Beste robotstofzuiger met dweilfunctie

Bijgewerkt: 10 november 2022

Leven in dit digitale tijdperk is misschien hectisch maar ook geweldig. Een robotstofzuiger met dweilfunctie bespaart namelijk veel tijd en energie. Stel van tevoren de schoonmaaktijden in en kom ‘s avonds in een schone woning thuis. De vloer ziet er weer stralend uit. Met betrekking tot deze apparaten is er heel veel keuze. Sommige modellen zijn kwalitatief goed en de beste robotstofzuiger, anderen weer goedkoop.

CleanDays robot: stofzuigen en dweilen

120 minuten lang neemt deze stofzuiger het roer over. Hij stofzuigt de vloer en zorgt er daarna voor dat er gedweild wordt. Ondertussen ben jij op je werk of zit lekker op de bank je favoriete Netflixserie te bekijken. Je hebt nergens omkijken naar want deze robot werkt geheel zelfstandig. Hij is namelijk voorzien van een systematische schoonmaakroute.

Hij heeft een hoogte van 7,8 cm en kan hiermee dus ook onder het lagere meubilair. Je hoeft niks aan de kant te zetten, het apparaat is slim genoeg om hier omheen te werken. Stel vooraf een tijdschema in en geniet van een echt schoon huis. Dankzij de klimfunctie van 15° kan hij zelfs lichte hellingen aan.

Met een bedrag van ongeveer € 190 is hij ook nog eens prettig geprijsd. In ieder geval goedkoper dan de grootste merken, waarbij de kwaliteit nog steeds uitstekend is.

CleanDays Robotstofzuiger met Dweilfunctie – prijsoverzicht

Blaupunkt Bluebot XTREME BPK-VCBB1XTE

Deze robotstofzuiger maakt alles mogelijk. Hij is voorzien van een smart 360° laser en maakt hierdoor moeiteloos en geweldig schoon. Niet alleen stofzuigen maar ook dweilen zodat het hele huis weer fris is. Hij kan over lage drempels dus stel hem gerust voor meerdere ruimtes in. Helaas kunnen robotstofzuigers nog niet traplopen, maar dit zal in de toekomst zeker mogelijk zijn.

Even terug naar de Blaupunkt Bluebot want hij is extreem krachtig. Hij heeft een tapijtsensor en turboboost waardoor hij snel afrekent met vuil, stof en dierenharen. Hij is geschikt voor harde vloeren en laagpolig tapijt tot 2 cm. Voorzien van HEPA filter dus ook geschikt wanneer je een allergie hebt.

Hij werkt met een eigen kaart waarbij je No-Go-zones instelt. Hij weet objecten perfect te ontwijken dus brengt ook geen beschadigingen aan het meubilair of voorwerpen aan. Bedien hem via de app, stel schoonmaakdagen- en tijden in en bekijk de prestaties. Voor een bedrag van ongeveer € 360 moet je deze zeker in huis hebben.

 Blaupunkt Bluebot XTREME BPK-VCBB1XTE – check de voorraad

iRobot stofzuiger en dweil ineen (robot)

Al jarenlang is iRobot marktleider op het gebied van robotstofzuigers met dweilfunctie. De Roomba is in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar en een populair en betrouwbaar model. De prijs varieert van € 279 tot € 800, dus het is even kiezen tussen alle modellen.

De accu van de iRobot Roomba gaat volledig opgeladen tussen de 100 en 140 minuten mee. Dit is meer dan voldoende tijd om de hele verdieping grondig schoon te maken. De hoogte bedraagt 8 cm dus het past makkelijk onder de kast, het bankstel of het bed. Het is altijd aan te raden om dit van tevoren even op te meten.

Ook deze modellen zijn te bedienen vanuit de app. Stel de gewenste dagen of tijden in en pas de reinigingskracht aan. Daarnaast is er ook handbediening aanwezig, zodat je nooit aan wifi of een applicatie vastzit. Verder kan hij over drempels tot 2 cm hoogte. Dankzij de borsteltjes worden ook de randen en hoeken van de ruimte goed schoon gemaakt.

iRobot – voorraad & prijzen

Het droomteam voor het huishouden

Een robotstofzuiger en dweil ineen, die ook nog eens geheel automatisch het vuile werk opknapt. Dat is het droomteam voor elk huishouden. Zeer geschikt voor harde vloeren, waarbij het stofzuigergedeelte juist bedoeld is voor tapijten. Omdat deze robots tegenwoordig heel betaalbaar zijn, hoef je niet op zoek naar een aanbieding. Bekijk gerust de beste modellen en ontdek welke prestaties ze leveren.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste robotstofzuiger met dweilfunctie
Schuiven naar boven