Beste keyboard voor beginners en gevorderden

Bijgewerkt: 19 maart 2022

Is keyboard leren spelen moeilijk? Nee, de basis is vrij makkelijk. Toch duurt het even voordat je alles onder de knie hebt. Daarnaast is het natuurlijk belangrijk dat je het juiste instrument aanschaft. Het beste keyboard voor beginners of gevorderden: je ontdekt het in dit artikel.

Beginners keyboard

Het beste keyboard voor beginners heeft makkelijke functionaliteiten. Bovendien beschikt hij over minimaal 61 aanslaggevoelige toetsen. Daarnaast zijn er ingebouwde lesfuncties aanwezig, zodat je direct start met oefenen. Als laatste heeft een beginners keyboard interne speakers. Hierdoor hoef je niet van alles aan te sluiten.

Hieronder vind je een aantal voorbeelden van de beste keyboards voor beginners. Goed om te weten want deze modellen kosten allemaal minder dan € 350.

MAX KB3 keyboard

Een absolute topper wanneer het op beginners keyboards aankomt. Dit model beschikt over 61 aanslaggevoelige toetsen. Dit betekent dat hoe harder je de toetsen indrukt, hoe harder het geluid klinkt. Met aanslaggevoelige toetsen bepaal je dus zelf het geluid.

Dit model beschikt over ingebouwde trainingsfuncties en 24 demosongs. Ook zijn er ontzettend veel geluidseffecten aanwezig. Natuurlijk beschikt de MAX KB3 keyboard ook over interne speakers. De prijs ligt onder de € 200, hiermee behoort hij zeker tot het beste keyboard voor beginners.

Bekijk MAX KB3 keyboard

Etude 61 MK II

Ook dit model is een echte aanrader, al helemaal omdat hij minder dan € 100 kost. Dit beginners keyboard is dan ook vooral geschikt wanneer je een beperkt budget hebt. Of wanneer je nog twijfelt over keyboard spelen. Alweer 61 aanslaggevoelige toetsen, 300 verschillende ritmes, 50 demoliedjes en 8 drumsounds.

Verder is dit model voorzien van een geïntegreerde opnamefunctie. Hartstikke praktisch wanneer je zelf liedjes schrijft of je oefeningen later terug wil beluisteren. Er is een ingebouwde speaker aanwezig. Let op want het gaat hier zeker om een beginnersmodel, niet voor gevorderden.

Naar Etude 61 MK II

Yamaha EZ-300

Het merk Yamaha behoort tot de topklasse maar is wel wat prijziger. Toch kost dit beginnersmodel minder dan € 350. De prijs ligt ergens tussen de € 300 en € 350 dus dat is voor beginners nog goed te doen.

De Yamaha EZ-300 is natuurlijk van topkwaliteit maar is ook nog eens voorzien van geavanceerde functies. Zoals de oplichtende toetsen die je laten zien welke noten je moet spelen. Hij is ook nog eens voorzien van meer dan 600 instrumenten voices en samples. Bovendien zijn er meer dan 200 begeleidingsstijlen en ingebouwde demo’s om te aanwezig.

Al deze functies maakt de Yamaha EZ-300 tot het meest geschikte keyboard voor beginners maar ook voor gevorderden.

Bekijk Yamaha EZ-300

Beste keyboard voor gevorderden

Heb je de basis onder de knie en speel je minimaal een jaar keyboard, dan behoor je tot de gevorderden. Mogelijk ben je het beginners keyboard ontgroeid en toe aan iets nieuws. Hieronder vind je tweemaal het beste keyboard voor gevorderden.

Max KB6

Zoek je het beste keyboard voor gevorderden maar wel tegen een betaalbare prijs? De Max KB6 kost rond de € 300. Hij is uitgerust met 88 aanslaggevoelige toetsen, een MP3-speler en een sustainpedaal. Je maakt gebruik van zes verschillende instrument instellingen, zeer geschikt voor professionals. Bovendien is dit model voorzien van een USB- en MIDI aansluiting.

Vanwege de vele functies en opties is dit het geschikte keyboard voor de geoefende toetsenist. Ook ideaal wanneer je piano wil leren spelen maar hier eigenlijk geen ruimte voor hebt. Met recht een toppertje, helemaal gezien de interessante prijs.

Bekijk Max KB6

Roland BK-3

Voor iets minder dan € 400 scoor je de Roland BK-3. Roland is altijd een goed merk, dit model is dan ook zeer geschikt voor professionele spelers. Dit instrument beschikt over 61 toetsen, USB ondersteuning en verschillende functies. Geschikt voor gezellige feesten en partijen, solo optredens en natuurlijk om dagelijks mee te oefenen.

Naar Roland BK-3

Het duurste keyboard

Kijk je naar het duurste keyboard dat verkrijgbaar is dan kom je bij merken als Yamaha en Hammond uit. De topmodellen van deze merken kosten meer dan € 2700. Die van Yamaha ligt zelfs rond de € 3000. Dit soort keyboards biedt alles wat je van een hoogwaardig instrument kunt verwachten. Ze zijn speciaal ontworpen voor presentaties en voorzien van orgelklanken.

Wat is het verschil tussen een piano en een keyboard?

Een keyboard heeft ten opzichte van een piano een beperkt toonbereik. Ook is de aanslagsterkte minder. Aan de andere kant beschikt een keyboard over verschillende ondersteunende functies. Hierdoor is het muziekbereik wel weer een stuk groter. Denk maar eens aan automatische begeleidingen en verschillende muziekinstrumenten die in het keyboard zitten. Dat is ook waarom men in een band liever een keyboard dan een piano inzet.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste keyboard voor beginners en gevorderden
Schuiven naar boven