Lichtsnoer buiten waterdicht

Bijgewerkt: 22 november 2022

Een lichtsnoer buiten waterdicht nodig? Een goede keuze want dit lichtsnoer is goed bestand tegen vocht en water. Hierdoor kun je het snoer het hele jaar buiten laten hangen. Ideaal tijdens de feestdagen zoals kerst en oud op nieuw maar ook met feestjes of zomerse avonden. Kies dan wel voor het juiste lichtsnoer buiten waterdicht, want een aantal modellen is helemaal niet zo waterdicht als beloofd.

Gezellige tuinverlichting

Met een lichtsnoer voor buiten kies je voor gezellige tuinverlichting. Vooral tijdens de zomeravonden staat dit erg sfeervol. Denk maar eens aan het terras, de overkapping, veranda maar ook de serre of tuinkamer. Zo verlicht je de tuin, de oprit of de gevel op een leuke manier.

Je hebt verschillende soorten tuinverlichting. Het lichtsnoer buiten (waterdicht) bestaat vaak uit een prikkabel led verlichting maar soms ook uit een lichtslang. Het is maar net wat je mooi vindt.

Welk lichtsnoer buiten waterdicht moet ik kiezen?

Er is veel verkrijgbaar op het gebied van lichtsnoeren voor buiten. Waterdicht moeten ze altijd zijn, laat dat goed tot je doordringen. Welk lichtsnoer buiten moet je kiezen? Hieronder enkele mogelijkheden.

De prikkabel led verlichting

Het meest verkochte lichtsnoer (buiten) waterdicht is de prikkabel. Dit heet zo omdat de E27 fittingen op de kabel zijn vastgezet. Hierdoor krijg je een heel aparte uitstraling. Voordeel van de prikkabel is dat je de ledlampen er zelf inschroeft. Wanneer een lampje kapot is vervang je deze heel eenvoudig.

Een prikkabel led lichtsnoer is altijd voorzien van vrolijke bol ledlampjes. Dit ziet heel sfeervol uit. Dit lichtsnoer voor buiten is dan ook zeker een aanrader als sfeerverlichting of feestverlichting. Ook tijdens de kerstdagen kom je dit steeds vaker tegen.

Bekijk prikkabel ledverlichting

Lichtslang voor buiten

Dan heb je ook nog de lichtslang. Ook dit behoort tot het lichtsnoer buiten waterdicht. Lichtslangen zijn namelijk specifiek bedoeld voor buitentoepassingen. Ze hebben een omhulsel van waterdicht kunststof (plastic).

Dit maakt de lichtslang zeer geschikt voor het verlichten van de gevel. Maar ook voor het verlichten van de feesttent, schutting of andere dingen. Omdat een lichtslang vrij strak is kun je hier ook mooie lijnen mee trekken. Voor het maken van vormen is een lichtslang minder geschikt.

Naar lichtslang

Kerstverlichting voor buiten

Bij een lichtsnoer buiten & waterdicht denk je niet direct aan kerstverlichting. Toch kan dit alle jaargetijden. Kerstverlichting is sfeervol tijdens de feestdagen. Maar het wordt ook veel gebruikt voor het verlichten van tuin, terras, feesttent en nog veel meer. Sommige mensen hebben dit het hele jaar door onder de overkapping of veranda hangen.

Voordeel van kerstverlichting voor buiten is dat het om kleinere lampjes gaat. Dit biedt meer mogelijkheden om de lampjes goed weg te werken. Bovendien is er sfeerverlichting aanwezig maar valt dit niet te veel op.

Houd er rekening mee dat kerstverlichting maar ook elk ander lichtsnoer niet bedoeld is als algemene verlichting. Het dient dus puur als sfeervolle verlichting. Een sfeermaker dus.

Bekijk kerstverlichting voor buiten

Lichtsnoer buiten waterdicht solar

Weet je dat er ook een lichtsnoer voor buiten met solar verkrijgbaar is? Dit betekent dat je geen gebruik hoeft te maken van netstroom of een batterij. Middels zonne-energie wordt het lichtsnoer opgeladen. Dit is energiezuinig en kostenbesparend. Aan de andere kant is een lichtsnoer voor buiten, waterdicht & met solar wel duurder in aanschaf.

