IPhone wissen zonder wachtwoord

Je wil de instellingen van je iPhone wissen. Wanneer je dit op de standaard manier doet moet je het wachtwoord van het toestel invoeren. Toegangscode vergeten? De iPhone wissen zonder wachtwoord is mogelijk. Hier heb je wel een computer voor nodig.

kerstboom opzetten

Kerstboom opzetten?

Doe het met een kerstboomstandaard

Toegangscode iPhone

Nagenoeg elke iPhone is vergrendeld middels een toegangscode. Bijvoorbeeld Face ID of vingerafdruk, maar het kan ook om een patroon of pincode gaan. Als back-up is er de toegangscode. Die moet je invoeren wanneer je het toestel opnieuw opstart. Maar ook wanneer je de iPhone wil wissen.

Een nieuwe iPhone nodig? Bekijk de nieuwste modellen inclusief verkoopprijs.

Naar iPhones

IPhone-wissen zonder wachtwoord

Soms ben je de toegangscode oftewel het wachtwoord vergeten. Kun je de iPhone wissen zonder wachtwoord? Ja, maar alleen via een computer. Bovendien moet je er rekening mee houden dat alle gegevens en instellingen verloren gaan.

Hieronder zie je wat je moet doen wanneer je de toegangscode bent vergeten. En hoe je natuurlijk de iPhone-instellingen wist zonder een wachtwoord in te voeren.

Pogingen om de toegangscode in te voeren

Het is altijd goed om toch te proberen de toegangscode of het wachtwoord te achterhalen. Je iPhone geeft je hier diverse kansen voor. Hoe vaker je de verkeerde code invoert, hoe langer je moet wachten voordat je een nieuwe poging kunt wagen.

Na vele mislukte pogingen wordt de iPhone geblokkeerd. Op dat moment zit er niks anders op dan je iPhone opnieuw te configureren. Wil je de iPhone wissen zonder wachtwoord? Bekijk de handleiding.

Stap 1: computer met iTunes

Heb je een Maccomputer of MacBook (Apple), dan staat hier iTunes al op geïnstalleerd. Bij een Windows PC of laptop moet je zelf nog iTunes installeren. Controleer dus eerst of je de beschikking hebt tot de nieuwste versie van iTunes.

Naar nieuwste MacBook

Stap 2: iPhone uitschakelen

Om de iPhone te wissen zonder wachtwoord moet je hem eerst uitschakelen. Voor alle iPhones vanaf 2017 werkt dit zo:

  • Houd de zijknop en volume omlaagknop tegelijkertijd ingedrukt
  • Wacht totdat op het scherm de schuifknop ‘Zet uit ‘zichtbaar is
  • Schakel nu de iPhone uit

Op een oudere iPhone werkt het uitschakelen als volgt:

  • Houd de zijknop een tijd ingedrukt
  • Wacht totdat de schuifknop ‘Zet uit’ op het scherm verschijnt
  • Schakel de iPhone uit

Wacht even totdat het toestel volledig is uitgeschakeld. Gaan nu door naar de volgende stap.

Stap 3: op de computer aansluiten

Neem de juiste USB-kabel en verbindt de iPhone met de computer. Het is echt noodzakelijk om het toestel op de computer of de laptop aan te sluiten. Wanneer je het toestel op de computer aansluit moet je hem tegelijkertijd in de herstelmodus zetten.

Stap 4: in de herstelmodes zetten

Vanaf iPhone 8 en nieuwer zet je het toestel als volgt in de herstelmodus:

  • Houd de zijknop ingedrukt terwijl je het toestel op de computer middels de USB-kabel aansluit
  • Laat de knop los wanneer je het herstelmodusscherm ziet

Tip: is het wachtwoordscherm zichtbaar, schakel dan de iPhone uit en start de procedure opnieuw.

Stap 5: iPhone wissen zonder wachtwoord

 Vanaf dit punt ga je de iPhone wissen zonder een wachtwoord in te voeren. Zoek binnen iTunes naar de iPhone en kies voor Herstel en vervolgens voor Werk bij.

De computer downloadt automatisch de benodigde software. Vervolgens wordt de herstelprocedure gestart.

Stap 6: configureren

Wanneer het proces is voltooid haal je de iPhone los van de computer of de laptop. Configureer nu het apparaat. Heb je eerder een back-up gemaakt, dan kun je deze terug zetten. Het configureren gaat eenvoudig door alle stappen op het scherm te doorlopen. Je wordt er automatisch doorheen geleid.

Hoe een iPhone volledig resetten?

Misschien is de iPhone bedoeld voor verkoop of wil je dat alle gegevens en instellingen er vanaf worden gehaald. Een iPhone volledig resetten kan via bovenstaande stappen. Kies tijdens het configureren niet voor het terugzetten van een reservekopie (back-up). Doe je dit wel, dan is de iPhone niet volledig gereset maar staan de oude gegevens en instellingen er weer op.

IPhone herstellen zonder iTunes

Natuurlijk is het ook mogelijk om de iPhone te wissen of herstellen zonder iTunes. Maar hiervoor heb je wel het wachtwoord van het toestel nodig. Zonder wachtwoord is het ook niet mogelijk om de iPhone buiten iTunes om te wissen.

Probleem: iPhone wissen werkt niet

Soms moet je langer dan 15 minuten wachten totdat de iPhone via iTunes wordt gewist of hersteld. In dit geval is het aan te raden om de smartphone los te koppelen van de PC en de procedure vanaf stap één opnieuw te beginnen. Wacht in ieder geval wel totdat de software op de computer geheel is bijgewerkt.

Shop de leukste producten, bezoek bol.com

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial