Keepersspullen voor startende en ervaren doelmannen

Bijgewerkt: 4 januari 2023

Op zoek naar keepershandschoenen en keepersspullen van een goede kwaliteit? Zowel voor startende als ervaren doelmannen is het belangrijk om voor kwalitatieve keepersspullen te gaan. Hiermee haal je het maximale uit je sportactiviteiten. Bovendien beschermt een keepersuitrusting je op alle fronten.

Sporten waarbij je keepersspullen nodig hebt

Let op want er zijn verschillende webshops in keepersspullen. Ze verkopen niet altijd de juiste artikelen. Meestal ligt de focus op keepersspullen voor voetbal. Maar ook binnen andere sporten heb je deze artikelen nodig waaronder hockey, ijshockey, bandy, kanopolo of waterpolo.

Het hangt dus van de sport af welke keepersuitrusting je nodig hebt. Koop niet zomaar wat bij de eerste de beste webshop of webwinkel.

Keepersspullen voetbal: de beste aanbiedingen

Voor het voetbal zijn keepershandschoenen onmisbaar. Populaire merken hierin zijn Stanno (relatief goedkoop), Adidas (hoge kwaliteit) en Nike. Voor kinderen of hobbymatig voetbal zijn er vaak prima goedkope keepershandschoenen verkrijgbaar.

Bekijk keepershandschoenen

Verder is er behoefte aan keeperskleding. Dit kan vergelijkbaar zijn met normale voetbalkleding, maar soms wordt gekozen voor een lange keepersbroek. Dit komt omdat je als keeper wat vaker stilstaat en sneller af kan koelen. Andere benodigdheden zijn keeperssokken met scheenbeschermers en eventueel thermokleding.

Keepersuitrusting hockey

Gebruik geen keepersspullen voor het voetbal wanneer je hockey als sport beoefent. Dit zijn twee totaal verschillende sporten. Ben je keeper binnen het hockey dan zijn er andere beschermingsspullen nodig. Denk hierbij aan elleboogbeschermers, een tock en een keepersstick. Maar ook een helm met vizier.

Hier vind je alle hockey benodigdheden

Binnen de hockey is persoonlijke bescherming ontzettend belangrijk. De hockeypuck wordt met grote snelheid over het gras of ijs geslagen. Als keeper heb je extra veel behoefte aan deze bescherming want de puck komt recht op je af.

Zonder keepersspullen in het doel staan

Een zondagmiddag op een grasveldje in een woonwijk: een stel kinderen of misschien wel volwassenen spelen een partijtje voetbal. De doelman staat zonder keepersspullen ballen tegen te houden. Ernstig? Nee, bij hobbymatig voetbal komt de bal vaak niet zo hard aan.

Kids die op school een partijtje hockey tijdens de gymles spelen: ook hier ontbreekt het vaak aan persoonlijke bescherming. Bij het spelen van hockey is dit wel wat gevaarlijker, een hockeystick maar ook de puck kan voor aardig wat schade zorgen.

Voor je eigen veiligheid is het altijd beter om je als doelman (of doelvrouw) goed te beschermen middels de juiste keepersspullen. Ook wanneer je af en toe in het doel staat op of wanneer je een partijtje onder vrienden speelt.

Nieuwe of tweedehands keepersspullen kopen

Op zich zijn keepersspullen niet zo duur, tenzij je voor een groot en bekend merk gaat. Dan kan de prijs al snel oplopen tot enkele tientjes tot honderden euro’s per item. Wil je een bekend merk kopen maar heb hier eigenlijk het budget niet voor? Denk dan eens aan tweedehands keepersspullen. Die vind je op sites zoals Marktplaats, 2dehands of Speurders. Ook via sociale media kom je leuke keepersuitrustingen tegen.

Bij de aanschaf van tweedehands keepersspullen is het altijd belangrijk om goed naar de staat van onderhoud te kijken. Merk je dat de spullen hier en daar versleten zijn? Dan is het niet zo verstandig om ze te kopen. Versleten keepersspullen bieden geen optimale bescherming. Bovendien kunnen ze je hinderen in het beoefenen van de sport. Het kan zelfs je prestaties verslechteren!

Soms is het beter om voor nieuwe keepersspullen te gaan, maar dan van een goedkoper merk. Of spaar een tijdje door zodat je een kwalitatief merk kunt betalen.

Voor kinderen of volwassenen

Let bij de aanschaf van keepersspullen ook even goed op de maatvoering. Je hebt namelijk een uitrusting voor kinderen of volwassenen. Misschien zit je hier qua maat net tussenin. Koop zeker geen kleine spullen. Die gaan knellen, doen pijn of ze hinderen je in je vrije beweging. Aan de andere kant moet de uitrusting ook niet te groot zijn, dit kan gevaarlijke situaties met zich meebrengen.

Wanneer je twijfelt kun je het beste één maatje groter kopen, maar zeker geen twee of drie maten. Koop voor kinderen nooit keepersspullen op de groei. Natuurlijk kun je er geld mee besparen maar de prestaties van de jonge doelman of doelvrouw gaan hierdoor achteruit.

In een winkel of webshop

Gelukkig zijn er steeds meer webshops in keepersspullen. Online zoek je uit wat je nodig hebt en je laat het vervolgens thuis bezorgen. Niet tevreden over het artikel of de producten? Met een wettelijke bedenktermijn van 14 dagen mag je het artikel zonder opgaaf van reden retour sturen. Je krijgt dan je geld terug.

Sommige webshops hanteren een zichttermijn van 30 dagen. Dit is geen consumentenrecht maar kun je als extra service zien. Koop je iets in een winkel? Dan geldt de wettelijke bedenktermijn niet. Toch zijn er fysieke winkels die je de mogelijkheid geven om binnen een bepaalde termijn een product te ruilen of terug te brengen. Vraag van tevoren naar de mogelijkheden, al helemaal wanneer je over je aankoop twijfelt.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Keepersspullen voor startende en ervaren doelmannen
Schuiven naar boven