Beste laptop merk

Bijgewerkt: 29 november 2022

Toe aan een nieuwe laptop? Dan ga je voor het beste laptop merk. Maar wacht want ook je budget speelt mee. Daarnaast kijk je naar zaken als de batterijduur, processor en werkgeheugen, opslag en natuurlijk de prijs. Hieronder vind je 3 keer het beste laptop merk.

Apple MacBook

Met een Apple MacBook zit je altijd goed. Dit is ongetwijfeld het beste laptop merk. Het bedrijf is opgericht in 1976. Ze staan bekend om de hoge kwaliteit computers, laptops en smartphones. De kwaliteit van een Apple laptop ligt hoog omdat het bedrijf gebruik maakt van een eigen besturingssysteem. Dit iOs besturingssysteem is hartstikke veilig en stabiel. Hierdoor is het systeem minder vatbaar voor virussen of hacks.

Ook de onderdelen zijn van een hoge kwaliteit. De behuizing van de laptop is van aluminium, hartstikke degelijk. Voor al die kwaliteit betaal je wel. Aan een Apple MacBook hangt een prijskaartje van € 1000 of hoger.

Bekijk Apple MacBooks

ASUS laptops

Van het merk ASUS vind je verschillende modellen laptops. Bijvoorbeeld de ASUS notebook of Vivobook. Maar ook de gaming laptop of juist het eenvoudige model. ASUS is in 1989 opgericht, het gaat hier om een Taiwanees bedrijf. Het merk staat bekend om de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

Laptops van het merk ASUS leveren goede prestaties. Verschillende modellen gaan minimaal 4 jaar mee, vaak nog wel langer. Let op want dit is wat anders dan de economische levensduur 3 jaar.

Populaire modellen zijn de Notebook en de Vivobook.  De Vivobook is vooral geschikt voor werk en school. Terwijl de Notebook zich uitstekend leent voor werk en privé. Voor dit beste laptop merk betaal je vanaf € 400. Het is wel aan te raden om voor een model met krachtige processor, SSD en een goed scherm te gaan. Let ook op de batterijduur.

Naar ASUS laptops

HP laptop

De derde in het overzicht beste laptop merk is HP, de afkorting van Hewlett-Packard. Dit Amerikaanse technologiebedrijf is in 1931 opgericht. HP staat al jarenlang bekend om de uitstekende kwaliteit apparatuur. Er wordt namelijk gebruik gemaakt van duurzame onderdelen. Dit betekent dat een HP laptop best lang mee gaat.

Wat zijn de beste HP laptops? Goed verkopende modellen zijn die met AMD Ryzen of de nieuwste Intel Core processor, werkgeheugen van minimaal 8 GB en een 14 inch scherm. Voor dit soort modellen betaal je vanaf € 499. Een andere aanrader is de HP Pavilion, dit is een krachtpatser die geschikt is voor het bewerken van foto’s en video’s. Wel wat duurder geprijsd, vanaf € 1000.

Bekijk HP laptops

Overige merken

Natuurlijk zijn er nog meer merken laptops verkrijgbaar. De volgende behoren ook tot het beste laptop merk:

  • Acer
  • Lenovo
  • MSI

Sommige merken, zoals MSI, blinken uit in game laptops. Terwijl weer andere merken geschikt zijn voor werk, videobewerking, film streamen of iets anders.

Zoek je het beste laptop merk dat niet meer dan € 200 kost? Dan kom je bij de Chromebook van ASUS of Lenovo uit. Ook HP en Acer hebben een Chromebook die je voor minder dan € 200 scoort.

Beste laptop merk voor studenten

Vanaf het voortgezet onderwijs is een laptop noodzakelijk. Het beste laptop merk voor studenten betreft Acer, ASUS, HP of Lenovo. Voor studie is een Chromebook aan te raden, deze is erg praktisch en laadt snel op. Gebruik een Chromebook niet om zwaar te gamen, dit kan hij niet echt aan.

Veelgestelde vragen

Hieronder vind je veelgestelde vragen met betrekking tot het beste laptop merk.

Hoe goed is het merk Lenovo?

Lenovo is minder populair dan Acer, HP of ASUS. Toch voldoet dit merk goed, maar alleen wanneer je hem niet te zwaar belast. Met Lenovo ben je in ieder geval voordelig uit.

Wat is beter een ASUS of een Acer?

De merken ASUS en Acer zijn met betrekking tot kwaliteit gelijkwaardig. Laptops van deze merken zijn geschikt voor werk, studie of privé. Ben je een gamer, dan kun je beter voor een gaming laptop van een van deze merken gaan. Dit soort laptops is voorzien van een extra krachtig koelsysteem en een snellere processor.

Wat is beter HP of Acer laptop?

Je bent op zoek naar het beste laptop merk. Wanneer je de keuze hebt tussen HP of Acer dan kun je beter voor HP gaan. Aan de andere kant is dit merk over het algemeen iets duurder. Met Acer maak je ook een hele goede keuze.

Is Dell een goed merk laptop?

Ondanks dat je Dell in dit artikel niet als beste laptop merk voorbij ziet komen, is het wel een goede keuze. De kwaliteit van Dell ligt hoog, maar de prijs soms ook. Bovendien worden Dell laptops de laatste jaren minder goed verkocht. Dit komt omdat andere merken de markt domineren.

Wat is de grootste Apple laptop?

Apple produceert laptops met verschillende afmetingen beeldschermen. De grootste Apple laptop heeft een scherm van 16 inch. De MacBook Pro beschikt zelfs over 8 terabyte SSD opslag, dit is ontzettend veel. Apple behoort dan ook zeker tot de beste laptop merken.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste laptop merk
Schuiven naar boven