Beste pluizentondeuse – de beste koop

Bijgewerkt: 30 maart 2022

Ook zo vaak last van de hinderlijke pluisjes op truien of andere stoffen? Met de beste pluizentondeuse reken je effectief met wolpluisjes en pillen af. Het kledingstuk ziet er weer als nieuw uit. Benieuwd naar de pluizenverwijderaar beste koop? Onderstaande apparaten zijn een aanrader.

Philips pluizentondeuse

 • Goede kwaliteit
 • Prijs: € 19 – € 32

De pluizentondeuse beste koop is ongetwijfeld die van Philips. Met zijn hoge kwaliteit verwijder je moeiteloos de meest hardnekkige pluisjes van kleding. Deze pluizenverwijderaar werkt op batterijen, waardoor je er overal mee aan de slag gaat. Neem hem ook mee op vakantie, want je wil er ook dan goed uitzien.

De Philips pluizentondeuse ontvangt veel goede beoordelingen. Gebruikers zijn blij dat ze hun oude kledingstukken weer kunnen dragen. Dit model is geschikt voor alle kledingstukken en heeft een groot mesoppervlak. Hierdoor werkt je effectief en nauwkeurig. Voor tere stoffen is er een in hoogte verstelbaar kapje (afhankelijk van het model).

De pluisjes komen in een speciaal opvangbakje terecht, die ledig je heel eenvoudig. Het is aan te raden om dit regelmatig te doen, zodat de tondeuse goed blijft werken. Maak ook regelmatig de onderdelen los en haal verdwaalde pluisjes ertussenuit.

Bekijk Philips pluizentondeuses

LifeGoods pluizenverwijderaar

 • Ergonomisch gevormd
 • Prijs: € 27 – € 35

Ook LifeGoods behoort tot de beste pluizentondeuse. Dit merk staat bekend om de kwalitatieve en betaalbare elektrische huishoudelijke apparaten. Daar hoort deze pluizenverwijderaar bij. Hij is wat anders gevormd dan Philips en doet nog het meest aan een mini strijkijzer denken. Met twee extra opzetstukken behandel je verschillende stoffen, ook de tere kledingstukken.

Dankzij het groot mesoppervlak verwijder je in een handomdraai al die vervelende pluisjes en pillen. Binnen 3 minuten is de klus geklaard. Dit model werkt niet op batterijen maar op een ingebouwde accu. Deze is oplaadbaar en gaat in volle toestand tot wel 60 minuten mee.

Deze tondeuse ligt vooral prettig in de hand en heeft een uitstekende werking. Doordat de accu oplaadbaar is hoef je niet telkens voor nieuwe batterijen te zorgen. Tip: dit model werkt ook goed op bekleding van bankstellen en stoelen, op kleedjes en dekens.

Naar LifeGoods pluizenverwijderaar

Het alternatief: pluizenverwijderaar/ haarverwijderaar

 • Verwijderen van pluizen, tellen aan dierenharen
 • Geen batterijen nodig
 • Prijsindicatie: € 9,95 – € 14,95

Naast pluisjes kun je ook last hebben van huisdierharen op kleding. Vooral op donkere kleding zie je dit erg goed zitten. Het goede alternatief voor de pluizentondeuse is de pluizenverwijderaar die als een soort harkje werkt. Je houdt er zeer effectief huisdierharen van kleding, bankstellen en stoelen mee weg.

Ook geschikt voor tapijten, mantels, gordijnen en andere stoffen. Niet gebruiken op zeer kwetsbare stoffen, omdat deze kunnen beschadigen. Werkt het beste door hem telkens naar je toe te trekken en deze beweging te herhalen.

Een aantal modellen werkt met een dubbelzijdige roller. Hierbij is het de bedoeling dat je het apparaatje heen en weer beweegt, dus in twee richtingen.

Bekijk ontpluizers

Hoe je pluisjes verwijdert van een trui

Pluisjes ontstaan vaak door het veelvuldig wassen van kledingstukken. Hierdoor gaat de trui ‘pillen’, dit is het loslaten van vezels. Sommige stoffen zijn hier gevoeliger voor. Dit heeft verder niks met de kwaliteit van de stof te maken, maar puur met het materiaal.

Soms gebeurt het pillen al na enkele keren dragen of wassen. Heel vervelend, maar gelukkig kun je hier wel iets aan doen. Verwijder pluisjes van de trui met een speciale pluizentondeuse. Dit is de meest effectieve en veilige methode om met pluisjes af te rekenen.

Het alternatief: het gebruik van een scheermesje, hoewel je hier heel voorzichtig mee moet zijn. De pluizenverwijderaar die ook dienstdoet als haarverwijderaar moet je zeker niet op kwetsbare of wollen truien gebruiken.

Welk materiaal gaat niet pillen?

Sommige materialen zijn gevoeliger voor pillen. Dit zijn in ieder geval de volgende stoffen of materialen:

 • Wol
 • Polyester
 • Viscose
 • Acryl

De volgende materialen zullen niet of niet zo snel pillen of pluizen:

 • Katoen
 • Ribstof
 • Bamboe
 • Zijde

Zo voorkom je dat kleding gaat pillen

Het is natuurlijk onmogelijk om alleen maar pilloze kledingstukken aan te kopen. Je wilt tenslotte een mooie garderobe, en daar hoort ook polyester, wol, acryl of viscose bij. Hoe voorkom je dat kleding gaat pillen? Het is vooral belangrijk dat je gevoelige kledingstukken niet in de droger stopt, laat ze aan de lijn drogen.

Wanneer je merkt dat een bepaalde stof snel pluist, kun je het in een waszak wassen. Hierdoor komt het kledingstuk zo min mogelijk in aanraking met andere kleding of de trommel. Zorg er daarnaast voor dat je de beste pluizentondeuse in huis hebt, dan hoef je nooit met een ‘versleten’ trui over straat.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste pluizentondeuse – de beste koop
Schuiven naar boven