Beste muis voor MacBook

Bijgewerkt: 10 november 2022

De Apple MacBook is vanwege zijn stabiliteit en hoge betrouwbaarheid erg populair. Hier hoort een praktische muis bij, zodat je voor een moeiteloze bediening gaat. Een muis voor MacBook uitkiezen is geen makkelijke klus. Je hebt de beste modellen, maar ook goedkopere en minder goede exemplaren. Ook moet hij geschikt zijn voor de Apple laptop, want dat zijn ze niet allemaal.

Apple Magic Mouse

De beste keuze is en blijft de muis van Apple zelf, de Magic Mouse. Dit model is geschikt voor zowel rechts- als linkshandigen en in de kleuren zwart, grijs of wit verkrijgbaar.

Maak draadloos verbinding middels Bluetooth, dit gaat vrij eenvoudig met de plug & play techniek. Het touchoppervlak zonder knoppen is geschikt voor het snel scrollen, klikken en swipen. Hij is volledig oplaadbaar, batterijen zijn dus niet nodig.

Dankzij de naadloze onderkant glijdt dit model moeiteloos en soepel over het bureau of werkoppervlak. Een muismat is niet vereist, maar mag natuurlijk wel. Dit model is specifiek bedoeld voor MacBooks en maakt alleen verbinding via bluetooth. Een bekabelde aansluiting is niet mogelijk.

Apple Magic Mouse – assortiment

Logitech MX Master 3S

Laten we eerlijk zijn, je wil probleemloos en soepel werken. Dat gaat gewoon lastiger via het multitouch-oppervlak. Misschien ben je op zoek naar de beste muis voor MacBook, zo eentje waar je dagelijks op kunt vertrouwen. Maar hij moet ook compact zijn, handig om mee naar het werk te nemen of voor onderweg.

De Logitech MX Master 3S is een echte topper in zijn soort. Hij is sinds kort binnen en al snel in de toplijst gestegen, en dat is te danken aan het ergonomisch ontwerp. Maar ook aan de vele functionaliteit aan.

Het klikken op de knopjes is nauwelijks hoorbaar. Scrol tot wel 1000 regels per seconde, zo snel is deze muis. Bovendien ligt hij comfortabel (ergonomisch) in de hand. Het enige nadeel is dat hij niet geschikt is voor linkshandigen. Hij doet het perfect in combinatie met de Apple MacBook, maar werkt ook prima samen met een Windows PC of laptop.

Logitech MX Master 3S – bekijk de prijs

Microsoft Intellimouse Pro

Het is misschien niet de mooiste muis maar wel multifunctioneel in gebruik. Of je nu rechtshandig of linkshandig bent, dit model is altijd geschikt. Hij is compatibel met MacBook en Windowsapparaten. Hij werkt met bekabeling, waardoor je geen gebruik hoeft te maken van Bluetooth. Ideaal wanneer de bluetoothverbinding teveel batterij vraagt of minder goed werkt.

Hij voelt goed in de hand waarbij het zeker geen lichtgewicht dingetje is. Aan de onderzijde en de achterkant bevindt zich een ledstrip, dit heeft een moderne en eigentijdse uitstraling. Er zijn vijf knoppen aanwezig, bedoeld voor een nauwkeurige besturing.

Met een prijs die onder de € 50 ligt is dit een goede koop. De Microsoft Intellimouse Pro werkt met een USB 2.0, de meeste Macmodellen zijn uitgerust met USB-poorten. Dit geldt zeker voor alle modellen vanaf 2020.

Microsoft Intellimouse Pro – check de voorraad

Andere muizen om te overwegen

We hebben veel tijd en aandacht besteed aan het zoeken naar de beste muis voor Apple laptops- en pc’s. De Logitech Pebble is een klein model met een smal ontwerp. Hierdoor is hij makkelijk mee te nemen, praktisch tijdens het werken in de trein of op locatie. Het zeer kleine ontwerp kan wel kramp in de hand veroorzaken, dus dit model is zeker niet geschikt voor het langdurig werken op de laptop.

Zo kies je een muis voor Mac of PC

Er zijn heel wat muizen verkrijgbaar, en het is lastig om een keuze te maken. Kijk eerst naar de vorm van de hand en of de muis hier bij aansluit. Sommige modellen zijn geschikt voor linkshandigen, veel zijn universeel in te zetten en een aantal alleen voor rechtshandigen.

Kijk ook of je een draadloze muis wil of dat deze bekabeld mag zijn.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste muis voor MacBook
Schuiven naar boven