Beste kersttrein – op stroom of met adapter

Bijgewerkt: 25 november 2022

Met de beste kersttrein zijn de feestdagen extra gezellig. Er zijn verschillende van dit soort treinen verkrijgbaar. Bijvoorbeeld een kersttrein voor om de kerstboom maar ook een die je gewoon neerzet. Daarnaast moet je nog een keuze maken tussen een trein op stroom of met batterijen. Om je te helpen vind je hieronder de beste kersttrein. Maar ook wat praktische tips.

Dit is een kersttrein

Wat is het verschil tussen een kersttrein en een normale elektrische trein? Een kersttrein heeft over het algemeen een wat korter spoor. Vaak ligt de lengte ergens tussen de 1 m en 2 m. De locomotief en wagonnetjes zijn helemaal in kerstsferen.

Een normale elektrische trein (of met batterijen) is uitbreidbaar. De locomotief en wagons zien er zo echt mogelijk uit. Dat is het grootste verschil tussen een kersttrein en een normale trein.

Beste kersttrein

Wat is nu de beste kersttrein? Bedenk vooraf waar je deze trein wil plaatsen. Tegenwoordig is het helemaal een hype om voor een kersttrein voor om de kerstboom te gaan. Dit ziet heel sfeervol uit. Een trein die je om de kerstboom plaatst is vaak niet geschikt om op de grond of een tafeltje te plaatsen. Dit komt omdat de rails anders gebogen is.

Maak je een kersttafereel op een tafel of kast? Dan heb je een normale kersttrein nodig. Hieronder enkele voorbeelden van de beste kersttrein die je kunt kopen.

Trein met rails voor onder de kerstboom

Heb je de kerstboom al staan of ben je van plan om deze binnenkort op te zetten? Maak je kerstboom extra leuk met een kersttrein. Een leuke versiering voor onder de kerstboom. Je kunt de trein direct plaatsen, makkelijk op te zetten.

De trein met rails voor om de kerstboom past onder bijna alle kerstbomen, of je nu een groot of klein model hebt. Deze kersttrein werkt op batterijen of stroom, je hebt verschillende versies. Voor veel mensen is het makkelijker om voor een trein op batterijen te gaan. De trein laat je namelijk toch niet de hele dag rijden.

Kersttrein met licht en geluid

Wil je het helemaal gezellig maken, kies dan voor een kersttrein met licht en geluid. Ook hier heb je voldoende keuze in. Bijvoorbeeld de 52-delige set met meerdere railsdelen, locomotief en wagonnen. Of misschien iets kleiner, dan ga je voor de 24-delige set.

Laat het treintje rijden: deze maakt licht en geluid. Ontzettend leuk voor onder de kerstboom of bij je kersttafereel. Kinderen kunnen hier uren naar kijken. Houd er rekening mee dat je als volwassene vroeg of laat het geluid een beetje moe bent. Gelukkig kun je de kersttrein heel makkelijk uitzetten.

Naar kersttrein met licht en geluid

Kersttrein elektrisch

De beste kersttrein is elektrisch. Waarom? Omdat je dan niet continu batterijen hoeft te verwisselen. Wanneer je namelijk voor een model met batterijen gaat dan zul je merken dat deze snel leegloopt.

Kijk je naar de elektrische kersttrein dan is er veel verkrijgbaar. Bijvoorbeeld een model met licht en geluid maar ook een stoomtrein met echte rook.

Kersttreintje op batterij

Heb je nu zoiets van: de beste kersttrein is een kersttreintje of batterij? Dat kan, je hebt namelijk niet overal de beschikking tot een stroompunt. Het kersttreintje of batterij wordt ook veel cadeau gedaan. Bovendien is deze kersttrein een stuk voordeliger.

Bekijk kersttreintje op batterij

Kersttrein Action of Intratuin

Je bestelt een kersttrein heel eenvoudig online. Sommigen vinden het prettiger om een kersttrein bij de Action te halen. Of de kersttrein van Intratuin. Wat is het verschil?

De kersttrein van Action is goedkoper geprijsd. Helaas is ook de kwaliteit minder. Vaak gaat het om een kersttreintje op batterij. Houd er rekening mee dat veel van dit soort producten afkomstig is uit Aziatische landen. Dit betekent dat het product geen lange levensduur heeft.

De kersttrein van Intratuin is wel van een goede kwaliteit. Helaas ook ontzettend duur. Intratuin is namelijk niet een van de goedkoopste winkels, al helemaal niet op het gebied van kerstdecoratie.

Kersttrein Marktplaats, is dat wat?

Je kunt natuurlijk ook voor een kersttrein van Marktplaats gaan. Hierbij koop je een tweedehands kersttrein. Gezien de prijs voor een nieuwe kersttrein kun je deze beter niet tweedehands kopen. Het scheelt vaak maar een paar euro. Ook is de kersttrein Marktplaats niet gloednieuw maar gebruikt. Hierdoor gaat deze misschien nog maar één kerst mee of er ontbreken onderdelen.

Voor een gloednieuwe kersttrein inclusief garantie betaal je tussen de € 8 en € 25. Je ziet, zo duur is dat niet. Dit maakt het extra interessant om voor een nieuwe kersttrein te gaan.

Märklin treinen

Ben je een echte treinliefhebber? Dan heb je vast wel eens van het merk Märklin gehoord. Dit is een modeltrein fabrikant, opgericht in 1859. Is er ook de Märklin kersttrein verkrijgbaar? Helaas, een speciale kersttrein is heel lastig verkrijgbaar. Hij is er wel hoor, bijvoorbeeld de Märklin 81709 Z kersttrein met locomotief. Maar het is heel goed zoeken.

Bedenk dat Märklin treinen niet goedkoop zijn. Voor een goede locomotief ben je al snel tussen de € 200 en € 500 kwijt. Dit hangt ook een beetje van de kwaliteit af. Je hebt namelijk ook goedkopere locomotieven van dit merk waarvoor je tussen de € 100 en € 200 betaalt.

Hoe dan ook, een Märklin kersttrein is altijd van een goede kwaliteit. Maar wanneer je deze niet kunt vinden dan koop je gewoon een ander merk kersttrein. Je gebruikt hem toch tijdelijk, dus je zal er niet zoveel last van hebben.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste kersttrein – op stroom of met adapter
Schuiven naar boven