Schoon drinkwater met de beste waterzuiveringstabletten

Bijgewerkt: 3 mei 2022

Waterzuiveringstabletten helpen bij het zuiveren en reinigen van water. Virussen en bacteriën worden gedood. Zeer geschikt wanneer er behoefte is aan schoon drinkwater in het buitenland, tijdens een trektocht of wanneer de kwaliteit van het drinkwater twijfelachtig is. De beste waterzuiveringstabletten geven toegang tot veilig drinkwater.

Aquatabs waterzuiveringstabletten

  • Veilig drinkwater in 30 minuten
  • Prijsindicatie: € 8,50 (50 stuks)

De beste waterzuiveringstabletten zijn van het merk Aquatabs. Een verpakking bevat 50 tabletten waarmee je snel schoon drinkwater maakt. Dit duurt slechts 30 minuten, hierna is het meest vieze water gewoon drinkbaar. Het product doodt schadelijke micro-organismen en is hierdoor geschikt om mee te nemen tijdens survival, een trektocht of op vakantie. Ook geschikt voor noodsituaties, zorg dus dat deze tabletten in het noodpakket zitten.

Zeer makkelijk in gebruik, waarbij ook de houdbaarheidsdatum erg lang is (ongeveer vijf jaar). Dit merk wordt door consumenten beoordeeld met 4,3 van maximaal 5 sterren.

Bekijk Aquatabs waterzuiveringstabletten

LevinQ tabletten voor schoon drinkwater

  • Overal veilig drinkwater
  • Prijsindicatie: € 9,95 (60 stuks)

Deze tabletten zijn NATO goedgekeurd en hiermee veilig in gebruik. Creëer zelf veilig drinkwater, waar je ook bent. Bijvoorbeeld midden in de natuur, in het buitenland of wanneer je thuis de kwaliteit van het drinkwater niet vertrouwt. Ook zeer geschikt in noodsituaties.

Een enkele tablet is goed voor het zuiveren van 1 liter water. Je hoeft alleen maar het tabletje aan het water toe te voegen en een half uur te wachten. Tussendoor roeren zodat de werkzame stof zich goed verspreidt. Hierna is het water direct klaar voor gebruik. Ook dit merk is van een hoge kwaliteit en behoort tot de standaarduitrusting voor een trektocht, survival of overleven in de natuur.

Naar LevinQ tabletten

Waterfilter straw

  • Filtert water uit een natuurlijke bron
  • Prijsindicatie: vanaf € 19,95

Een waterfilter straw behoort niet tot de beste waterzuiveringstabletten maar is een apart apparaatje. Dankzij dit pompje filter je water uit de natuur en zet dit om in schoon drinkwater. Zeer geschikt tijdens survival of een noodsituatie, omdat er altijd schoon en veilig drinkwater beschikbaar is.

De waterfilter straw is voorzien van een micron hollow-fiber membraan en een antibacterieel carbonfiber dat bijna 100% van alle bacteriën, zware metalen, chloor, organisch materiaal en aroma’s eruit filtert. Hiermee bereik je een nauwkeurig filterresultaat.

De straw is eenvoudig in gebruik en filtert tot wel 5 liter water tegelijk. Het kan in totaal tot wel 5000 liter vervuild water filteren (afhankelijk van het model).

Dit model past op bijna elke waterfles en is na gebruik eenvoudig te reinigen. Houd er rekening mee dat het filter uiteindelijk verzadigd raakt en hierdoor niet meer (goed) werkzaam is. Kijk daarom altijd naar de maximale capaciteit.

Bekijk waterfilter straw

Andere opties: water filteren met zand

Grondwater wordt op een natuurlijke manier gefilterd middels zand. In noodsituaties kun je gebruik maken van een dergelijk zandwaterfilter. Het water stroomt van boven naar beneden door een zandbed. Grote onzuiverheden zoals insecten en zaden worden hierdoor tegengehouden. Kleine onzuiverheden zoals algen en opgeloste stoffen worden helaas niet tegengehouden.

Een waterfilter maken met actieve kool en een koffiefilter

In een overlevingssituatie is het praktisch om een zelfgemaakt waterfilter te hebben. Hiervoor heb je een plastic fles met dop nodig, een koffiefilter, actieve kool, zand en grind.

Doe actieve kool in het koffiefilter en strooi hier fijn zand bovenop. Hierboven komt een laag grof zand en daar bovenop kiezels. Zo moet het water door verschillende lagen stromen en wordt het water veel schoner.

Houd het filter boven een opvangpot en giet het water door het filter. Na het filteren is het raadzaam om het water eerst nog minimaal een minuut te koken. Hiermee dood je micro-organismen en ontdoe je het water van chemische stoffen. Kook het water gedurende 3 minuten wanneer je op een plek bent die 1000 meter boven de zeespiegel ligt. Het water is hier meer verontreinigd.

Is regenwater drinkbaar na koken?

Vroeger was regenwater drinkbaar, tegenwoordig is dit vaak verontreinigd. Het is dan ook niet verstandig om onbewerkt regenwater  te drinken. Maar door het te koken worden bacteriën gedood. In noodsituaties is gekookt regenwater zeker geschikt als drinkwater.

Het is zeker aan te raden om bij een survivaltocht of op vakantie de beste waterzuiveringstabletten mee te nemen. Hiermee is elk soort water om te zetten in veilig en schoon drinkwater.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Schoon drinkwater met de beste waterzuiveringstabletten
Schuiven naar boven