Kerstversiering buiten – figuren, ijspegels, verlichting en nog veel meer

Bijgewerkt: 25 november 2022

Tover je (voor)tuin om tot een waar kerstparadijs. Dit doe je met kerstversiering buiten. Er is van alles verkrijgbaar, van figuren tot ijspegels en natuurlijk de kerstverlichting. Zelf kerstversiering buiten maken? Dat kan natuurlijk ook, maar dan heb je zeker wat dingetjes nodig. Ontdek de leukste ideeën en de beste tips op het gebied van kerstversiering buiten.

Waarom kerstversiering buiten?

Kerstversiering buiten is de ideale manier om je woning of het bedrijfspand in kerstsferen te hullen. Vind je kerst ook de meest gezellige tijd van het jaar? Pak het dit jaar groots aan met kerstversiering buiten.

Wat is er allemaal mogelijk? Best veel. Laat je creativiteit de vrije loop en creëer zelf iets. Of ga voor kant en klare kerstversiering buiten. Hier volgen enkele tips en ideeën. Bij elk idee staat ook waar je de spullen kunt krijgen.

Kerstkrans met versiering

Misschien heel standaard maar nog steeds een populaire kerstversiering buiten: de kerstkrans. Inclusief mooie versiering zoals rode bessen, kerstballen, dennenappels en misschien wat verlichting. De kerstkrans hang je aan de voordeur. Vroeger werd dit als een herkenningstekens voor God gezien. De kerstkrans verwees naar het zonnewiel.

Tegenwoordig vind je de mooiste kerstkransen voor de deur. Houd er rekening mee dat een kerstkrans voor buiten goed bestand moet zijn tegen regen of vocht, extreme kou en andere weersomstandigheden. Daarom kies je als kerstversiering buiten voor een speciale kerstkrans, hier heb je voldoende keuze in.

Je hebt de kant-en-klare kerstkrans met versiering maar je kunt ook een kale krans kopen en deze zelf versieren. Echt leuk als kerstversiering buiten en een warm welkom voor bezoekers. Wil je de krans verlichten, kies dan altijd voor kerstverlichting voor buiten.

Kerstfiguren (met of zonder verlichting)

Veel mensen zetten als kerstversiering buiten ook een of meerdere figuren neer. Deze zijn met of zonder verlichting verkrijgbaar. Wanneer je voor een kerstfiguur met verlichting kiest dan ziet dit er ‘s avonds ontzettend gezellig uit. Zonder verlichting heb je er ‘s avonds niet veel aan, alleen overdag.

Kerstfiguren zijn goed zelf te maken. Bijvoorbeeld met ijzerdraad dat je in een bepaald figuur duwt. Hieromheen wikkel je kerstverlichting. Vind je dit allemaal te lastig, koop dan een kant-en-klaar kerstfiguur. Zo duur zijn die tegenwoordig niet meer.

Naar kerstfiguren buiten met verlichting

Kerstversiering buiten: kerstboom

Doe eens gek en zet een kerstboom in je voortuin of voor het bedrijfspand. Hiermee val je met je kerstversiering buiten echt op. Kies wel voor een echte kerstboom of een kunstkerstboom die geschikt is voor buiten. Ga nooit voor een kunstkerstboom inclusief verlichting, deze is vaak alleen voor binnen bedoeld.

Koop kerstverlichting voor buiten. Dit kan tegen verschillende weersomstandigheden en zal door vocht, regen of kou niet kapot gaan. Hieronder vind je echte kerstbomen of kunstkerstbomen die geschikt zijn voor buiten.

De kerstverlichting uitkiezen

Voor de kerstboom of andere kerstversiering buiten heb je natuurlijk ook kerstverlichting nodig. Denk maar eens aan het sfeervol verlichten van de gevel, een struikje, de schutting en nog veel meer. Als kerstversiering buiten is dit echt aan te raden. Hierbij heb je wel de juiste kerstverlichting nodig. Deze moet minimaal IP24 gecertificeerd zijn. Hoe hoger, hoe beter.

