Beste internet radio – wifi radio’s

Bijgewerkt: 11 april 2022

Met een internetradio luister je altijd naar je favoriete zender. Een goed model ontvangt niet alleen zenders via het internet maar ook via de ether (FM) en Digital Audio Broadcasting+ (DAB+). De beste internet radio heeft de toekomst en zal FM uiteindelijk helemaal vervangen. Kijk welke modellen de beste keuze zijn.

Philips TAR8805

  • Ontvangst via internet, DAB+ en FM
  • Prijsindicatie: € 139

De Philips TAR8805 behoort met recht tot de beste internet radio. Je ontvangt veel radiozenders via internet of DAB+. Daarnaast kun je gebruik maken van ontvangst via FM, hoewel dit in de toekomst uiteindelijk zal verdwijnen. Met dit model heb je ook de mogelijkheid om te streamen via Bluetooth, of je maakt gebruik van Spotify Connect.

Heb je een wekker nodig? Geen probleem, daar is de Philips TAR8805 ook voor inzetbaar. Hij is voorzien van een led display, een uitschuifbare antenne voor beter ontvangst en praktische knoppen. Hiermee heb je toegang tot duizenden zenders. Stel tot 20 voorkeurzenders in zodat je altijd direct naar je favoriete zender gaat. Conclusie: een uitgebreide wifiradio met dubbele alarmen en sleeptimer met volle en krachtige tonen. Een aanrader!

Bekijk Philips TAR8805

Imperial DABMAN i200

  • Ontvangst via internet, DAB+ en FM
  • Prijsindicatie: € 149

Dit model is misschien niet de goedkoopste maar wel de beste wifiradio. Je ontvangt namelijk duizenden zenders via het internet, hartstikke praktisch. Bijvoorbeeld thuis, op het werk of op vakantie. Uiteraard maak je ook gebruik van DAB+ en FM.

Dit model is voorzien van een verlicht 2,8 inch TFT-kleurendisplay. Je ziet niet alleen de klok (tijd) maar ook met welke zender je connectie maakt. Verder zie je voor maximaal vijf dagen belangrijke weerinformatie. Gaat het morgen regenen of schijnt de zon? Dat lees je eenvoudig op het display af.

Maak wificonnectie, sluit een hoofdtelefoon aan (3,5 mm jack) of maak gebruik van de USB 2.0 aansluiting. Speel dus je eigen mp3 nummers af, ook dat is mogelijk. Dankzij de vele gebruiksmogelijkheden en de hoge kwaliteit is ook dit model een topper.

Naar Imperial DABMAN i200

Overzicht beste internet radio’s

Bovenstaande twee modellen zijn aan te raden, maar ook andere merken doen het erg goed. Bijvoorbeeld de Renkforce met wifi, Bluetooth en Lan (kost ongeveer € 159). Of de voordelige geprijsde Albrecht die voorzien is van wifi, DLNA, DAB+, afstandsbediening en ook nog eens bedienbaar is met een smartphone-app (prijs ongeveer € 88).

Benieuwd naar de best verkochte internet radio’s? Hieronder vind je het complete overzicht.

Bekijk internetradio’s

Zo luister je internetradio

Je hebt twee mogelijkheden om naar internetradio te luisteren. De eerste is zeer eenvoudig en heb je altijd bij de hand: via je smartphone, tablet, laptop of pc. Veel radiozenders hebben een eigen app. Maar je kunt ook een website bezoeken met een overzicht van verschillende radiozenders. Een aanrader is nederland.fm. Via deze website luister je naar Sky Radio, radio 10, 100% NL, Radio 538, 3FM en nog veel meer zenders.

De tweede mogelijkheid is het gebruik van een goede internet radio. Dit apparaat maakt connectie met het internet waarbij je via een streamingserver radiozenders ontvangt. Feitelijk maakt de radio dus rechtstreeks verbinding met deze servers.

Wat is het verschil tussen DAB radio en internet radio?

Vroeger had je alleen ontvangst via FM. Het is inmiddels duidelijk dat dit in de toekomst gaat verdwijnen. Vanaf 2022 kun je in Nederland niet meer naar het analoge signaal luisteren. FM-radio is hierbij vervangen door DAB+.

Tegenwoordig heb je de keuze tussen DAB radio en internet radio. Het verschil tussen deze twee zit hem in de ontvangst. DAB oftewel digitale radio ontvang je via de ether, maar het geluid is kraakhelder en zonder ruis. Internet radio verloopt altijd via het internet dus niet via de ether. De meeste internet radio’s bieden beide mogelijkheden, zodat je makkelijk kunt switchen.

Lees ook: Campingradio: de beste draagbare radio voor op de camping

Dit heb je nodig voor internetradio

In principe heb je maar twee dingen nodig voor internetradio: een ondersteunend apparaat en natuurlijk toegang tot het internet. In de meeste gevallen via wifi, maar sommige modellen zijn ook middels een LAN-kabel op het internet aan te sluiten.

Wanneer je geen radio kunt luisteren

Zelfs met de beste wifiradio gebeurt het soms dat je geen radio via internet kunt luisteren. Allereerst controleer je of de volumeregelaar wel openstaat. Verder controleer je of de radio verbinding maakt met het internet. Soms moet je deze verbinding opnieuw tot stand brengen.

Probeer eens een andere radiozender en bekijk of het probleem hiermee is opgelost. Zo ja, dan ligt het tijdelijk aan de zender. Mocht het probleem blijven bestaan, schakel de radio dan uit en wacht enkele seconden. Zet hem weer aan en probeer of je nu wel ontvangst hebt. Mocht het aan de radio zelf liggen: kijk of je nog garantie hebt en laat hem repareren. Of vervang hem voor een nieuw en beter exemplaar. Want ook radio’s hebben niet het eeuwige leven.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste internet radio – wifi radio’s
Schuiven naar boven