Dit zijn de best verkochte boeken op dit moment

Bijgewerkt: 29 november 2022

Lees je graag, dan heb je een streepje voor. Lezen is namelijk goed voor je concentratie, het geheugen en helpt tegen stress. Wat zijn de bestverkochte boeken op dit moment? In dit artikel vind je leuke boeken om te lezen. Voor elk wat wils, er zit dus altijd iets voor jou bij.

Boeken: de verkoopcijfers

Misschien leuk om te weten, wat zijn de verkoopcijfers met betrekking tot boeken? In 2021 werden er maar liefst 41 miljoen boeken gekocht. Dit was goed voor een totaalbedrag van een dikke 600 miljoen euro. Dit is op hetzelfde niveau als de periode 2016 tot 2018.

Opvallend is dat e-boeken steeds meer worden verkocht. Vooral de losse e-books doen het erg goed. Daarnaast heb je de e-boek abonnementen. In 2020 zijn dit soort abonnementen met gestegen 46% (ten opzichte van 2019).

Wat zijn de best verkochte boeken?

Een echte boekenwurm gaat voor de bestverkochte boeken. Maar welke boeken zijn dit dan? Hieronder vind je de bestverkochte boeken in verschillende categorieën.

Literatuur & romans

Bij literatuur draait het om geschiedenis en theorie. De teksten zijn vaak mooi en inspirerend. Een roman draait om een personage en diens persoonlijkheidsontwikkeling. Meestal draait een roman om de liefde, maar het kan dus ook ergens anders overgaan.

Literatuur en romans zijn erg populair. Ze lezen makkelijk weg, zijn inspirerend en geven stof tot nadenken. Bovendien kun je in een romannetje heerlijk wegdromen. Benieuwd wat de bestverkochte boeken in deze categorie zijn? Bekijk het hieronder.

Naar literatuur & romans

Thrillers & spannende boeken

Een thriller kan over van alles gaan, maar het heeft een spannende opbouw. Vaak gaat het om een detectiveserie of politieserie. Bij een thriller gaat het vooral om actie en gevaar. Je hebt ook de psychologische thriller, hierbij wordt een karakterschets van een personage duidelijk neergezet en gevolgd.

Onder spannende boeken valt het horrorverhaal. In een horror gaat het om iets onnatuurlijks of bovennatuurlijks. Dat is ook gelijk het grote verschil tussen een thriller en horror. Van dit soort boeken gaat je hart sneller kloppen, je voelt hoe de spanning langzaam oploopt. Aan de andere kant ben je opgelucht wanneer het goed afloopt. Snel naar het overzicht bestverkochte boeken in de categorie thrillers en spannende boeken.

Bekijk thrillers & spannende boeken

Biografieën & waargebeurde verhalen

Een biografie kan erg interessant zijn. Het gaat hier om het verhaal achter een bekend persoon. Zo heb je bijvoorbeeld de biografie over een bekende zanger of de Formule 1 coureurs. Op deze manier kom je meer over beroemdheden te weten komen.

Met een waargebeurd verhaal wordt je meegetrokken in de realiteit. Vaak gaan waargebeurde verhalen over iets traumatisch wat iemand heeft meegemaakt. Bijvoorbeeld als kind opgesloten worden in een kast, het meemaken van een oorlog of ontvoering. Waargebeurde verhalen kunnen juist ook heel mooi zijn. Wat zijn de bestverkochte boeken van dit genre? Dat zie je hieronder.

Naar biografieën & waargebeurde verhalen

Fantasy & sciencefiction

Een apart genre binnen de leesboeken is fantasy. Hierbij spelen fantasyelementen een belangrijke rol. Verzonnen wezens en bovennatuurlijke elementen spelen een belangrijke rol, net als magie. Fantasy onderscheidt zich wel van horror, hoewel een fantasy boek aardig spannend kan zijn.

Dan heb je nog sciencefiction. Ook dit is een bekend genre dat zowel bij boeken als films voorkomt. Meestal speelt een sciencefictionboek zich in de toekomst of de ruimte af. Het gaat om een soort wetenschapsfictie. Dingen die onmogelijk lijken maar een theorie best mogelijk zouden kunnen zijn. Sciencefiction draait dan ook vaak om technologische vooruitgang. Met dit soort boeken blijf je altijd geboeid. Ook in deze categorie kom je een aantal best verkochte boeken tegen.

Bekijk fantasy & sciencefiction

Wat is het best verkochte Nederlandse boek?

Jaarlijks wordt het best verkochte Nederlandse boek bekendgemaakt. In 2020 was dit de literaire roman De avond is ongemak. Het lijstje best verkochte Nederlandse boeken wisselt regelmatig. Daarom is het ook zo lastig om deze lijst actueel te houden. Beter kijk je binnen de genres (zie link hierboven) wat de meest populaire boeken van dit moment zijn.

Wat is het meest gelezen boek ter wereld?

Met maar liefst 3,9 miljard verkochte exemplaren is de Bijbel het meest gelezen boek ter wereld. Meestal kopen mensen een bijbel om cadeau te doen, niet altijd voor zichzelf. Het tweede meest gelezen boek ter wereld is het zogenaamde kleine rode boekje. Hierin staan quotes uit de werken van Mao Tse-tung. Dit boek is meer dan 820 miljoen keer verkocht.

Een van de eerste romans uit het moderne Europa, getiteld Don Quichot, staat als derde in het rijtje meest gelezen boek ter wereld. Hierna volgt het boek over Harry Potter.

Welk boek is het meest vertaald?

Van de Bijbel zijn meer dan 2300 vertalingen in omloop. Dit is dan ook het meest vertaalde boek ter wereld.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Dit zijn de best verkochte boeken op dit moment
Schuiven naar boven