Het beste slimme deurslot

Bijgewerkt: 15 december 2022

Elektronische sloten zijn de trend, waarbij je de deur opent met je smartphone, afstandsbediening of een pincode. Is jouw woning al toekomstbestendig? Ga dan voor het beste smart deurslot, een hoop slimmigheid in een klein apparaatje. Niet alleen praktisch maar ook ter verhoging van de veiligheid. Je kunt nooit meer je sleutels kwijtraken.

LOQED Touch Smart Lock

Voordat je het slot van de deur of de poort een upgrade geeft, is het niet verkeerd om eerst te kijken wat zoiets kost. We hebben veel slimme deursloten onderzocht en kwamen tot de conclusie dat ze eigenlijk nog best betaalbaar zijn. Het goedkoopste model zagen we voor € 140 en de duurste versie voor € 400.

De LOQED Touch is er een uit de hogere prijsklasse (ongeveer € 349). Maar wel gelijk het beste slimme deurslot dat we konden vinden. Het gaat hier om een cilinderslot van een SKG 3-sterrenkwaliteit. Het installeren duurt ongeveer 20 minuten, dus je moet er de tijd voor nemen. Wanneer de installatie is voltooid koppel je hem aan de smartphone. Het is uiteraard mogelijk om hem aan meerdere smartphones te koppelen, zodat huisgenoten ook toegang krijgen.

Het deurslot is zo slim dat het de smartphone herkent zodra je aankomt. Je hoeft je telefoon niet te voorschijn te halen, hij detecteert het wanneer het in je tas, jas of broekzak zit. Wanneer herkenning is voltooid dan opent het slot zich. Ben je de smartphone vergeten of is de accu leeg, dan kom je binnen middels de geheime toegangscode. Hierbij maak je gebruik van de buitenmodule.

Maak je geen zorgen dat het slot open gaat wanneer je de auto nog aan het parkeren bent of achterom loopt. Het slot gaat pas open wanneer dit gewenst is. Het mooie is dat het model ook via Alexa Amazon, de Google assistent en Homey werkt. Koppel hem aan andere slimme apparaten in huis en maak van je woning de meest slimme beleving.

LOQED Touch Smart Lock – bestellen

Nuki Smart Lock 3.0

Wanneer je de bestaande sluitcilinder niet wil verwijderen en ook liever voor een goedkoper model gaat, dan kunnen we de Nuki Smart Lock 3.0 aanbevelen. Dit elektronisch deurslot installeer je binnen 3 minuten, simpelweg door hem aan de binnenkant over het sluitcilinder te monteren. Van buitenaf is dit slimme deurslot niet zichtbaar. Het is compatibel met verschillende type sloten.

Maak een koppeling met je smartphone (Bluetooth) waardoor je toestel een virtuele sleutel wordt. Je kunt tot 200 virtuele sleutels aanmaken, of dit nu permanent of tijdelijk is. Je hebt zelfs de mogelijkheid om periodieke sleutels aan te maken, dit verhoogt de veiligheid.

Eventueel is er een apart apparaatje verkrijgbaar voor het geval je geen smartphone hebt. Je hebt ook de optie om hem te koppelen aan de Smart deurbel of Smart Home Services. Dit doe je middels de Nuki Bridge (los bijbestellen).

Dit is de ideale oplossing voor woningen, appartementen maar ook verhuuraccommodaties zoals tijdelijke woningen en vakantiewoningen. Het Nuki deurslot kost ongeveer € 145.

Nuki Smart Lock 3.0 – kijk de voorraad

Bold Cilinder

Met betrekking tot prijs zit dit model een beetje in het midden, ongeveer € 175. Het Bold cilinder deurslot werkt middels een app op je smartphone. Je hebt geen huissleutels meer nodig, waarbij dit deurslot hartstikke veilig is in gebruik. Verschaf jezelf toegang of geef anderen toegang tot de woning. Via de app bekijk je ook wie er allemaal de woning is binnengegaan.

Dit slot is voorzien van het hoge beveiligingskeurmerk SKG. Het wordt dus aanbevolen voor woningen en appartementen, maar ook voor vakantiewoningen. Wanneer er geen koppeling kan worden gemaakt met de smartphone dan is er als back-up altijd nog de pincode, die je zelf instelt. De pincode is te activeren door op een bepaalde manier aan het slot te draaien, maar dat weet je alleen zelf.

Het slot is zeer betrouwbaar en verlaagt de inbraakgevoeligheid van woningen, vakantiehuisjes en kantoren. Het wordt dan ook aanbevolen door experts. Voor extra veiligheid is het zeker aan te raden om de smartphone ook te voorzien van een goede schermvergrendeling.

Bold Cilinder slim deurslot – op voorraad

Op afstand verbinding maken met het deurslot

Om het slot te openen moet je altijd binnen bereik zijn, omdat het openen via Bluetooth gaat. Maar je kunt wel altijd op afstand controle houden op het slimme deurslot. Dit doe je via de bijbehorende app en wifi of mobiele data. Hierbij is het wel nodig om het slot eerst op de router in te stellen. Dit is eenmalig, tenzij het wifinetwerk wordt gereset of wanneer het wachtwoord wijzigt.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Het beste slimme deurslot
Schuiven naar boven