige onderdelen van het huisbeveiliging systeem

Je kunt alle onderdelen los aanschaffen of je gaat voor een compleet en het beste huisbeveiliging systeem. Je hebt namelijk nog meer onderdelen nodig. Dit zijn natuurlijk het bedieningspaneel, hiermee kun je het systeem in- of uitschakelen. Inbrekers kunnen het bedieningspaneel forceren. Op dat moment gaat er een sabotagemelder af. Daarom is het dus zo belangrijk om voor een kwalitatief huisbeveiliging systeem te gaan.

Dan heb je nog de gasmelder, deze detecteert verschillende gassen. Dit is puur voor je eigen veiligheid bedoeld want een gaslek kan uiteindelijk tot een gasexplosie leiden. Bij detectie van gas ontvang je een melding op je smartphone. Ben je aangesloten op de meldkamer dan gaat hier ook een melding naartoe.

Denk ook aan een lekkagemelder, hierbij wordt de aanwezigheid van vloeistoffen geregistreerd. In de praktijk zul je dit weinig nodig hebben maar er kan zomaar sprake zijn van een waterlekkage. Alleen bij een forse lekkage gaat de melder af. Het is niet zo dat enkele druppels vocht al tot een melding leiden.

Compleet beveiligingssysteem

Het beste huisbeveiliging systeem is helemaal compleet, maar dit is niet direct noodzakelijk. Niet iedereen heeft behoefte aan een gasmelder, lekkagemelder of glasbreukmelder. Een compleet beveiligingssysteem bevat in ieder geval de standaard dingen die je wel nodig hebt.

Tegenwoordig heb je voordelig geprijsd te pakketten. Hierin vind je een smart alarmsysteem met onder andere:

  • Infraroodcamera
  • Sirene
  • Bewegingsmelder
  • Magneetcontacten
  • Rookmelder

In hoeverre dit allemaal in het pakket zit hangt er vanaf waar je voor kiest. Voor bovenstaand pakket betaal je ongeveer € 400-€ 500. De betere versies lopen op tot € 900. Heb je niet zoveel te besteden, dan is er ook een compleet beveiligingssysteem verkrijgbaar vanaf € 180.

Installatie en garantie

Installeer een huisbeveiliging systeem altijd op de juiste wijze. Kom je er niet uit, schakel dan een professional in. Gelukkig is dit niet altijd nodig want bij het beste huisbeveiliging systeem zit altijd een duidelijke handleiding.

Sluit je het systeem op de meldkamer aan en krijg je hierdoor korting op je woonverzekering? Soms stelt de verzekeraar eisen aan het huisbeveiliging systeem en moet dit professioneel worden geïnstalleerd. Er zit altijd garantie op het beveiligingssysteem. Bewaar daarom de aankoopbon of de factuur goed.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste huisbeveiliging systeem
Schuiven naar boven