Kinderkoptelefoon kopen? De beste keuze

Bijgewerkt: 23 maart 2022

Een koptelefoon is veiliger dan het gebruik van oordopjes. De beste kinderkoptelefoon heeft ook een maximaal volume, waardoor je het gehoor van het kind extra beschermt. Uiteraard is de koptelefoon verkrijgbaar in vrolijke kleuren of opvallende modellen. Moeilijk om er een uit te kiezen? Hieronder de beste kinder koptelefoons op een rij.

JBL kinderkoptelefoon

  • Geluidsbegrenzing: 85 dB
  • Prijsindicatie: vanaf € 22

Een zeer kwalitatief merk is JBL. Van JBL weet je zeker dat het niet alleen met de kwaliteit maar ook met de veiligheid goed zit. De kinderenmodellen zijn speciaal ontworpen om het gehoor te beschermen. Het maximaal volume bedraagt 85 dB, dit vermindert het risico op gehoorschade aanzienlijk.

Verder is de JBL koptelefoon voorzien van zachte oorkussens en een gevoerde hoofdband. Dit maakt het dragen van deze kinderkoptelefoon er zeer comfortabel op. Een extra pluspunt is de aanwezigheid van een microfoon en afstandsbediening. Je hebt de keuze uit een draadloos model of eentje met bekabeling.

Deze lichtgewicht en veilige koptelefoons ontvangen goede reviews. Gebruikers zijn vooral tevreden over de geluidsbegrenzing, de aanwezigheid van een microfoon en het hoge draagcomfort. Kies uit verschillende kleuren, zodat je altijd een model vindt dat perfect op de wensen van het kind aansluit.

Bekijk JBL kinderkoptelefoons

JVC koptelefoon voor kinderen

  • Geluidsbegrenzing: 85 dB
  • Prijsindicatie: vanaf € 13,99

Een andere uitstekende keuze is de kinderkoptelefoon van JVC. Ook dit merk zal bekend in de oren klinken, want JVC brengt kwalitatieve geluidsapparatuur op de markt. Waaronder radio’s, koptelefoons, oordopjes en ook autospeakers.

De JVC koptelefoon kenmerkt zich door een hoge geluidskwaliteit. Maar ook door de volumebegrenzing van 85 dB. Het draagcomfort is altijd goed en de hoofdband is verstelbaar. Het is zelfs mogelijk om met de meegeleverde stickers de koptelefoon te personaliseren.

Verder beschikt de JVC kinderkoptelefoon over verschillende functies (afhankelijk van het model). Allereerst is er keuze tussen een draadloos model of eentje met bekabeling. De draadloze koptelefoon heeft een batterijduur tot wel 16 uur.

Eenvoudig aan te sluiten, een zeer goede pasvorm en keuze uit de leukste kleurcombinaties. Zeer geschikt voor kinderen vanaf twee jaar oud, en vanwege de volumebegrenzing aan te raden totdat ze ongeveer 12 jaar oud zijn.

Naar JVC kinderkoptelefoons

Kinder koptelefoon met kattenoren

  • Geluidsbegrenzing: soms niet aanwezig
  • Prijsindicatie: vanaf € 27

Voor stoere jongens en poeslieve meisjes is er de kinderkoptelefoon met vrolijke kattenoren. Vooral bedoeld voor kinderen in de leeftijd van 2 tot 10 jaar. Bovenop de hoofdband zijn twee opvallende kattenoren aanwezig. Leuk voor dierenliefhebbers of voor kinderen die net wat anders willen.

De draadloze kinderhoofdtelefoon beschikt over een batterijduur van 7 tot 10 uur. Het opladen van de hoofdtelefoon is zeer eenvoudig waarbij de batterij snel weer volgeladen is. Dankzij de microfoon maakt het kind gebruik van videobellen of bellen via het internet. Maar ook live (mee)praten is mogelijk, bijvoorbeeld tijdens het streamen van video’s.

Voorzien van volumeregeling, maar niet alle modellen beschikken ook over geluidsbegrenzing. De koptelefoon met kattenoren heeft dus wel een leuk design maar het is even opletten of deze ook te begrenzen is. Mocht dit niet mogelijk zijn dan is het belangrijk dat het kind met de volumeregeling om kan gaan.

Bekijk koptelefoon met kattenoren

Kinder koptelefoon met noise cancelling

De betere merken zoals JVC en JBL hebben een kinderkoptelefoon met noise cancelling in het assortiment. Noise cancelling is een techniek die hinderlijke ruis of storende omgevingsgeluiden naar de achtergrond verdringt. Dit gebeurt door omgevingsgeluiden op te vangen en een antigeluid te produceren. Zo is het mogelijk om ongestoord te spreken of naar muziek/audio te luisteren.

Een kinderhoofdtelefoon met noise cancelling is vooral aan te raden voor kinderen die video’s streamen, gamen of veel videobellen. Ook geschikt wanneer het kind in een drukke omgeving zit. Dankzij noise cancelling zijn (luidruchtige) omgevingsgeluiden niet langer hinderlijk.

Welke koptelefoon heeft het beste geluid?

Op het gebied van beste kinderkoptelefoon ga je voor een goed merk zoals JVC of JBL. Andere merken komen als koptelefoon met het beste geluid naar voren, maar beschikken niet over volumebegrenzing. Deze zijn dus niet geschikt als kinderhoofdtelefoon. Bovendien zijn deze merken ook een stuk prijziger (Sony, Bose).

Een goede goedkoper hoofdtelefoon

Sommigen gaan voor een goedkope kinderkoptelefoon van de Action, AliExpress of een andere goedkopere aanbieder. Goedkoop is wanneer het model tussen de € 5 en € 15 kost. Gaat het in dit geval ook om een goede kwaliteit?

Hele goedkope modellen hebben een minder comfortabele pasvorm. Ook ontbreekt het vaak aan geluidsbegrenzing, iets dat voor kinderen ontzettend belangrijk is. Bovendien zal de geluidskwaliteit nooit zo goed zijn als bij de bekende merken. Bekijk dus of een goedkope koptelefoon wel de beste keuze is.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Kinderkoptelefoon kopen? De beste keuze
Schuiven naar boven