Een vismagneet kopen, waar moet je op letten?

Bijgewerkt: 3 april 2023

Magneetvissen is een populaire hobby. Je vist op objecten die je aantrekt middels een magneet. Misschien zitten hier waardevolle voorwerpen tussen. Bij aankoop van een vismagneet is het belangrijk om voor een goede en sterke magneet te gaan. Weet je niet wat je moet kiezen? We leggen je uit waar je op moet letten bij een vismagneet kopen.

Wat is de beste vismagneet?

Bij een vismagneet kopen kijk je naar de trekkracht. Dit bepaalt welk gewicht je uit het water kunt trekken. Er zijn vismagneten met een trekkracht van 90 kg, oplopend tot meer dan 1000 kg. Wil je munten, gsm’s, sleutels en fietssloten opvissen dan volstaat het om voor een vismagneet met een lage trekkracht te gaan.

Er worden regelmatig fietsen, brommers en winkelkarretjes in het water gevonden. Is het de bedoeling dat je die opvist? Dan heb je een sterke magneet nodig. Een te zwakke magneet laat los waardoor het voorwerp in het water achterblijft.

De sterkste in zijn soort

Voor de fanatieke magneetvissers zijn er vismagneten die werkelijk alles op kunnen vissen. Dus ook kluizen, misschien wel met een waardevolle inhoud. Of fietsen, ijzeren rekjes en andere grote dingen. IJzer heeft een interessante waarde. Zelfs een anker of een auto opvissen zijn is een eitje.

Op de website van magnetarsvismagneet.nl vind je de sterkste vismagneten. De trekkracht is ongelofelijk hoog. Met een compleet pakket ga je direct aan de slag. Het pakket bestaat niet alleen uit de magneet zelf maar ook een stevig touw, dreghaak, borglijn en handschoenen. Geschikt voor de beginner en de gevorderde magneetvisser.

De trekkracht in het water is lager

Een vismagneet kopen met een kracht van 600 kg wil niet zeggen dat die trekkracht in het water net zo groot is. Door vervuiling komt de trekkracht in het water lager te liggen. Neem daarom altijd een magneet met een iets hogere trekkracht dan gewenst. Ook moet je er rekening mee houden dat zware voorwerpen soms stevig in de grond vastzitten.

De 360° vismagneet

Het is belangrijk dat een vismagneet van alle kanten voorwerpen kan aantrekken. Daarom kies je altijd voor een 360° magneet.

Een pakket of een losse vismagneet kopen

Als beginner is het handig om voor een compleet pakket te gaan. Je haalt alles in huis wat je nodig hebt. Het Starterspakket bestaat uit een magneet met een trekkracht van 200 kg, aangevuld met de benodigde accessoires. Dit pakket is verkrijgbaar tegen een vriendelijke instapprijs.

Andere pakketten bestaan uit zeer sterke magneten waar je de meest geweldige of bijzondere voorwerpen mee omhoog haalt. Een losse vismagneet kopen behoort ook tot de mogelijkheden. Handig wanneer je de andere benodigdheden al in bezit hebt. Of om je huidige vismagneet te vervangen voor een sterker exemplaar.

Kijk ook eens naar andere benodigdheden zoals een dreghaak of een prikstok.

De levensduur van magneten

Onder normale omstandigheden blijven vismagneten hun originele trekkracht behouden. Door schokken, de aanwezigheid van magneetvelden en wisselende temperaturen gaat de levensduur van de magneet achteruit. Merk je na enkele jaren dat de trekkracht van de magneet minder wordt? Dan wordt het tijd om een nieuwe vismagneet te kopen.

Geschikte plekken om het magneetvissen zijn uit te voeren

Een vismagneet gekocht? Een zeer geschikte magneetvisplaats is onder een brug. Al helemaal wanneer het een brug betreft waar veel wandelaars, fietsers en auto’s voorbij komen. Mensen gooien van alles van bruggen af. Grote kans dat je onder die brug interessante of waardevolle spullen tegenkomt.

In sommige steden is magneetvissen verboden. Let goed op waarschuwingsbordjes en houd je aan de regels. Steden zoals Haarlem, Nijmegen en Arnhem staan het niet toe, in andere steden en dorpen mag dit wel.

Vind je een explosief? Meld dit direct bij de politie of schakel de Explosieve Opruimingsdienst in. Meld gevonden voorwerpen uit de Tweede Wereldoorlog bij de politie.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Een vismagneet kopen, waar moet je op letten?
Schuiven naar boven