Beste horlogebandjes voor heren en dames

Bijgewerkt: 10 november 2022

Een analoog of digitaal horloge is nog steeds populair, maar de smartwatch is ook sterk in opkomst. Het bandje van het horloge houdt het model stevig op zijn plaats. Ook zorgt het voor meer comfort en natuurlijk de uitstraling. Horlogebandjes zijn verkrijgbaar in verschillende maten, modellen en kleuren. De beste zijn van een hoge kwaliteit en duurzaam.

Fako horlogebandjes

Soms bevat een duur horloge een goedkoop horlogebandje. Dit moet geen probleem zijn, het gaat juist om de combinatie. Zolang ze bij elkaar matchen is dit een prima keuze. Toch kan er behoefte zijn aan een andere uitstraling.

Het Fako bandje is een populair model. Het is geschikt voor dames en heren en prettig geprijsd. Verkrijgbaar vanaf ongeveer € 8,90, waarbij keuze is uit verschillende kleuren. De aanzetmaat bedraagt 20 mm, hiermee is hij geschikt voor verschillende merken en modellen horloges.

Het kost slechts € 9,95 en is vervaardigd van sterk basismateriaal. Dit zwartgekleurd bandje is waterdicht en garandeert een hoog draagcomfort. Universeel te gebruiken op verschillende merken en modellenhorloges.

De stalen gespsluiting is betrouwbaar, het bandje zelf draagt comfortabel. De onderzijde is van waterdicht materiaal.

Fako horlogebandjes – bekijk het assortiment

Staza siliconebandjes

Het merk Staza biedt silicone horlogebandjes van een hoge kwaliteit. Deze bandjes, inclusief gesp, zijn geschikt voor vrijwel alle horloges (aanzetmaat: 20 mm). Het materiaal is volledig waterdicht en zweetbestendig. Keuze uit verschillende modieuze kleuren. Prijs: ongeveer € 9,95 en hiermee de beste keuze binnen het lagere prijssegment.

Staza siliconenbandjes – prijslijst

Max horlogeband

Een van de beste horlogebandjes is de Max-versie, van nylon of met stalen schakels. De aanzetmaat van deze bandjes bedraagt 18 of 20 mm. Controleer dit door de afstand tussen de band aanzetten met een liniaal op te meten.

De nylon bandjes zijn uitermate geschikt voor mensen die van flexibiliteit houden. Terwijl het model met stalen schakels een stijlvolle uitstraling heeft. Geef je horloge een upgrade met een van de beste bandjes van Max.

Max horlogebandjes – bekijk de voorraad

Het vervangen het horlogebandje

Op zich is vervanging van het bandje niet zo moeilijk, met wat handigheid kan iedereen dit. Bandjes worden op twee manieren gemonteerd: met schroefjes of middels drukpinnetjes. Wanneer het om drukpinnetjes gaat dan is vervanging altijd zelf mogelijk.

Haal eerst het oude bandje eraf. Druk de pinnetjes aan beide kanten in, het bandje komt dan los. Soms is er een easy pushpin aanwezig, deze bevindt zich op de achterzijde van het bandje, ter hoogte van de kast. Het pennetje hoef je alleen maar met een pincet naar links te schuiven en je kunt direct met vervanging starten.

Vervolgens is het zaak om het nieuwe horlogebandje te monteren. Leg het horloge met de achterkant omhoog op een tafel. Neem de drukpinnetjes en duw deze door het nieuwe bandje. Plaats vervolgens een pinnetje in het gaatje in de horlogekast. Houd het pinnetje op zijn plek en druk vervolgens het andere pinnetje in het gaatje. Je zal merken dat het bandje zichzelf klemzet.

Let op: het is altijd nodig om beide bandjes te vervangen. Een horlogeband bestaat immers uit twee onderdelen die zich middels een gesp aan elkaar verbinden.

Het verschil tussen een vlindersluiting en een vouwsluiting

Horlogebandjes zijn verkrijgbaar in verschillende maten, kleuren en modellen. Ook de sluiting verschilt per exemplaar. De basis ligt in de gesp, deze kom je voornamelijk bij rubberen, leren, siliconen en nylonbandjes tegen. De vouwsluiting zie je meer bij de metalen schakelbanden. Het openen en sluiten gaat door middel van het losmaken of vastklikken van een klep of drukknopen.

De vlindersluiting is een vouwsluiting, maar dan verborgen. Hierdoor ziet het horlogebandje er naadloos uit.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste horlogebandjes voor heren en dames
Schuiven naar boven