Huisparfum stopcontact – praktisch en lekker geurend

Bijgewerkt: 19 maart 2022

Vaak kom je huisparfum in de vorm van stokjes of een brander tegen. Maar huisparfum voor het stopcontact is eigenlijk veel praktischer. Je steekt een flesje in de houder, doet hem in het stopcontact en het apparaat doet de rest. Je hoeft alleen nog maar het flesje af en toe te vervangen. Twijfel je over het juiste huisparfum stopcontact? Hieronder vind je de best verkochte merken.

De elektrische geurverspreider

Een huisparfum in stopcontact noem je ook wel een elektrische geurverspreider. Een bekend merk hiervan is Air Wick. Er zijn ook een aantal huismerken verkrijgbaar maar Air Wick is toch de beste. Dit komt omdat de elektrische geurverspreiders van dit merk niet alleen lang mee gaan, ook verspreiden ze een intensieve geur.

Bekijk Air Wick elektrische geurverspreiders

Ambi Pur is een ander bekend merk dat elektrische luchtverversers op de markt brengt. Ook dit merk is kwalitatief erg goed en een echte aanrader.

Naar Ambi Pur

Zo werkt het

Het apparaatje bestaat uit een houder met vaste stekker en een parfumflesje. Dit parfumflesje is voorzien van een oop die je er eerst afhaalt. Steek het parfumflesje in de houder. Op de verpakking staat hoe dit moet maar vaak is het ook een kwestie van logica.

Steek nu de stekker in het stopcontact. Op de houder zit een draaischijfje. Aan de hand hiervan stel je de intensiteit van de geur in. Hoe hoger je hem zet, hoe meer geur er vrijkomt. Aan de andere kant is het parfumflesje dan ook sneller leeg. Dit apparaat heeft geen uitstand. Wil je hem uitschakelen, dan moet je hem in zijn geheel uit het stopcontact halen.

Waarom verspreidt een huisparfum stopcontact een lekkere geur? Dit komt omdat het apparaat warmte creëert. Als gevolg van deze warmte verdampt er telkens wat parfum waardoor de geur vrijkomt.

Waar moet je de elektrische geurverspreider plaatsen?

Voor de woonkamer is een enkele elektrische geurverspreider meer dan voldoende. Plaats de elektrische huisparfum in een stopcontact die zo centraal mogelijk ligt. Het liefst dus precies op de helft van de woonkamer. Ook is het prettiger wanneer je voor een stopcontact kiest dat wat lager bij de grond aanwezig is. Zo kan de geur opstijgen.

Heb je een erg grote woonkamer en wil je er twee plaatsen? Kies dan in ieder geval voor twee dezelfde geuren. Plaats de twee geurverspreider niet te dicht bij elkaar.

Alleen verticaal plaatsen

Let op want een huisparfum moet rechtop in het stopcontact. Je kan hem dus niet in een liggende stekkerdoos steken. Doe je dit wel dan gaat de elektrische geurverspreider lekken. Dit veroorzaakt vlekken die je er misschien niet meer uit krijgt. Bovendien kan het apparaat dan niet zijn werking doen en moet je weer heel snel navullen.

De houder hergebruiken

Wanneer het flesje parfum leeg is dan haal je deze uit de houder. Je kunt gewoon een nieuwe flesje in de houder steken. Je hoeft dus geen nieuwe houder te kopen, hiermee bespaar je geld.

Stroomverbruik van huisparfum stopcontact

Natuurlijk verbruikt een huisparfum in het stopcontact stroom. Gelukkig is dit niet zoveel, het apparaatje verbruikt ongeveer 2 watt per uur. Wanneer de prijs van energie € 0,24 kWh bedraagt en je laat de elektrische huisparfum het hele jaar door aanstaan, dan kost dit op jaarbasis € 4,20 aan energie. Dit is dus heel erg weinig.

Problemen met huisparfum stopcontact

Het kan natuurlijk gebeuren dat de elektrische geurverspreider niet naar behoren werkt. Of dat je het gebruik hiervan lastig vind. Het alternatief: geurstokjes. Die zijn decoratief en verspreiden ook een heerlijke geur.

Bekijk geurstokjes

Hieronder de meest voorkomende problemen en oplossingen met betrekking tot de elektrische huisparfum.

Het risico op brandgevaar

De elektrische huisparfum wordt een beetje warm. Daarom mag de houder nooit stoffen meubels of brandbare materialen aanraken. Zorg dus dat het apparaat vrij hangt. Ook is het belangrijk dat het stopcontact in orde is. Bij een defect stopcontact kan er kortsluiting ontstaan, dit is ook gevaarlijk.

Er komt geen geur uit de elektrische geurverspreider

Wanneer de huisparfum in het stopcontact zit en geen geur verspreidt, dan kunnen er twee dingen aan de hand zijn. Ten eerste kan het aan het stopcontact zelf liggen. Werkt deze wel of moet je misschien nog een schakelaar omzetten? Steek een ander elektrisch apparaat in het stopcontact en bekijk of dit apparaat het wel doet.

Ten tweede kan het parfumflesje leeg zijn. Controleer dit en zorg eventueel voor een vervangend flesje.

Heel soms komt het voor dat het apparaatje zelf kapot is. Meestal gebeurt dit pas na enkele jaren intensief gebruik. Ook in dit geval kun je beter een nieuwe aanschaffen.

Huisdieren reageren erg gevoelig op

Dieren kunnen beter ruiken dan mensen. Wanneer huisdieren er te gevoelig op reageren kun je de elektrische geurverspreider beter lager instellen. Ook is het aan te raden om voor een hoger gelegen stopcontact te kiezen zodat dieren er niet met hun neus bovenop zitten.

Gebruik dit apparaatje nooit in de buurt van vogels. De dampen kunnen ernstige ziekte en zelfs sterfte bij vogels veroorzaken.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Huisparfum stopcontact – praktisch en lekker geurend
Schuiven naar boven