Beste kinderbureau voor kids en tieners

Bijgewerkt: 31 maart 2022

Peuters en kleuters hebben niet veel aan een bureautje. Vanaf groep 4 of 5 kan hier wel behoefte aan zijn. Dus wanneer het kind ongeveer 7 jaar oud is. Het beste kinderbureau is geschikt voor basisschoolleerlingen en tieners. Soms groeit het bureau mee tot in de puberleeftijd, kijk maar eens naar de beste modellen.

Een bureau met ladekast – Avio

  • Met laden
  • Prijs: ongeveer € 179

Een zeer praktische oplossing voor op de kinderkamer is het bureau met een ladekast. Dit kastje biedt veel opbergruimte en staat niet in de weg. Ideaal voor het overzichtelijk houden van het bureaublad. Bedenk dat jonge kinderen heel wat rommeltjes verzamelen, en die wil je niet overal tegenkomen.

Dit bureau groeit met het kind mee. Wordt het ouder, dat is er voldoende ruimte aanwezig voor het schrijfgerei, oplader van de smartphone, de laptop, het geheime dagboek en nog veel meer. Het bureau heeft een strakke uitstraling en past binnen elk interieur. Hij heeft een totale breedte van 120 cm en een hoogte van 75 cm. De diepte komt op 55 cm uit.

Bureau Avio

MIRA Home – Bureautafel

  • Hoekbureau
  • Prijs: vanaf € 85

Voor tieners en pubers is de MIRA Home bureautafel een zeer goede keuze. Hij is L-vormig en past hierdoor perfect in een hoek. Dit bespaart een hoop ruimte op de slaapkamer of in de werkkamer. Aan de andere kant is er juist heel veel werkruimte beschikbaar. Er zijn twee legplanken aanwezig, waardoor alles er netjes en opgeruimd uitziet.

Dit kinderbureau kenmerk zich door de industriële look. De combinatie van zwart metaal en het bijzondere houten bureaublad vallen direct op. Te combineren met een klassieke, moderne of industriële inrichting.

Dit bureau is in twee verschillende afmetingen verkrijgbaar. De eerste heeft een lengte van 138 cm en de tweede een lengte van 149 cm.

Bekijk MIRA Home bureau

Beste kinderbureau – het overzicht

Het is vaak lastig om een keuze te maken. Daarom volgen nu wat tips om het beste kinderbureau te vinden, geselecteerd per leeftijdsgroep.

2-6 jaar: een bureautje van dik en stevig materiaal, kinderen van deze leeftijd willen nog wel eens erbovenop klimmen. Kies bij voorkeur voor een model met opbergruimte zoals lades of een kastje onder het bureau.

6-10 jaar: een model met ladekast, maar eventueel ook een opzetkast. Vaak heeft de opzetkast een achterwand waarop het kind kan tekenen of schrijven, of posters en foto’s op kan hangen. De kleur en het model is voor kinderen in deze leeftijd vaak doorslaggevend.

10-15 jaar: het bureau moet vooral gericht zijn op het gebruik van een laptop, computer of tablet. Verder zijn er lades aanwezig, geschikt voor het opbergen van schrijfgerei & knutselspullen.

15-20 jaar: kies bij voorkeur voor een gamebureau of een bureau met voldoende werkruimte.

Naar compleet overzicht bureaus

Deze hoogte bureau voor het kind

Kun je een normaal bureau als kinderbureau gebruiken? Vaak wel, zolang de bureaustoel maar in hoogte verstelbaar is. Maar er zijn ook bureautjes die zelf in hoogte verstelbaar zijn. Dit is vooral geschikt voor kleinere kinderen. Zo stel je de juiste hoogte van het bureau in:

  • Kinderen van 120 cm lang – bureaublad hoogte van 53 cm
  • Kinderen van 135 cm lang – bureaublad hoogte van 59 cm
  • Kinderen van 150 cm lang – bureaublad hoogte van 66 cm

Tip: koop geen hoogslaper met een bureau eronder

Hoe makkelijk is dat, een hoogslaper met hier nog een bureau onder. Je bespaart ontzettend veel ruimte, dus je kunt je voorstellen dat hoogslapers veel voor kleine slaapkamers worden ingezet. Toch is een hoogslaper niet altijd een goed idee. Kijk maar eens waarom je beter een normaal bed of een halfhoogslaper, in combinatie met een bureau neemt.

Gevaarlijk

Een hoogslaper is gevaarlijk voor kinderen tot zes jaar oud. Maar zelfs dan nog kan dit gevaar opleveren, bijvoorbeeld omdat het kind tijdens het spelen uit bed valt. Wil je als ouder zijnde het bed verschonen? Dan moet je via het trapje omhoog klimmen. De meeste trapjes die bij dit soort bedden horen kunnen ongeveer 60 kg dragen. Grote kans dat je er zelf doorheen zakt.

Niet praktisch tijdens opmaken

Het opmaken een hoogslaper levert veel bloed, zweet en tranen. Je krijgt het hoeslaken niet goed over het matras en je moet je in alle bochten wringen om er goed bij te kunnen. Daarom is een hoogslaper alleen geschikt voor kinderen die zelf hun bed op kunnen maken.

Niet meer knuffelen of voorlezen

Houd er ook rekening mee dat je niet zomaar je kind een nachtzoen kunt geven. Voorlezen is ook niet meer gezellig, want je kind ligt hoog in het bed en zelf zit je ergens op een stoel. Op bed bij je kind zitten is niet mogelijk.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste kinderbureau voor kids en tieners
Schuiven naar boven