Beste impregneerspray schoenen (2022) – de juiste bescherming

Bijgewerkt: 25 mei 2022

Voor verschillende schoenen is het belangrijk dat je voor de beste impregneerspray gaat. Deze beschermen de schoenen tegen vuil en vocht. Niet alleen belangrijk bij lederen schoenen maar ook bij sneakers, damesschoenen, instappers en nog veel meer. Bekijk het overzicht beste impregneerspray schoenen 2022.

De werking van een impregneerspray

Je koopt de beste impregneerspray schoenen. Deze kun je overigens ook voor veel jassen en tassen gebruiken. Hoe werkt een impregneerspray? Dit product bevat speciale ingrediënten dat een onzichtbaar beschermend laagje over schoenen creëert.  Dit onzichtbaar laagje weert vuil en vocht. Hiermee verleng je de levensduur van de schoenen.

Het is belangrijk om impregneerspray altijd op een schone en droge ondergrond te gebruiken. Het impregneren kun je het beste buiten of in een goed geventileerde ruimte doen. Nadat het laagje droog is kun je de schoenen gebruiken, dit is binnen enkele uren.

Herhaal deze behandeling regelmatig. Let erop dat je de juiste impregneerspray voor schoenen koopt. Je hebt namelijk ook impregneerspray voor zeilen, tenten, ski kleding of andere producten.

Beste impregneerspray schoenen 2022

Voor schoenen heb je een speciale impregneerspray (impregneermiddel) nodig. Let erop dat dit ook op de bus staat aangegeven. Om je te helpen vind je hieronder 5X de beste impregneerspray schoenen.

1. Rapide waterafstotende spray

De eerste in het overzicht beste impregneerspray schoenen is er een van het merk Rapide. Deze spray maakt kleding en schoenen zowel waterafstotend als vuilwerend. Dit zonder het ademend vermogen van de stof aan te tasten. Een bus heeft een inhoud van 0,2 l tot 0,4 l. Gebruiken op een droge en schone ondergrond waarbij je de spuitbus op 20 cm afstand houdt. Het is aan te raden om na enkele uren de behandeling te herhalen.

Deze waterafstotende spray wordt zeer goed verkocht en beoordeeld. De gemiddelde score bedraagt 4,3 van de 5 sterren. Let er met dit product op dat het op een donkere ondergrond soms een witte waas achter kan laten. Het is dan belangrijk om het product met een doek uit te wrijven. Verder een prima impregneerspray die doet wat hij belooft.

Bekijk Rapide waterafstotende spray

2. Impregneerspray brandvertragend

Speciaal voor schoenen, tassen maar ook kleding is er deze impregneerspray. Is zeer goed in het weren van vuil en vocht en hiermee prima te gebruiken voor verschillende schoenen en kledingstukken. Zo blijven de schoenen er als nieuw uitzien. Het is natuurlijk wel belangrijk om de behandeling regelmatig te herhalen. Werkt ook nog eens brandvertragend voor extra veiligheid.

Bij inspuiting is het belangrijk om een afstand van 30 cm aan te houden. Zorg dat het textiel niet helemaal nat wordt door de spray. Goed laten intrekken maar ook goed op laten drogen. Bij ruw leer kun je het product het best even inborstelen. Een impregneerspray van een hoge kwaliteit die zeker aan de verwachtingen voldoet. Ook de prijs valt ontzettend mee.

Naar Impregneerspray brandvertragend

3. Shoefresh waterafstotende spray

Dit product behoort zeker tot de beste impregneerspray schoenen van dit moment. Heeft een waterafstotende en veel afstotende werking gedurende vier weken, wat best lang is. De werking hangt natuurlijk ook een beetje van de omstandigheden af. Het belangrijkste is dat de ademende werking van het materiaal wel behouden blijft, iets dat vooral bij leder onmisbaar is. Geschikt voor leder, suède, nubuck en canvas.

Gebruik dit product niet op gelakt leer of synthetisch leer. Verder kun je het voor vrijwel alle schoenen gebruiken. Bij het spuiten houd je een afstand van 20 cm en zorg je ervoor dat de schoenen volledig droog zijn. Verwijder vooraf het vuil van de schoenen. Deze impregneerspray ontvangt ook goede beoordelingen en is hiermee zeker een aanrader voor bescherming en verzorging van je schoenen.

Bekijk Shoefresh waterafstotende spray

4. WME Impregneermiddel / Waterproof spray

Dit is een multifunctionele impregneerspray voor schoenen, kleding, jassen maar ook voor tenten en dekzeilen. Je kunt er zelfs het cabrioletdak van de auto mee impregneren. Hij is iets duurder geprijsd maar je weet wel dat je een uitstekend product van een hoge kwaliteit ontvangt. Dankzij deze impregneerspray verleng je de levensduur van verschillende producten, schoenen en kleding.

Dit middel bevat een hoogwaardig UV-filter dat verbleking en veroudering van stoffen tegengaat. Het is belangrijk dat je het middel op een schone en droge ondergrond aanbrengt. Het impregneren moet je 2-3 keer herhalen. Hiertussen zit een wachttijd van 10-15 minuten. Natuurlijk herhaal je de behandeling na enkele maanden waarbij je opnieuw een tot twee lagen aanbrengt. Een van de betere keuzes wanneer je op zoek bent naar de beste impregneerspray schoenen maar ook voor andere producten.

Naar WME Waterproof spray

5. Impregneermiddel textiel

Speciaal voor textiele schoenen en kleding is er dit impregneermiddel. Geschikt voor het impregneren van schoenen, tassen en kleding. Je ontvangt tweemaal een bus met een inhoud van 0,5 l. Hij is wat duurder geprijsd dan andere middelen maar wel van een zeer goede kwaliteit. Dit middel beschermt goed tegen vocht, vlekken en vuil. Dit allemaal dankzij de ademende beschermlaag waardoor het uiterlijk van de schoenen behouden blijven.

Spuit op een afstand van 30 cm waarbij de ondergrond schoon en droog is. Goed in laten trekken en op laten drogen. Bij leder kun je het middel inwrijven of inborstelen. Bij het wassen of reinigen van de schoenen of het textiel gaat de beschermende laag verloren. Het is dan belangrijk om het impregneren dan opnieuw te herhalen.

Bekijk Impregneermiddel textiel

Of het altijd was het alweer, 5X de beste impregneerspray schoenen. Met een van deze producten blijven je schoenen veel langer mooi. Vergeet ook niet je (lederen of textielen) tas of jas te behandelen.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste impregneerspray schoenen (2022) – de juiste bescherming
Schuiven naar boven