Beste houten speelgoed – voor baby en kind

Bijgewerkt: 1 januari 2023

Speelgoed van hout is zo leuk! Het beste houten speelgoed is ook nog eens hartstikke veilig. Het gaat jarenlang mee, is duurzaam en stimuleert de ontwikkeling van het kind. Van houten trein tot blokken, keukens, voertuigen en nog veel meer: ontdek het leukste speelgoed.

De voordelen van houten speelgoed

Hout is een natuurlijk materiaal. Het neemt de lichaamstemperatuur aan, zodat het altijd warm aanvoelt wanneer het in de handen gehouden wordt. Van hout is bekend dat het de zintuigen stimuleert. Dit is vooral belangrijk bij jonge kinderen. Dit speelgoed heeft echt nog veel meer voordelen. Zo stimuleert het de fantasie en is veilig. Er zitten namelijk geen schadelijke stoffen zoals bij plastic speelgoed in. Let wel op met schadelijke stoffen in de lak.

Met aandacht voor het milieu is speelgoed van hout ecologisch verantwoord. Dankzij de lange levensduur hoef je het niet snel te vervangen. Een goede investering dus.

Beste houten speelgoed

De keuze in speelgoed is groot, maar wat is nu het beste houten speelgoed? De Consumentenbond geeft advies, maar het is ook belangrijk om naar gebruikerservaringen te kijken. Hieronder een lijst met het best verkochte speelgoed van hout.

1. Little Dutch Houten Autobaan

Voor stoere jongens en meisjes deze houten autobaan. Volledig van hout, inclusief 4 autootjes. Het merk Little Dutch heeft een uitstekende kwaliteit weten te maken. Dit is dan ook terug te zien in de vele reviews. Consumenten beoordelen deze autobaan met een 4,9 van de 5 sterren.

Pluspunten zijn de goede kwaliteit en het eindeloos speelplezier. Doordat het van hout is, gaat het geweldig lang mee. De autootjes willen soms kantelen of vast blijven hangen. Gelukkig zijn kinderen pienter genoeg om dit zelf op te lossen: ook nog eens goed voor het oplossend denkvermogen. Over de prijs valt niets te zeggen: dit product heeft een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

Bekijk Little Dutch houten autobaan

2. Little Dutch speelgoed garage

Alweer van het merk Little Dutch, dus dat moet wel tot het beste houten speelgoed behoren. Dit keer een prachtige houten garage in opvallende kleuren. De autolift is met de hand bedienbaar. Let op dat je niet te hard rijdt: de maximale snelheid staat natuurlijk aangegeven. Rijden auto’s erg veel op en neer? Dan kunnen ze bij het tankstation terecht. Een complete autogarage voor jonge kinderen van 2 – 6 jaar.

Hoe zit het met de kwaliteit? Ook dit houten speelgoed ontvangt een beoordeling van 4,9 van de 5 sterren. Dit is een super score! Vooral de mooie afwerking en de goede kwaliteit vallen op. Deze autogarage wordt compleet met autootjes en helikopter geleverd. De houten speelgoedgarage is ook van andere merken leverbaar.

Naar houten speelgoedgarage

3. Jumbo kleurentorentjes

Jumbo staat vooral bekend om de puzzels en gezelschapsspelen. Van dit merk zijn nu kleurentorentjes verkrijgbaar. Het gaat hier om een educatief spel voor kinderen in de leeftijd van 3 – 6 jaar. Al spelenderwijs leren ze kleuren herkennen. Concentratie is hierbij vereist.

De inhoud bestaat uit vier kleurentorentjes, 24 gekleurde houten kralen en een kleurendobbelsteen natuurlijk ontbrekende spelregels niet kunt ook dit houten speelgoed wordt zeer goed beoordeeld en krijgt een score van 4,8 sterren.

Bekijk Jumbo kleurentorentjes

4. Little Dutch Houten Keuken

Koken, bakken en braden in je eigen houten keuken. Precies zoals mama (of papa) dit ook doet. Alweer van Little Dutch, dit keer een erg leuk keukentje van hout. Met spoelbak met kraan, oven met deur en een gasfornuis. Deze keuken is helemaal compleet met keukengerei, pannen en ovenwant. Het leuke is dat het gasfornuis echt draaiknoppen heeft en de oven klikgeluiden maakt. Een leuk en ecologisch verantwoord keukentje voor kinderen van 3 – 5 jaar oud.

Pluspunten: een levensecht en mooi ontwerp in een mintgroene kleur. Gemaakt van stevig materiaal met de ideale hoogte voor peuters en kleuters. Minpunten: voor sommigen moeilijk te bouwen.

5. Little Dutch Houten theeservies

Met zoveel speelgoed is het lastig kiezen. Surprise: op nummer 5 staat het houten theeservies van Little Dutch. Heb je vroeger ook met een theeservies gespeeld? Alle kinderen vinden dit leuk. Het houten theeservies is helemaal compleet en bestaat uit een theepot, 2x kop en schotel en lepeltjes. Natuurlijk zitten er ook een dienblad, melkkan en suikerpot bij. Handig: dit theeservies kan niet kapot.

Je hebt de keuze uit een theeservies in de kleur roze of mint. Gebruikers zijn zo enthousiast dat ze dit beste houten speelgoed met een 4,8 (van 5) beoordelen. Dat mag ook wel, want voor kinderen staat dit speelgoed garant voor urenlang speelplezier. Kom je op de thee? Deze producten koop je ook bij bol.com.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste houten speelgoed – voor baby en kind
Schuiven naar boven