Voor een lichtsnoer op zonne-energie en een lengte van 7 m betaal je rond de € 25. Je hebt ook modellen van 5 m of 10 m, deze zitten tussen de € 20 en € 35.

Naar lichtsnoer buiten (waterdicht) solar

Kan een lichtsnoer buiten het hele jaar blijven hangen?

Een lichtsnoer buiten & waterdicht, dat kan toch het hele jaar door buiten blijven hangen? Eigenlijk wel maar dit is niet zo goed voor het lichtsnoer. Vocht, regen, kou maar ook Uv-licht zorgt voor een snelle achteruitgang van het lichtsnoer. Daarom is het beter om met de volgende zaken rekening te houden.

Laat een lichtsnoer niet in stromend regenwater hangen. Maar ook niet in een plas water of de vijver. Ondanks dat een lichtsnoer waterdicht is zal stromend of continu water de levensduur zichtbaar verkorten.

Houd rekening met Uv-straling door zonlicht. Een aantal uren zon is geen probleem maar wanneer het zonlicht jarenlang inwerkt op het lichtsnoer dan heeft dit nadelige effecten. Het lichtsnoer kan verkleuren. Wanneer je een slechte kwaliteit lichtsnoer koopt dan zal deze broos worden.

Berg een lichtsnoer altijd goed op. Er mogen geen knopen inkomen en je moet ervoor zorgen dat er geen vocht bij kan.

Het ophangen van een waterdicht lichtsnoer

Ondanks dat het lichtsnoer buiten waterdicht is blijft het toch belangrijk om rekening te houden met stromend water. Daarom hang je het lichtsnoer bij voorkeur onder een afdak of dakgoot. Wanneer dit niet mogelijk is en het lichtsnoer hangt in de open lucht, dan laat je het niet langer hangen dan noodzakelijk.

Hang het lichtsnoer niet te laag op. Iedereen waaronder ook lange mensen moeten er probleemloos onderdoor kunnen lopen. Bevestig de feestverlichting goed zodat dit niet makkelijk losgeraakt.

Houd rekening met stroompunten. Deze moeten voldoende aanwezig zijn. Heb je dit niet of wil je niet met verschillende stekkers zitten, kies dan voor koppelbare feestverlichting.

Online bestellen en je geld terug

Wanneer je iets in de winkel koopt heb je vaak de mogelijkheid om het product terug te brengen. Dit is echter geen recht. De winkelier mag het product dan ook weigeren wanneer je dit uit ontevredenheid wil terugbrengen. Bij online bestellen heb je hier nooit last van. Voor online bestellingen geldt namelijk een zichttermijn van minimaal 14 dagen. Veel webshops geven een nog langere zichttermijn.

Wanneer je iets terugbrengt moet het in de originele verpakking zitten. Je mag het lichtsnoer buiten dat waterdicht is best even uitproberen of bekijken. Maar bij het terugbrengen moet je alles weer netjes opbergen.

Het lichtsnoer is kapot, wat nu?

Direct na aankoop merk je dat het lichtsnoer kapot is. Geen probleem, breng of stuur het lichtsnoer gewoon terug. Ook binnen de garantieperiode kun je het product terugsturen. De verkoper moet het lichtsnoer repareren of je krijgt een ander exemplaar. In het uiterste geval krijg je altijd je geld terug, maar wel naar dagwaarde.

Wanneer een enkel lampje van het lichtsnoer voor buiten kapot is dan zal de rest het gewoon doen. Dit komt omdat het lichtsnoer voor buiten parallel geschakeld is. Het afzonderlijke kapotte lampje vervang je gewoon. Hiervoor zijn aparte lampjes verkrijgbaar. Let er wel op dat je het juiste lampje aanschaft, anders past het niet.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Lichtsnoer buiten waterdicht
Schuiven naar boven