Beste kerstpakket van 2022 – privé of personeel

Bijgewerkt: 25 november 2022

Met het beste kerstpakket verras je werknemers, familie of vrienden. Want een mooi kerstpakket, dat verdient toch iedereen? Er zijn honderden bedrijven die met een grote collectie kerstpakketten komen. Zelf samenstellen is net zo leuk. Ontdek het beste kerstpakket van 2022. Inclusief informatie over: kosten kerstpakket aftrekbaar.

Wanneer kerstpakket bestellen?

Het lijkt misschien vreemd om midden in de zomer al een kerstpakket bestellen. Toch is dit de beste periode om dit te doen. Maar ook net na de zomervakantie ben je nog op tijd. Bestel je een kerstpakket pas in oktober of november? Dan ben je echt te laat. De kans dat je nog een goed pakket kunt samenstellen is vrij klein. Of de levertijd is veel te lang.

Wat te doen wanneer je te laat bent? Hieronder vind je kerstpakketten die op elk moment te bestellen zijn, dus ook nog in december.

Wanneer recht op een kerstpakket?

Even voor werknemers, want die vragen zich af wanneer er recht is op een kerstpakket. Niemand heeft hier recht op, je hoeft dus ook niet van de werkgever te verwachten dat hij hiervoor zorgt. Het kerstpakket is bedoeld om waardering over het personeel uit te spreken.

Beste kerstpakket 2022

Een kerstpakket voor familie of voor werknemers, het kan beiden.  In Nederland zijn er heel veel bedrijven die kerstpakketten verzorgen. Hier starten ze al in de zomerperiode mee.

Het nadeel van bestellen bij een van deze bedrijven is dat je er vroeg bij moet zijn. Bovendien zijn de kosten erg hoog. Voor grote bedrijven zal dit vaak geen probleem zijn. Maar kleine bedrijven, zzp’ers of particulieren bestellen liever ergens anders een kerstpakket. Kijk maar eens wat het beste kerstpakket is.

1. Complete borrelbox

Een van de beste kerstpakketten is de complete borrelbox. Dit doet het altijd goed, zowel bij vrienden, familie als werknemers. Een borrelbox is een pakket met verschillende snacks, crackers, chips, humus, noten, spread en andere lekkere zaken. Afhankelijk van het pakket zit er ook iets van drank bij.

Tegenwoordig is er veel aandacht voor natuurlijke en gezonde producten. De complete borrelbox speelt hier handig op in. Dit is het ideale kerstpakket om aan familie of vrienden cadeau te geven, maar ook aan collega’s/ werknemers. Het pakket is namelijk lekker neutraal en niet specifiek bedoeld voor man of vrouw.

2. Cadeaupakket Holland

Ook het Holland cadeaupakket behoort zeker tot het beste kerstpakket. Heel erg leuk voor mensen die Nederland een warm hart toedragen. Maar ook een mooi relatiegeschenk voor buitenlandse zakenrelaties. Of misschien wel een dierbare die in het buitenland woont.

Ook hierin heb je verschillende keuzes. Zo is er een cadeauset compleet met Hollandse lekkernijen maar ook een geschenkset met Delfts blauwe mokken en stroopwafels. Aan jou de keuze.

Naar cadeaupakket Holland

3. Cadeaupakket voor vrouwen

Het beste kerstpakket voor de vrouw? Dan kom je bij een speciaal cadeaupakket voor vrouwen uit. Dit bevat, afhankelijk van de aanbieder, verzorgingsproducten, biologische thee, geurstokjes, een vrouwentijdschrift en andere producten.

Leuk voor vrouwelijke werknemers maar ook voor een goede vrienden, je moeder, zus of elke andere vrouw die je in het zonnetje wil zetten. Houd er rekening mee dat veel van deze cadeaupakketten uit verzorgingsproducten bestaan, want dat is waar vrouwen van houden.

Bekijk cadeaupakket voor vrouwen

4. Kerstpakket koffie

Dan heb je nog het kerstpakket voor koffieliefhebbers. Een mooi pakket voor de kerstdagen, verjaardag, jubileum of zomaar.

Het pakket zit boordevol lekkernijen. Denk hierbij aan koffiebonen, koffiesnoepjes, chocoladetruffels, chocoladekrakelingen, koekjes en koffiemokken. Een en ander is afhankelijk van de aanbieder. Er zijn namelijk ook kerstpakketten koffie die alleen een inhoud van (barista) koffie hebben.

Naar kerstpakket koffie

5. Populaire kerstpakketten

Dan zijn er ook nog de populaire kerstpakketten. Omdat dit bijna dagelijks wijzigt is niet te zeggen wat nu het beste kerstpakket is. Duidelijk is wel dat het hier altijd om de meest populaire kerstpakketten gaat. Gemiddeld betaal je tussen de € 15 en € 50 voor een mooi samengesteld kerstpakket.

Kerstpakket samenstellen bij supermarkt

Kun je op een kerstpakket samenstellen bij de supermarkt? Ja, bij sommige supermarkten is dit mogelijk. Bijvoorbeeld bij de Jumbo maar ook bij de Sligro (dit laatste is een groothandel). Een kerstpakket van de Albert Heijn? Sommige filialen stellen zelf kerstpakketten samen, maar dit wisselt dus per stad of dorp.

Houd er rekening mee dat een kerstpakket samenstellen bij bijvoorbeeld Jumbo of Sligro niet altijd mogelijk is. Vaak gaat het om kant-en-klare kerstpakketten maar ook deze zijn beperkt verkrijgbaar.

Kosten kerstpakket aftrekbaar

Dit gedeelte is alleen voor werkgevers, ondernemers of bedrijven bedoeld. Zijn de kosten voor een kerstpakket aftrekbaar? Hierbij kijk je allereerst naar de btw die je over het kerstpakket betaalt. Deze btw is tot op zekere hoogte aftrekbaar. Wanneer het totaal aan kerstpakketten niet boven de € 227 exclusief btw uitkomt dan is de btw hierover aftrekbaar.

Let op: het gaat niet alleen om kerstpakketten maar ook om giften, relatiegeschenken en personeelsvoorzieningen. Je moet dus alles wat je in één en hetzelfde boekjaar uitgeeft bij elkaar optellen.

Is een kerstpakket aftrekbaar van de winst? Wanneer het om kerstpakketten voor het personeel gaat dan zijn ze 100% aftrekbaar van de winst. Soms koop je een kerstpakket voor zakenrelaties, dit noem je ook wel derden. In principe is dit kerstpakket bij de zakenrelatie belast. De ontvanger moet dit zelf aangeven.

Omdat de wetgeving rondom relatiegeschenken en kerstpakketten nog wel eens wijzigt is het altijd aan te raden om informatie bij de belastingadviseur in te winnen.

Kosten kerstpakket voor familie

Hoe zit het met de kosten van een kerstpakket voor familie? Het gaat hier om een privé uitgave. Deze kosten zijn niet aftrekbaar. Ook niet wanneer je een bedrijf hebt en voor familie een kerstcadeau koopt dan zijn deze kosten niet aftrekbaar. Tenzij familieleden meewerken in het bedrijf en dus als werknemers worden gezien.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste kerstpakket van 2022 – privé of personeel
Schuiven naar boven