Kantoor of thuis: de beste permanent marker

Bijgewerkt: 3 mei 2022

De inkt van de permanent marker hecht zich zo goed mogelijk. Met de markerstift is het dus mogelijk om op verschillende ondergronden te schrijven of te tekenen. Speciaal voor gebruik op kantoor, school of thuis vind je hieronder de beste permanent marker. Hierbij zijn verschillende merken met elkaar vergeleken.

Edding permanent marker

  • Zwart of andere kleuren
  • In verschillende diktes verkrijgbaar
  • Prijsindicatie: vanaf € 2,18

De beste permanent marker is er een van het merk Edding. Een goed verkocht merk dat bekend staat om de hoge kwaliteit en de betaalbare prijs.

Zwart is een veelgekozen kleur, ook omdat dit goed zichtbaar is. Uiteraard is het ook mogelijk om een permanent marker in kleur te kiezen zoals groen, blauw, rood en zelfs wit. Voor de veelgebruiker is een setje verkrijgbaar met 10 verschillende kleuren waaronder roze, geel en oranje. Afhankelijk van het model is het mogelijk om fijn te markeren, maar er zijn ook modellen met een grotere punt verkrijgbaar.

De inkt blijft op bijna alle materialen zitten waaronder papier en karton, glas, metaal en hout. Maar ook textiel of andere materialen. Hierbij is de inkt niet alleen watervast maar ook wrijfvast. De inkt is reukarm. Hij laat geen vervelende geur achter, erg praktisch bij het beschrijven van diepvrieszakjes of ander gebruik in de keuken.

Bekijk Edding permanent markers

Het bekende merk Stabilo

  • Hoge kwaliteit
  • Superfijn tot grof
  • Prijsindicatie: vanaf € 3

Iets duurder maar van een topkwaliteit is de Stabilo permanent marker. Deze is vooral geschikt voor het fijn schrijven, veel modellen zijn voorzien van een fijne punt (0,4 mm tot 1 mm). De beitelpunt is vooral bedoeld voor sierlijke letters.

Met het setje met meerdere permanent markers schrijf je op alle gladde oppervlakken. Een setje bevat ook meerdere kleuren waaronder blauw en rood, groen, bruin, zwart en oranje. De Stabilo markers zijn van een hoge kwaliteit, liggen prettig in de hand en zijn water- en wrijfvast. Een aanrader wanneer je op zoek bent naar de beste permanent marker met een lange levensduur.

Naar Stabilo markers

BIC permanent marker

  • Verschillende schrijfbreedtes
  • Prijsindicatie: vanaf € 3

Het leuke aan de BIC permanent marker is dat deze ontzettend veelzijdig is. Je krijgt hem met een fijne of grove punt, een beitelpunt of in veel verschillende kleuren. Dus niet alleen zwart, rood en blauw maar ook groen, roze, grijs, goud en zilver.

Vaak wordt de BIC permanent marker als setje verkocht. Bijvoorbeeld een assorti van gekleurde markers of een setje gouden en zilveren markers. Ook de pastel markers zijn erg populair bij hobbyisten.

Schrijf op verschillende oppervlakken waaronder karton, glas of metaal. Maar ook textiel, hout of beton. Door eerst een lijntje te maken en hier overheen te wrijven ontdek je vanzelf of de inkt blijft zitten. Is het lijntje makkelijk weg te vegen, dan is het oppervlak niet geschikt om te beschrijven met een permanent marker. BIC is van een prima kwaliteit en ook zeer betaalbaar, vooral wanneer het op de setjes aankomt. Ook leuk om cadeau te geven.

Bekijk BIC permanent markers

Wat kun je met permanent markers?

Een permanent marker is een watervaste stift of pen. Hij is te gebruiken op vrijwel alle gladde ondergronden. Normaal wordt deze stift of pen gebruikt om te voorkomen dat de inkt door vocht uitloopt. Denk hierbij aan het beschrijven op keukengerei, diepvrieszakjes, buitentoepassingen of materialen in een vochtige omgeving.

Omdat de pen veegvast is wordt hij ook veel toegepast in situaties waarbij de inkt door wrijving dreigt uit te lopen. Bijvoorbeeld schrijven of tekenen op glas, kunststof of metaal.

Het gebruik op textiel

Ondanks dat een permanent marker geen textielstift is, is hij wel toepasbaar op textiel. Denk hierbij aan katoen, zijde, linnen en andere stoffen. De inkt van een permanent stift zal na enkele keren wassen vervagen. Een textielmarker is volledig waterbestendig en wasbestendig, ook na enkele keren wassen. Dat is gelijk het verschil tussen een permanent marker en een textielmarker.

Zo krijg je de inkt uit textiel

Per ongeluk met een marker op textiel getekend? Gelukkig is het mogelijk om de inkt eruit te krijgen. Neem het kledingstuk en week dit in wasbenzine of spiritus. Doe dit nooit met gevoelige stoffen zoals zijde of wol.

Was de stof hierna in de wasmachine op een normaal programma. Soms is het nodig om tweemaal te spoelen, dit komt omdat de geur van spiritus of wasbenzine lang blijft hangen.

Stiften die niet doordrukken

Let op want de inkt van permanent markers drukt door. Wil je dit niet, maak dan gebruik van een alcoholstift. Hiervan is bekend dat de inkt nooit doordrukt en dat je ook geen streepjes ziet. Dit komt omdat de kleur goed vloeit.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Kantoor of thuis: de beste permanent marker
Schuiven naar boven