Het vaakst wordt gekozen voor kerstverlichting voor buiten in een warmwitte kleur. Dit ziet heel sfeervol uit en is ook neutraal. Wanneer je voor gekleurde lampjes kiest moet je ervoor waken dat je het niet te bont maakt. Je kunt er de kerstboom of de gevel mee verlichten maar niet beiden: dit wordt echt te druk. Combineer gekleurde lampjes daarom met witte lampjes, ideaal als kerstversiering buiten.

Naar kerstverlichting buiten

Hoeveel lampjes heb ik nodig?

Kerstversiering buiten doe je met kerstverlichting. Hoeveel kerstlampjes in de kerstboom/ hoeveel meter kerstlampjes in kerstboom?

Dat hangt een beetje van de hoogte van de boom af. Maar ook of je voor een minimale of juist een volle verlichting gaat. Kijk maar eens naar onderstaande voorbeelden.

  • 150 cm hoog: 12 m tot 15 m (600-750 lampjes)
  • 180 cm hoog: 14 m tot 20 m (700-1000 lampjes)
  • 210 cm hoog: 15 m tot 25 m (750-1250 lampjes)
  • 240 cm hoog: 20 m tot 35 m (1000-1750 lampjes)
  • 300 cm: 30 m tot 50 m (4500-8.000 lampjes)

Wil je de boom extra vol verlichten? Neem dan twee keer het minimale. Staat er bijvoorbeeld bij 210 cm dat je minimaal 750 lampjes nodig hebt, dan heb je voor een extra volle verlichting 1500 lampjes nodig.

Let op: bovenstaande cijfers zijn gemiddelden. Het maakt namelijk verschil of je voor clusterverlichting, treeclusterverlichting of microclusterverlichting gaat. Het aantal meters blijft wel hetzelfde, alleen het aantal lampjes per meter wisselt.

Een lichtslang voor buiten

Vind je kerstverlichting niks als kerstversiering buiten? Dan kun je ook voor een lichtslang gaan. Voordeel van een lichtsnoer is dat je deze snel ‘opbouwt’ en dat je er ook wat lijnen of figuren mee kunt maken. Een lichtslang is flexibel en goed bestand tegen verschillende weersinvloeden. Hierbij heb je de keuze uit een lichtslang met witte lampjes of gekleurde lampjes.

Een lichtslang geeft altijd meer licht dan normale kerstverlichting. Dit valt als kerstversiering buiten wel op. Een lichtslang is in vergelijking met normale kerstverlichting wat duurder maar heeft ook een lange levensduur.

Bekijk lichtslang buiten

Kerstversiering buiten zelf maken

Wil je graag kerstversiering buiten zelf maken? Online vind je genoeg ideeën. Kijk maar eens op social media zoals Instagram of Pinterest. Vooral op deze laatste vind je heel veel ideeën. Houd er wel rekening mee dat kerstversiering buiten zelf maken je veel tijd kost. Sommige mensen zijn hier uren tot wel dagenlang mee bezig.

Om kerstversiering buiten zelf te maken heb je verschillende accessoires en spulletjes nodig. Deze vind je bij zaken zoals de Action of Intratuin maar je kunt het ook online bestellen. Kijk ook eens bij kerstaccessoires voor buiten, hier zitten heel veel bruikbare spullen tussen. Bijvoorbeeld een krans om zelf op te maken, muurklimmers, slangverlichting, kerstballen en 1001 andere dingen.

Grote kerstversiering buiten

Wil je echt opvallen? Kies dan voor kerstversiering buiten groot. Dit betekent dat je iets plaatst dat minimaal 1,5 m hoog is. Denk hierbij aan een groot rendier, een kerstboom die opvallend versierd en verlicht is, verlichte kerstfiguren en nog veel meer.

Denk ook eens aan het in zijn geheel verlichten van de gevel. Dit doe je langs alle randen zoals de dakgoot en muren. Maar ook de regenpijp, hekjes, schuttingen en bedenk het zelf maar. Grote kerstversiering buiten valt ontzettend op.

Dit waren de beste tips betrekking tot kerstversiering buiten. Je ziet, er zitten veel leuke ideeën bij. Kerstversiering buiten maken was nog nooit zo leuk geweest.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Kerstversiering buiten – figuren, ijspegels, verlichting en nog veel meer
Schuiven naar boven