Beste tandpasta voor witte tanden

Bijgewerkt: 29 november 2022

Wat is de beste tandpasta voor witte tanden (2021)? Dit noem je ook wel een whitening tandpasta. Je hebt ze van verschillende merken waaronder Parodontax, Sensodyne of Oral-B.  Daarnaast zijn er ook wat huismerken verkrijgbaar, deze zijn echt niet slechter. In dit artikel lees je meer over het gebruik van een whitening tandpasta. Ook ontdek je de beste tandpasta voor witte tanden.

Dit is een whitening tandpasta

We willen allemaal een stralend witte lach. Helaas is de kleur van je gebit erfelijk bepaald. Maar ook het nuttigen van bepaalde voedingsmiddelen of roken kan de tanden verkleuren. Hierdoor zien de tanden er geler uit dan gewenst.

Een whitening tandpasta lijkt je tanden witter te maken, maar is dit wel zo? Een normale whitening tandpasta maakt de tanden niet witter maar wel goed schoon. Vlekken als gevolg van wijn, koffie of sigaretten verdwijnen dankzij deze tandpasta veel beter.

De tandpasta maakt hiervoor gebruik van een slijtmiddel. Wanneer je een tandpasta voor witte tanden niet te vaak gebruikt dan is dit echt niet slecht voor het glazuur.

Diepe verkleuring verdwijnt niet

Zelfs de beste tandpasta voor witte tanden kan diepe verkleuringen niet laten verdwijnen. Wanneer de verkleuring hardnekkig is zit er niets anders op dan dit door een tandarts te laten behandelen. Denk hierbij aan een bleekbehandeling. Ook polijsten kan de tanden witter maken, maar dan heb je het weer over verkleuringen aan het oppervlak.

Beste tandpasta voor witte tanden

Wat is nu echt de beste tandpasta voor witte tanden? Wanneer je direct resultaat wil zien dan kun je beter voor een whitening tandpasta met de chemische stof blauwe covarine kiezen. Deze stof zorgt er namelijk voor dat de gele kleur op tanden en kiezen vermindert. Hierdoor zie je dus direct effect. Het nadeel van deze tandpasta is dat het effect ook weer snel weg is.

De beste tandpasta voor witte tanden werkt op een iets langere termijn maar behoudt ook langer dit effect. Bekijk hieronder maar eens het overzicht van de best verkochte whitening tandpasta’s.

1. Sensodyne Whitening

Het merk Sensodyne is hartstikke bekend en van een goede kwaliteit. Ze hebben verschillende soorten tandpasta’s in hun assortiment. Ook de Sensodyne whitening, hiermee maak je de tanden witter. Je hebt de normale tandpasta voor witte tanden maar ook de ProGlasur. Dit product maakt niet alleen je tanden witter maar helpt ook om het tandglazuur te verharden.

De Sensodyne Gentle Whitening wordt ook zeer goed verkocht. Deze maakt de tanden een stuk witter en is speciaal bedoeld voor gevoelige tanden.

Bekijk Sensodyne Whitening

2. Paradontax voor een witte tanden

Het merk Paradontax wordt veel gebruikt door mensen met gevoelig tandvlees. Dit komt omdat dit merk speciale stoffen toevoegt die helpen je tandvlees en mond gezond te houden. Paradontax whitening is een tandpasta voor wittere tanden. Afhankelijk van het product bevat dit de stof malkron, dit verwijdert meer tandplak. Bovendien helpt het beschermen tegen tandvleesproblemen.

Paradontax heeft niet heel veel keuze in tandpasta’s voor witte tanden maar ze hebben het wel in hun assortiment. Gebruikers zijn ook zeer tevreden over de producten van dit merk.

Naar Parodontax Whitening

3. Vitis tandpasta whitening

Het merk Vitis ken je misschien wel van die kleine proefverpakkingen die je vaak bij de tandarts ziet liggen. Ze behoren zeker tot de beste tandpasta voor witte tanden. Hierbij kan je kiezen uit tandpasta maar ook een mondspoelmiddel. De producten maken de tanden witter en verzorgen het gebit.

Het merk Vitis is op zich wel duurder dan andere merken maar wel van een hele goede kwaliteit. Eigenlijk zou je het gewoon een keer uit moeten proberen. Bevalt het niet, dan stap je op een ander merk over. Maar het feit dat tandartsen dit merk aanraden zegt natuurlijk wel iets.

Bekijk Vitis whitening

4. Oral-B whitening

Als laatste het merk Oral-B, wie kent het niet? Vooral de elektrische tandenborstels zijn razend populair. Je ziet dit merk dan ook regelmatig op reclames voorbijkomen. Oral-B whitening wordt net zo goed verkocht. Hierbij heb je ook weer keuze uit verschillende producten. Zo heb je de glazuur repair met zachte whitening. Deze tandpasta helpt het tandvlees en verzwakt tandglazuur te versterken. Dit doet het in slechts twee weken.

Ook is er de Oral-B 3D white luxe whitening versneller. Wat is dit precies? Dit product bevat een vlekkenoplossend poeder dat beter werkt dan andere tandpasta’s. Hierdoor verwijder je snel oppervlaktevlekken. Bovendien is je gebit gedurende 24 uur beschermd tegen het ontstaan van nieuwe vlekken. Het is veilig voor het glazuur en maakt de tanden zeker witter.

Van het merk Oral-B zijn er ook nog andere whitening tandpasta’s verkrijgbaar. Natuurlijk behoort ook dit merk tot de beste tandpasta voor witte tanden.

Naar Oral-B whitening

Beste tandpasta voor witte tanden, waar op te letten?

Sommige mensen zijn bang dat een whitening tandpasta het glazuur aantast. Hierboven heb je al kunnen zien dat dit helemaal niet waar is. Fabrikanten kijken er wel voor uit om tandglazuur te beschadigen. Wanneer een product toch tandglazuur zou beschadigen dan moet het onmiddellijk uit de productie worden gehaald.

Je tanden poetsen met schuurmiddel? Vooral vroeger werd dit vaak gedaan. Het is echter af te raden om je tanden met Jiff of een ander merkschuurmiddel te poetsen. Dit tast namelijk het tandglazuur aan. Niet doen dus! Beter kies je voor een goede whitening tandpasta. Hier zitten ook nog eens verzorgende ingrediënten in waardoor je tanden en kiezen langer gezond blijven.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste tandpasta voor witte tanden
Schuiven naar boven