De leukste fiets tijdschriften

Bijgewerkt: 8 november 2022

Recreatief of professioneel fietsen, je wil hiervan op de hoogte blijven. Gelukkig zijn er een aantal leuke fietstijdschriften verkrijgbaar. In een dergelijk magazine lees je alles over fietsroutes, vakantiefietsen, de nieuwste modellen en nog veel meer. Ontdek de leukste fiets tijdschriften voor jou of om cadeau te geven.

FietsActief

Een van die leuke fietstijdschriften is FietsActief. Bedoeld voor de recreatieve maar toch actieve fietser. In het magazine vind je de leukste fietstochten en bestemmingen, tests met betrekking tot producten maar ook onderhoudstips. Het is immers belangrijk dat je fiets in goede conditie is. Zo ga je ook veilig de weg op.

Als bonus vind je in elk nummer een unieke fietsroute. Probeer hem uit of deel hem met andere actieve fietsers. Op de bijbehorende website vind je ook nog heel veel leuke tips en ideeën.

Fiets Magazine

Fiets Magazine is ook een aanrader. Dit tijdschrift richt zich voornamelijk op sportfietsers, waarbij het niet uitmaakt of je over verharde of onverharde weg traint. Voor iedereen die zich bezighoudt met de racefiets of de mountainbike is Fiets Magazine een echte must.

Je leest het laatste nieuws rondom de nieuwe merken en modellen fietsen, vindt uitgebreide fietstochten en via de website kijk je ook nog eens interessante video’s.

Up/ Down Mountainbike Magazine

Ben je een actieve mountainbiker? Dan moet je zeker eens bij Up/ Down Mountainbike Magazine kijken. Dit fietstijdschrift besteedt veel aandacht aan de MTB merken en modellen. Met praktische onderhoudstips. Ook kom je af en toe een test tegen, zo weet je welk merk goed uit de bus komt.

Ben je niet van de mountainbikes dan is dit tijdschrift minder geschikt voor jou. Beter kun je dan bij een van de andere aanbieders kijken.

Op Weg

Een van de minder actieve fiets tijdschriften is Op Weg. Dit magazine verschijnt zes keer per jaar. Niet alleen bedoeld voor fietsers maar ook voor wandelaars. Je leest alles over wandel- en fietsroutes, gezinsvakanties of avontuurlijke uitjes. Ook vind je veel informatie over actuele kaarten en boeken.

Als kers op de taart vind je in dit tijdschrift interviews of verhalen van lezers. Kijk wat ze meemaken of welke tips ze willen delen.

Wielrenblad

Alleen al in Nederland zijn er 850.000 wielrenners actief. Logisch dat het Wielrenblad zo populair is en tot de beste fiets tijdschriften behoort. Lees niet alleen over merken en modellen maar ook over onderdelen en het onderhoud van de wielren fiets. Daarnaast gaat het tijdschrift dieper in op renners en ploegleiders.

Uiteraard vind je in dit tijdschrift ook uitdagende en mooie fietsroutes door Nederland, België en de rest van Europa. Kortom: een aanrader voor iedereen die actief is binnen de wielrensport.

Fiets magazine abonnement of los kopen

Twijfel je nog over een abonnement? De meeste fiets tijdschriften koop je los in de boekhandel. Het is aan te raden om eerst tweemaal het tijdschrift los te kopen. Zo kun je makkelijker bepalen of het tijdschrift ook echt iets voor jou is. Soms is een proefabonnement mogelijk, je ontvangt dan 1-4 nummers gratis of tegen een gereduceerd tarief.

Bij een proefabonnement is het belangrijk om de voorwaarden goed in de gaten te houden. Soms stopt het proefabonnement vanzelf, maar het kan ook dat de uitgever dit automatisch omzet in een jaarabonnement.

Fiets tijdschrift cadeau doen

Is iemand in je omgeving een actieve fietser? Denk dan eens aan een fietstijdschrift cadeau. Het tijdschrift koop je los of als (proef)abonnement. Geef een abonnement cadeau, maak hier dan wel duidelijk afspraken over. Bijvoorbeeld wat er na de abonnementsperiode gebeurt: blijf je doorbetalen of neemt de ander dit over?

Cadeautip: verpak het fietstijdschrift samen met een fietsreparatiesetje, smartphonehouder voor de fiets of een sleutelhanger in cellofaan. Dit cadeau ziet er hartstikke leuk uit.

Een reparatieset is verkrijgbaar vanaf € 7, dit kun je prima combineren met het fietstijdschrift. Ook leuk: de smartphonehouder. Iedere fietser heeft hier wat aan.

Kies voor een universeel model, dan weet je zeker dat deze op elke fiets past. Een mountainbike is namelijk weer iets anders dan een stadsfiets of een renwielfiets.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

De leukste fiets tijdschriften
Schuiven naar boven