Beste verkoelend hoofdkussen

Bijgewerkt: 10 november 2022

Lig je ‘s nachts veel te zweten en te draaien? Dit komt de nachtrust niet ten goede. Vooral in de zomermaanden is het belangrijk om het hoofd koel te houden. Een verkoelend hoofdkussen is naast de ventilator of de airco de beste keuze. Hierbij speelt het materiaal een grote rol.

SWISS-BED hoofdkussen met memoryfoam

Memoryfoam is niet alleen ergonomisch maar ook verkoelend. Het hoofdkussen van SWISS-BED is vervaardigd van traagschuim, een materiaal dat zich perfect aanpast naar het lichaam. In de winter voelt het materiaal warm aan (maar zeker niet bloedheet) en in de zomer juist verkoelend.

Dit kussen biedt een perfecte ondersteuning aan het hoofd. Het zorgt voor een goede drukverdeling waardoor het pijn in de nek en schouders vermindert. Zeer geschikt voor rug-, buik- en zijslapers. De afneembare bamboehoes is uitwasbaar.

SWISS-BED hoofdkussen met memoryfoam – bekijk voorraad

Troonz Luxe verkoelend hoofdkussen (tegen nekklachten)

Veel mensen worden met een stijve of pijnlijke nek wakker. Een verkeerd kussen is hier vaak de oorzaak van. Dit verkoelend model met een medium stevigheid werkt antitransparant en geeft een optimale ondersteuning. Zowel is de zomer als de winter lig je comfortabel.

Het materiaal is antiallergisch, hiermee is het kussen geschikt voor iedereen. Het mag in de wasmachine en kan zelfs in de droger. Dit kan compleet met vulling, wel zo praktisch. Het Troonz Luxe- model is geschikt voor elk type slaper. Afmeting: 60 x 70 cm.

Troonz Luxe verkoelend hoofdkussen – check de prijs

LILLA24 premium satin stripe

De goedkopere variant maar nog steeds de beste keuze is het verkoelend hoofdkussen van LILLA24. Een setje van twee stuks kost slechts € 39 (afmeting: 50 x 70 cm). Dit model is ook in andere afmetingen verkrijgbaar. Kies je variant: zacht, medium of stevig.

De premium hotelkwaliteit zorgt voor een goede nachtrust. Dit kussen werkt niet alleen verkoelend maar heeft ook een ergonomische ondersteuning. Het materiaal bestaat uit hoogwaardig katoen met een vulling van premium polyestervezel. Voorzien van antiallergie bescherming en hiermee ook geschikt voor mensen met een huisstofmijtallergie.

Uiteraard is het hoofdkussen uitwasbaar in de wasmachine (45 °C). Het kussen mag compleet met vulling in de wasmachine! Waarschuwing: niet in de droger stoppen maar aan de lucht laten drogen.

LILLA24 premium satin stripe – prijsoverzicht

De werking van een verkoelend kussen

Het is bijzonder om te zien en te ervaren hoe een verkoelend hoofdkussen het slaapcomfort verhoogt. Vooral in de zomermaanden slapen veel mensen slecht, het hoofd wordt namelijk te warm. Soms helpt het om het kussen om te draaien: de onderkant is koeler dan de bovenkant. Maar na enkele uren word je opnieuw van de hitte wakker.

Een verkoelend hoofdkussen is voorzien van een uitstekende ventilatie. Hierdoor kan de warmte weg en voelt het kussen dus veel koeler aan. Het is overigens niet aan te raden om een kussen te kopen dat daadwerkelijk koelt. Het temperatuurverschil wordt dan te groot, dit komt je nachtrust niet ten goede.

Let goed op het materiaal

Het beste verkoelend hoofdkussen is vervaardigd van ademend en ventileerrente materiaal. De vulling bestaat vaak uit synthetische materialen waaronder polyester, maar ook koudschuim of katoen is erg populair. Verder bestaat de tijk uit katoen of bamboe. Beide materialen ventileren goed en voeren het vocht effectief af.

Bij een allergie is het altijd aan te raden om voor een dichte tijk kiezen, in combinatie met synthetische materialen. Dit soort materialen is makkelijk uit te wassen.

Het juiste kussen als je veel zweet

Een verkoelend kussen is ook ideaal voor mensen die ‘s nachts veel zweten. Speciaal voor deze groep zijn er ook kussens van wol of kapok (katoen) verkrijgbaar.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste verkoelend hoofdkussen
Schuiven naar boven