Kinderkamer behang jungle – de leukste inrichting

Bijgewerkt: 15 maart 2023

Kinderkamer behang in het thema jungle, altijd een goed idee. Geschikt voor stoere jongens en avontuurlijke meisjes. Je kunt het kinderkamerbehang jungle al gebruiken wanneer je kindje nog een baby is. De kleuren van het behang spreekt namelijk kinderen van verschillende leeftijden aan. Natuurlijk heb je keuze uit verschillende soorten prints en kleuren, kijk maar eens naar de mogelijkheden.

Een jungle kinderkamer

Waarom kiezen voor een jungle kinderkamer? Omdat dit spannend en avontuurlijk is. Daarnaast spreekt dit tot de verbeelding. Kinderen kunnen zich namelijk helemaal vinden in verschillende soorten dieren. Bijvoorbeeld de vrije vogel, de mysterieuze panter of de slingerende aap.

Het leuke aan een jungle kinderkamer is dat het een rustgevende uitstraling heeft. Voordeel van het thema jungle is dat je bijpassende decoraties, speelgoed, lampen en andere materialen vindt.

Kinderkamer behang jungle: dit zijn de mogelijkheden

Het maakt veel verschil of je kind nog een baby is, kleuter of een tiener. Voor baby’s is het belangrijk om een niet al te drukbehang uit te kiezen. Daarnaast gaat het ook om kleurgebruik. Primaire kleuren doen het altijd goed bij jonge kinderen. Dit zijn de kleuren rood, groen en blauw. Juist die groene en blauwe kleuren zie je veel op junglebehang terugkomen.

Je kunt ook kiezen uit secundaire kleuren (onder andere geel), of pasteltinten. Is het kind wat ouder dan mag je best wat drukker behang nemen. Dit behang is veel gedetailleerder en heeft ook een stoere uitstraling.

Fotobehang met thema jungle

In plaats van een of meerdere wanden volledig te behangen kun je ook gebruik maken van fotobehang. Dit ziet zeer realistisch uit. Bij fotobehang is het de bedoeling dat je één wand hiervan voorziet. De rest van de muren laat je wit of geef je een kleurtje.

Fotobehang bestaat, afhankelijk van de afmeting, uit een of meerdere delen. Bij fotobehang is het belangrijk dat je dit zeer nauwkeurig aanbrengt is. Wanneer het uit meerdere delen bestaat moeten de banen exact tegen elkaar aan liggen.

Bekijk fotobehang thema jungle

Tip: breng fotobehang altijd vanuit het midden van de wand aan. Zo weet je zeker dat er aan beide kanten evenveel overblijft.

Werk met een behangrand

Vind je kinderkamer behang met thema jungle te druk? Dan kun je ook met een behangrand verwerken. Verf als eerste de muren in een neutraal of leuk kleurtje. Wanneer je voor wit kiest dan sla je hier de plank nooit mee mis. Wil je echt voor het thema jungle gaan, kies dan een kleur die hierbij past. Dit is de kleur groen, hiermee heb je keuze uit verschillende tinten. Je kunt eventueel ook voor bruin kiezen.

Breng het behang iets onder ooghoogte aan. Normaal gesproken doe je dit op borsthoogte. Voor een kinderkamer is het even de vraag welke borsthoogte je aanhoudt: die van een volwassene of van het kind. Het antwoord: ga voor borsthoogte van een volwassene. Wanneer je een behangrand te laag plaats dan ziet dit niet mooi uit. Bovendien kan het kind deze behangrand sneller beschadigen.

Een behangrand is goedkoop in aanschaf, in ieder geval goedkoper dan een leeg junglebehang. Bovendien kun je een behang van ‘t veel makkelijker vervangen voor een ander thema.

Naar behangrand jungle

Is de behangrand bedoeld voor de babykamer, kies dan vooral cartoondieren of rustige prints.

Junglebehang voor de kinderkamer

Als laatste heb je de keuze om een of meerdere wanden volledig van behang te zien. Omdat jungle behang soms druk kan ogen is het aan te raden om maximaal twee wanden te behangen. De andere twee wanden voorzie je van een (neutrale) verfkleur.

Wanneer je de kinderkamer gaat behangen is het altijd belangrijk om bij het raam te starten (indien mogelijk). Van hieruit werk je verder de slaapkamer in. Behang altijd bij een omgevingstemperatuur tussen de 18 en 20 °C. Wanneer je de banen behang aanbrengt dan mogen ze elkaar niet overlappen. Ze moeten dus precies tegen elkaar aan komen te liggen.

Alternatief: jungle muurstickers

Heb je moeite met behangen? Wil je liever iets dat makkelijk te vervangen is? Een alternatief voor het kinderkamer behang jungle is het gebruik van muurstickers. Die kun je op vrijwel elke ondergrond plakken. Dus ook wanneer er al een behangetje opzit of wanneer de muur geverfd is.

Jungle muurstickers laten zich makkelijk aanbrengen en vervangen. Praktisch wanneer je kind over een jaar of zo weer een ander thema wil. Ook deze muurstickers zijn in verschillende variaties verkrijgbaar. Bijvoorbeeld een met tropische bladeren, jungle dieren of prachtige vogels.

Bekijk jungle muurstickers

De rest van de kinderkamer inrichten

Met alleen junglebehang, een behangrand of muurstickers ben je er natuurlijk nog niet. Nu is het tijd om de rest van de kinderkamer in te richten. Het meubilair laat je zo neutraal mogelijk. Kies je voor een houtkleur dan sluit dit natuurlijk beter op het jungle thema aan. Ga echter niet voor felle kleuren, hier kun je al snel spijt van krijgen.

Maak gebruik van een jungle vloerkleedje, dit ziet ontzettend leuk uit. Bovendien heeft je kind dan altijd warme voeten. Hang wat plankjes langs de wand. Dit is zeer geschikt voor het plaatsen van jungleboeken, dierenknuffels, leuke beeldjes en andere accessoires.

Krijg je kind een bureautje? Denk dan eens aan een jungle bureaulamp. Of hang gewoon een wandlamp in dit thema op. Vergeet ook niet de plafondlamp, die heb je ook in junglevarianten.

Tip: bekijk jungle lampenkappen

Laat je kind vooral meebeslissen, dit maakt het er alleen maar leuker op.

Behang verwijderen

Je wil de kinderkamer voorzien van junglebehang. Is er nog oud behang aanwezig, dan moet je dit eerst verwijderen. Het is namelijk niet mooi om over het bestaande behang een nieuwe laag aan te brengen.

Behang krijg je gemakkelijk los door dit met een spons vochtig te maken. Gebruik een plamuurmes of speciale behang afsteker om het behang los te krijgen. Vind je de te veel werk dan kun je ook een behangstomer gebruiken. Hiermee gaat het verwijderen van het behang een stuk sneller.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Kinderkamer behang jungle – de leukste inrichting
Schuiven naar boven